Mons (Bergen) wandeling

1 735 x gedownload588 ervaringen
  • Startpunt: Place Nervienne, Mons
  • Eindpunt: Place Nervienne, Mons
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen (reliëf, kasseien)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Wandelroute in Bergen - wandelen in Mons

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvanger van Mons is het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met onze wandeling door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie.

Mons stadswandeling

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Mons (Bergen): we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

588 ervaringen

- 1 september 2019 - Christiane Van Nimmen

Heel leuke wandeling gedaan met veel plaatsen waar je anders niet komt of geen aandacht aan schenkt! De raad van Geert opgevolgd en de specialiteit van Mons gaan eten en dat was heel lekker! Wij zaten op een bank in een park en er komen mensen de weg naar de grote markt vragen. Wij hebben hen 'geert van reisroutes' aangeraden en zij hebben een foto genomen van de naam en het plan van de stad! Ook altijd handig dat er een plan van de stad bij is. Wij hebben verborgen pareltjes gezien!!

- 31 augustus 2019 - Johan Ghyselen

Leuke en interessante stadswandeling

- 27 augustus 2019 - Karl Caals

Beste Geert Mijn echtgenote en ik hebben enorm van de stadswandeling genoten. Alle informatie was up to date en de achtergrondinformatie was verrijkend. Verkeerd gaan is maar in één enkel geval gebeurd, en dan nog door mijn eigen toedoen. Wij hopen uw dienst in de toekomst nog te kunnen gebruiken. Vriendelijke groet Karl Caals

- 7 augustus 2019 - Claire Tollenaere

Heel hartelijk dank voor het mooie overzicht. De wandeling lijkt aanlokkelijk en nodigt uit om op die manier de stad te gaan verkennen. Deze wordt zeker gebruikt als basis voor onze trip naar Bergen binnenkort!

- 3 augustus 2019 - Juul Daanen

Leuke beschrijving van al het moois in Mons. Zonder deze route hadden we zeker de helft niet gezien. Het noemen van de parkeerplaats was heel handig.

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?