Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

12 517 x gedownload176 ervaringen
 • Startpunt: Korte Aststraat, Oudenaarde
 • Eindpunt: Kerzelare, Oudenaarde
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 120 km
 • Duur: 8 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toeristische dienst Vlaamse Ardennen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel halfpension

Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel halfpension

Hotel Country Lodge Moriaanshoofd ligt in Mullem, Oudenaarde, aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Je geniet er van een ruim aanbod aan wandel- en fietsmogelijkheden. Inclusief half pension, fiets- en wandelroutes.

Ontdek de Vlaamse Ardennen met deze autoroute en motorroute (met pittige hellingen)

Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtpunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien.

Nog op zoek naar een verblijf tijdens je autovakantie door de Vlaamse Ardennen? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's.

Alle bezienswaardigheden van de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt onder meer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde, Geraardsbergen en Ronse niet, beiden met een stadswandeling.

Tijdens onze stadswandeling in Oudenaarde kom je onder andere aan het centrum van de Ronde van Vlaanderen en met onze stadswandeling in Ronse ga je op ontdekking naar de Art-decogebouwen.
 • Er zijn ook 6 groene luswandelingen opgenomen in Geraardsbergen (De Gavers), het Muziekbos (2), Brakelbos en het Bos 't Ename (2).
 • Wie graag de uitgetekende autoroute - vooral in het teken van het wielrennen - wil rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.
 • In deze reisgids vind je ook nog eens 3 fietsroutes, uiteraard voor als je met je e-bike of fiets op stap gaat en als je sterke benen hebt!
Vlaamse Ardennen

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

176 ervaringen

- 9 mei 2021 - LIEVE LANDUYT

route goed omschreven

- 6 mei 2021 - Rita Timerman

Heb al veel gelezen en vind dat er hele mooie uitleg bij staat, goed te volgen leuke weetjes. Zullen zeker veel gebruik maken ervan, nog even op de tanden bijten wegens de corona, en als we onze 2 vaccins hebben, zijn an 1 keer gevaccineerd, gaan we zeker op stap. Mooi dat we dit kunnen al die informatie gratis downloaden, daarvoor dank. Gr Rita.

- 4 mei 2021 - Robrecht Wallays

Nog nooit zo'n praktische uitgewerkte reisgids ontvangen, proficiat aan de ontwerpers, de bedenkers, het team. Een mooie mix van auto-fiets- en wandel ideeën. We zien er naar uit om er mee aan de slag te gaan.

- 29 april 2021 - Michel Van Eenaeme

Heel interessante gids

- 21 april 2021 - deltour marie-louise

zeer prachtige streek, hebben er verschillende fietsroutes gedaan, we hadden dan ook prachtig weer!! op sommige plaatsen wel goed opletten op de knooppuntennummers, er komen namelijk dezelfde nrs terug, maar ge hebt de vlaamse ardennen en scheldeland, en deze lopen door elkaar!!

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?