Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

8 212 x gedownload719 ervaringen
  • Startpunt: Place Nervienne, Mons
  • Eindpunt: Place Nervienne, Mons
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen (reliëf, kasseien)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
 

Download deze gratis stadswandeling en ga zelf op ontdekking in Mons (Bergen)

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvanger van Mons is het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met onze wandeling door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtpunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie.

Ben je in Mons/Bergen dan is een bezoekje aan het dierenpark van Pairi Daiza een ideale mogelijkheid. Wat er nog meer te beleven is in Mons kan je lezen in onze blog met de mooiste bezienswaardigheden in Mons.

Onze tip: Ga je voor een meerdaagse citytrip naar Mons/Bergen? Bekijk onze selectie van de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in het centrum van Mons/Bergen. (ook in een voormalige kapel)
Mons stadswandeling

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Mons (Bergen): we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

719 ervaringen

- 10 januari 2022 - Kristien

Goede leidraad langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Bergen. Heel goed ook om de gratis parking zo duidelijk te vermelden.

- 2 januari 2022 - eric danneels

Mons hadden we al eerder bezocht, als Europese culturele hoofdstad. Nu dus terug eens op een zeer wisselvalige 28 december met vrienden die Wallonië onvoldoende kennen. Een Reisroutes wandeling dient altijd goed voorbereid te worden. Wat is mogelijk/niet mogelijk binnen een bepaald tijds bestek. We hebben het zaakje dus "vertimmerd" en doen passen binnen de trein uren vanuit Gent en het bij de highlihts gehouden. Wij dachten in de "mini Calatrava" aan te komen. Helaas wat een ontgoocheling.De Luikse Calatrava schitterd. Het prestige project is blijkbaar op een flop uitgedraaid. Een onafgewerkt station dat staat te verkommeren en verroesten. Spijtig voor de lokale pendelaars die het moeten doen met containers/loop bruggen....Ook wij hebben rekening gehouden met de nodige extra tijd. Op dan naar de Collègiale. Een kerk met een zeer rijk decor en geschiedenis. De albasten taferelen zijn echt het bewonderen waard, naast de vele koor kapellen. En natuurlijk de Gouden Praalwagen. Alles is voorbeeldig onderhouden. Onze volgende halte was de Belfort site. Een merkwaardig belfort, in vergelijking met de Vlaamse. Zowel van binnen als van buiten knap gerestaureerd. Neem de tijd voor een bezoek. Zeer vriendelijk onthaal,ook in het nederlands. Via de Grand Place ging het dan naar het door ons uitgekozen restaurant. Er zijn er in alle prijsklassen en keukens. Het weer zat niet mee. En na een rondje Grand Place doken we een Waalse Brasserie in, Exelsior, nog altijd een belevenis in de Walen. Tot het tijd was om terug naar het station te gaan. Het is aangenaam toeven in Mons. Helaas, dat station......

- 30 december 2021 - Carl

We gaan pas midden januari naar Bergen en zullen dan die stadswandeling maken. Bedankt voor de documentatie.

- 15 december 2021 - Jeanine Veugelaers

Heel goed uitgelegd . Van start (gratis ruime parking) tot einde. Voor ons een aanrader! We hadden het geluk dat de stad mooi versierd was voor de feestdagen dus extra mooi.

- 26 november 2021 - hilda strosse

De stadswandeling Mons is heel goed meegevallen. Duidelijke omschrijving en goede kaart. We hebben de wandeling gecombineerd met een bezoek aan het BAM (tentoonstelling Botero). De stad zelf vonden we minder netjes, en het is jammer dat het stationsgebouw nog niet voltooid is. Voor het overige waren we zeer tevreden.

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?