Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

25 514 x gedownload281 ervaringen
 • Startpunt: Korte Aststraat, Oudenaarde
 • Eindpunt: Kerzelare, Oudenaarde
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 120 km
 • Duur: 8 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toeristische dienst Vlaamse Ardennen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Ontdek de Vlaamse Ardennen met deze autoroute en motorroute (met pittige hellingen)

Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtpunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien.

Nog op zoek naar een verblijf tijdens je autovakantie door de Vlaamse Ardennen? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's.

Alle bezienswaardigheden van de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt onder meer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde, Geraardsbergen, Zottegem en Ronse niet, beiden met een stadswandeling.

Tijdens onze stadswandeling in Oudenaarde kom je onder andere aan het centrum van de Ronde van Vlaanderen en met onze stadswandeling in Ronse ga je op ontdekking naar de Art-decogebouwen.
 • Er zijn ook 7 groene luswandelingen opgenomen in Geraardsbergen (De Gavers), het Muziekbos (2), Zottegem-Velzeke, Brakelbos en het Bos 't Ename (2).
 • Wie graag de uitgetekende autoroute - vooral in het teken van het wielrennen - wil rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.
 • In deze reisgids vind je ook nog eens 4 fietsroutes, uiteraard voor als je met je e-bike of fiets op stap gaat en als je sterke benen hebt!
Vlaamse Ardennen

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

281 ervaringen

- 18 mei 2022 - Marc Peleman

In Oudenaarde centrum raakte in het spoor kwijt

- 26 april 2022 - Marie Louise De Smedt

De kaart is goed van pas gekomen, zonder waarschijnlijk verloren gereden want hier en daar ontbrak er een richtingaanwijzer. Heel mooie streek ,bij gelegenheid rijden wij een andere lus want de volledige route is te veel voor één dag.

- 17 april 2022 - Coen Jansen

Het verbaasd mij opnieuw wat er nog te beleven valt in de Vlaamse Ardennen. Ik kom er al zo'n meer dan 20 jaar. Voornamelijk als fiets toerist. maar ook voor 'n weekendje met m'n vrouw vorige week nog 'n week na de Ronde v. Vlaanderen. het is voor mij m'n tweede vaderland !! ik ben 'n enorme fiets fanaat en bezoek vaak de wieler museums in Oudenaarde en Roeselare. Ook volg ik vaak de Belgische TV met vele sport programma's. En dan niet te vergeten de Vlaamse gemoedelijkheid. Ik voel me vaak 'n halve Belg. Succes met jullie werk. Met vriendelijke groet vanuit Holland, Coen Jansen

- 29 maart 2022 - Edco

fantastische gids, zowel natuur als cultuur komen uitgebreid aan bod. Is op zich al een plezier om te lezen.

- 10 maart 2022 - Frans Tanghe

Mooie gids. Kunnen we weer mooie uitstapjes mee maken.

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?