Premium

Molenbeek wandeling: Industrieel verleden en Street-art

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Molenbeek wandeling: Industrieel verleden en Street-art

  • Startpunt: Boekenwinkel Replica
  • Eindpunt: Ninoofsepoortpark
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

De Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, of kortweg: Molenbeek ligt in het westen van de stad, grenst aan het kanaal Brussel-Charleroi (waar het stadscentrum begint) en aan de Brusselse gemeenten Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg, Jette, Laken, Anderlecht en aan de Vlaams-Brabantse gemeente Dilbeek.
Deze wandeling leidt ons voornamelijk langs de kanaalzone, waar er een heleboel musea en industrieel verleden te vinden zijn, alsook fijne eetplekjes en heel veel street-art.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Bezoek musea, Tour & Taxis en hippe plekjes om te eten en drinken in Molenbeek

We starten in Park L28, een groene long in dit deel van Brussel. Er is een grote speeltuin, een basketbalplein en voetbalveld, outdoor fitnesstoestellen,... Van daar wandelen we naar Gare Maritime, het nieuwe paradepaardje van de site van Tour & Taxis. Dit voormalige goederenstation Tour & Taxis kreeg een state of the art renovatie en herbergt nu winkels, co-working spaces, galeries,... Dankzij de recente opening van een food hall is het nu een echte hotspot.

Heb je interesse in de geschiedenis van videogames en spelconsoles dan is het Pixel Museum in Tour & Taxis (meer info hier) zeker iets voor jou. In een interactief museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de videospelletjes.

We brengen een bezoek aan het MMM (Migratie Museum Migration). Het museum vertelt verhalen van migranten in Brussel, en is tevens een eerbetoon voor zij die de stad hebben helpen vormen. We wandelen verder langs het Klein Kasteeltje aan het kanaal Brussel-Charleroi. Een ander interessant museum voor hedendaagse kunst is het MIMA (Millennium Iconoclast Museum of Art). Het museum focust op brandend actuele kunst en subculturen via tijdelijke tentoonstellingen.

Wie meer te weten wil komen over het industriële verleden van Brussel en Molenbeek dan kan dit in het Museum La Fonderie.

Onze tip: Ga voor een meerdaagse citytrip naar Brussel, ontdek onze favoriete adresjes. Logeer in de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in het centrum. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Brussel

Preview reisgids Brussel downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Brussel

Ontdek Brussel via 5 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

28 ervaringen

- 23 mei 2023 - Jenny laneres

Zeer goede wandeling, we hebben ervan genoten! Toerist in eigen hoofdstad!

- 25 april 2023 - Damen-Dickens Elly

Geweldig, duidelijk, logische volgorde, kortom voor mij de beste reisgids om heel veel te zien.

- 21 april 2023 - Jacques Teirlijnck

Zeer goede gids!

- 16 april 2023 - Danny Bellens

heel toffe wandeling

- 12 april 2023 - Danny

Prima reisgids

Preview reisgids Brussel downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?