Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

6 505 x gedownload687 ervaringen
  • Startpunt: Place Nervienne, Mons
  • Eindpunt: Place Nervienne, Mons
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen (reliëf, kasseien)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
 

Download deze gratis stadswandeling en ga zelf op ontdekking in Mons (Bergen)

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvanger van Mons is het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met onze wandeling door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtpunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie.

Ben je in Mons/Bergen dan is een bezoekje aan het dierenpark van Pairi Daiza een ideale mogelijkheid. Wat er nog meer te beleven is in Mons kan je lezen in onze blog met de mooiste bezienswaardigheden in Mons.

Onze tip: Ga je voor een meerdaagse citytrip naar Mons/Bergen? Bekijk onze selectie van de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in het centrum van Mons/Bergen. (ook in een voormalige kapel)
Mons stadswandeling

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Mons (Bergen): we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

687 ervaringen

- 14 juli 2021 - Umberto

Mons is een aangename winkelstad met leuke straatjes (stadswandeling héél tof) De parken in Mons zijn echter totaal niet onderhouden. Wat opvalt is dat in de aangrenzende gemeentes de vele parken WEL goed onderhouden zijn. Een leuke randbestemming is Havré met het kasteel (gedeeltelijk ruïne) en prachtige tuinen

- 30 juni 2021 - Bouttery Josianne

We vonden de wandeling bijzonder boeiend om kennis te maken met Bergen! Alleen jammer dat de Calistuskapel gesloten was, wellicht door de Corona maatregelen...We keren zeker nog terug om de Van Gogh wandelroute te doen!

- 22 juni 2021 - C. Lenaerts

Een duidelijke wandelroute langs alle mooiste plekjes van Bergen, aangevuld met vele weetjes…. Precies op onze maat ! Heerlijk! Ook de tip ivm (gratis) parkeren was heel handig! Nogmaals dank!

- 20 juni 2021 - Els parmentier

De wandeling was heel duidelijk en gemakkelijk te volgen.

- 19 juni 2021 - Boets Mirjam

Leuke wandeling om Mons te verkennen. Wij hebben deze stadswandeling gecombineerd met de street art die we vonden op de kaart van https://www.visitmons.nl/te-ziente-doen/wandel-fietsroutes/l-art-habite-la-ville-kunst-bewoont-de-stad-2376603 . Aan C maakten we een klein ommetje om naar het Theatergebouw Le Manège (bijzondere architectuur) Einde G is er blijkbaar iets veranderd. Die ingang van het Belfort is enkel voor groepen of mensen met beperkte mobiliteit. Voor individuen moet je 7 volgen dwz de flinke klim rechts naar boven doen en dan kom je aan het belfort.

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?