Ronse fietsroute door de Vlaamse Ardennen met e-bike

Ronse fietsroute door de Vlaamse Ardennen met e-bike

24 837 x gedownload28 ervaringen
  • Startpunt: Kleine Markt, Ronse
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 55 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Veel hellingen, e-bike aanbevolen
  • Bewegwijzering: Knooppunten
  • Toeristische dienst Ronse

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Aanrader: B&B La Petite Bruyere De Renaix in Ronse

Aanrader: B&B La Petite Bruyere De Renaix in Ronse

Deze B&B ligt op zo'n 3 km van het centrum en is rustig gelegen. Volledig uitgeruste kamers, een binnenzwembad en huurfietsen beschikbaar. 's Morgens een uitgebreid ontbijt. Gratis parkeren en WiFi.

Fietsen in Ronse via knooppunten tot in Pays des Collines

Deze fietsroute start in Ronse, hartje Vlaamse Ardennen. Dan weet je dat er wegen zullen tussen zitten die omhoog lopen. Soms is de route zelfs pittig te noemen. De afdalingen zorgen dan weer voor lekker fietsgenot, de haren in de wind, maar de handen wel bij de remmen alsjeblieft. We trekken de provinciegrens over en fietsen in wat daar zo mooi heet Pays des Collines, land van de heuvels.

Zo beland je vanzelf op het fietsnetwerk van La Wallonie Picarde à vélo. Je komt door rustige dorpjes met klinkende namen als: Ellezelles, Saint-Sauveur, Arc-Wattripont. Onderweg word je getrakteerd op prachtige landschappen, ontmoet je heksen, kom je te weten wat een keun is, …

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Ronse downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Ronse: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Een verrassende wandeling tijdens de fietstocht

TIP: Wandelroute 'Sentier de l'Etrange' of 'Het pad van het Vreemde' is een wandeling van zo'n 6 km dat je zal onderdompelen in de wereld van heksen en kleine monsters. Initiatiefnemer is Watkyne (1932-1999), een lokale kunstenaar. Langs dit prachtige wandelpad staan er 50 beelden die heksen, duivels, monsters en andere wezens uitbeelden. Onderweg kom je ook langs prachtige panorama's over het Pays des Collines. Meer informatie.

Sentier de l'Etrange from Yves Verfaillie on Vimeo.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

28 ervaringen

- 3 augustus 2020 - Piet Hemeryck

In enkele muisklikken en hele verzorgde nuttige bundel ter beschikking van interessant te ontdekken hoekjes in de Vlaamse Ardennen. knap. Nadeel: we hebben nog wat extra weken verlof nodig om alles te kunnen zien ;-) Zeer nuttig.

- 2 augustus 2020 - Hendrik Van den Berghe

Prachtige omgeving om te fietsen, wandelen en iets te nuttigen. Voor ieders wat wils, je hoeft niet naar het buitenland te gaan. Mat ander woorden een aanrader. Groetjes rikky.

- 28 juli 2020 - welvaert

Het was gewoon een super uitgestippelde routelus waar alleen genieten mogelijk was...mogen er meer komen een enthousiaste favoriet hildegarde

- 28 maart 2020 - Jan Rymenams

Prima starter om een streek te verkennen. De route is goed gestructureerd (kaart, knooppunten, afstanden, moeilijkheidsgraad, ..) en is gemakkelijk te volgen. Voor mij hoeven de details in de routeaanduiding niet zozeer, maar ik begrijp best dat dit voor gebruikers die minder handig met kaart of gps omspringen, nuttig is. Er is trouwens moeite gedaan om de wegaanduidingen niet te saai te beschrijven. De bezienswaardigheden zijn goed geduid en voor iemand die meer wenst te weten, is er vaak wel een weblink aanwezig. De foto's geven een prima beeld van wat je kan verwachten. Horeca is eerder beperkt aangegeven, maar lijken me wel in functie van de route goed gekozen. Zoals daarnet reeds gezegd: een prima starter en met een beetje creativiteit heb je hier alles om de route een persoonlijke toets geven en volop te genieten.

- 21 december 2019 - Kristine

Heel snelle en duidelijke info ivm de routes!

Gratis fietsroute Ronse downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?