Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

9 133 x gedownload158 ervaringen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Ontdek de Vlaamse Ardennen met deze autoroute en motorroute (met pittige hellingen)

Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien.

Alle bezienswaardigheden van de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling.

Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos en het Bos 't Ename. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. In deze reisgids vind je ook nog eens 3 fietsroutes, uiteraard voor de e-biker of fietser met sterke benen.

Vlaamse Ardennen

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

158 ervaringen

- 15 januari 2021 - P. Van Steen

Heel goed. Maar nog even wachten om te bezoeken.

- 12 januari 2021 - Heidi D

Een zeer praktische gids die ons wegwijs maakte. Een aanrader!

- 10 januari 2021 - Marleen Verheye

Super, heel goed kunnen gebruiken

- 21 december 2020 - JP PONCELET

Hebben de Ronde van Vlaanderen met meeste beklimmingen van de Vlaamse Ardennen teruggevonden in de autoroute.... Indrukwekkend. Maar bovendien ook kunnen genieten van de toffe tips die als aanrader stonden vermeld in de route. Zoals de Ooievaarstoren in Brakel, met zijn prachtig uitzicht en lekker smullen van de plaatselijke producten zoals Geutelingen in Elst, Michelbeke en van de Adriaan Brouwerstaart. Zonden de autoroute zouden we ook niet in het prachtige Mullem geweest zijn. In het museum vonden wij ook nog "het Ronde van Vlaanderen - spel ... daar gaan we nog lang kunnen van genieten. Een trip naar Oudenaarde en omstreken is zeker voor herhaling vatbaar... het loont de moeite... zelfs in lockdown

- 13 december 2020 - luc.fillieux

Heel gedetailleerde routes en veel verscheidenheid...leuk om dit alle ste ontdekken...

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?