Waar overnachten in de Vlaamse Ardennen? Vakantiehuis, hotel of B&B (2024)

Waar overnachten in de Vlaamse Ardennen? Vakantiehuis, hotel of B&B (2024)

11 februari 2024 in Vlaamse Ardennen3 reacties

Overzicht met de leukste vakantiehuizen, Hotels + B&B's in de Vlaamse Ardennen

Tijdens je bezoek aan de Vlaamse Ardennen heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, vakantiehuizen en enkele leuke alternatieven in de Vlaamse Ardennen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Le Bonheur de Louise in Louise-Marie

Op zoek naar een vakantiehuis met de luxe en comfort van een hotel? Le Bonheur de Louise is een authentiek charmant dorpshuisje dat door zijn ligging aan het plein van het pittoreske dorpje Louise-Marie doet denken aan vervlogen tijden. De woning die volledig gerenoveerd werd volgens de nieuwste comfortcriteria (4 sterren) is geschikt voor 9 personen en werd uit het hart ingericht om families, vrienden en collega’s een onvergetelijke tijd te laten beleven.

Louise-Marie is de poort naar het Muziekbos: je spieren maken er kennis met de Muziekberg, een getuigenheuvel van 148 meter hoog. Middenin het bos staat de sprookjesachtige Geuzentoren. Meer info en reserveren kan hier.

Dit is onze aanrader voor families en kleine groepen in de Vlaamse Ardennen.

  1. Natuurhuisje in Maarkedal

Een alleenstaande vakantiehuisje tussen Oudenaarde en Ronse. Het is een ideale uitvalsbasis als je in alle comfort de Vlaamse Ardennen wilt ontdekken. Deze gloednieuwe woning is volledig privaat gelegen met eigen omheinde tuin. De keuken is volledig uitgerust en de ruime badkamer beschikt over zowel een regendouche als een groot bad in een uniek concept.

Dichtbij vind je tal van wandel- en fietsknooppunten waar ook de typische wielertoeristen hun hart kunnen ophalen, dus smeer die kuiten al maar goed in. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Eyndevelde

Liever verblijven in een vakantiehuis zodat je zelf kan doen en laten wanneer je maar wilt? Dit vakantiehuis in Sint-Lievens-Esse biedt een ontspannende locatie met de sfeer van de boerderij (bv de oude gewelven) in een modern en hedendaags interieur. Daarnaast is het vakantiehuis volledig uitgerust en heeft een grote tuin om in te relaxen. Het is ook de ideale omgeving om even een wandeling of fietstocht te maken. Meer info en boeken.

  1. Hotel Restaurant Steenhuyse in Oudenaarde

In een monumentaal, 16e-eeuws pand op de markt in Oudenaarde vind je het designerhotel Steenhuyse. Een hotel in Deense stijl met unieke kamers die op een bijzondere manier zijn ingericht. De kamers beschikken over een vrijstaand bad, een inloopdouche, een wastafel en een toilet in de kamer. Ze bieden ook uitzicht op de tuin of het historische centrum.

In de eetzaal heb je een uitzicht op de tuin terwijl je geniet van je dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet. Ook zijn er verschillende moderne lounges, waar je even kan uitrusten bij de open haard na een drukke dag. Meer info en boeken.

  1. Bed & Breakfast Jezuietenplein 21

Genieten van een ontspannend verblijf in het hart van de Vlaamse Ardennen (Oudenaarde) gekoppeld aan luxe & charme. Dat kan in B&B Jezuietenplein 21. Gevestigd in een 18° eeuws classicistisch herenhuis geniet je van pure gezelligheid in een authentieke setting. De B&B biedt charmant ingerichte en ruime kamers en een heerlijk continentaal ontbijt in de ochtend. Meer info en boeken.

  1. Leopold Hotel Oudenaarde

Het Leopold Oudenaarde ligt in het centrum van de stad, op 300 meter van de Markt en niet ver van het treinstation van Oudenaarde. De ideale uitvalbasis voor als je de omgeving wilt verkennen, maar evengoed om een dagtrip te maken naar Brussel of Gent. Leopold Hotel Oudenaarde is het eerste boetiekhotel in de Vlaamse Ardennen en ligt aan de Schelde in het nieuwe, hippe De Ham district. Het boetiekhotel biedt ruime, stijlvolle kamers aan die voorzien zijn van alles wat je maar nodig hebt.

In het Leopold Oudenaarde begin je de dag met een gezond ontbijt en in het à-la-carterestaurant worden traditionele maaltijden geserveerd. Wil je graag de omging verkennen met de fiets? Dan kan je deze huren bij de receptie! Meer info en boeken.

  1. Country Lodge Hotel Moriaanshoofd

Gelegen langs de route van de Ronde van Vlaanderen is ‘t Moriaanshoofd het perfecte hotel voor enthousiaste wandelaars en fietsers. Vanuit enkele kamers kijk je vanop het gelijkvloers of de eerste etage uit op de prachtige Haciënda binnenplein. Je overnacht in karakteristieke en unieke kamers die zijn ingericht met warme kleuren en een klassiek houten vloer.

Het thematisch à la carte grillrestaurant met een gemoedelijke en aangename, rustieke sfeer is ook een streling voor de tong. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Brakel

Wanneer je er even tussenuit wilt, dan ben je bij dit natuurhuisje in de Vlaamse Ardennen aan het juiste adres! Op een boogscheut van de taalgrens in zeer bosrijk gebied met veel wandel en fietsroutes om je heen. Ook De Muur van Geraardsbergen, Berendries en tal van andere bekende hellingen uit De Ronde Van Vlaanderen zijn nooit veraf van jouw verblijfplaats in Brakel.

Het natuurhuisje biedt gezellige accommodatie en beschikt over een grote tuin met ruime gazon. Tijdens mooie zomerdagen, of zachte winteravonden kan je een heerlijke barbecue houden. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje Oudenaarde

Wakker worden van het gefluit van de vogels? Twee ezels en een pony als buren? Verblijf dan in dit vakantiehuisje dat landelijk en rustig gelegen is met zicht op de Schelde en toch op een boogscheut van Oudenaarde centrum. Na een dagje vertoeven in de Vlaamse Ardennen kan je genieten in de hot-tub met zicht op de velden! Of aan de pelletkachel met een zacht dekentje en een glaasje wijn. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Constantinus

Met je gezin of vrienden er even tussenuit in de Vlaamse Ardennen? “Constantes Hof” biedt met meer dan 180 m² ruime en hedendaagse vakantiewoning in een uniek kader. De hoeve is al meer dan 350 jaar familiebezit. Je geniet hier met volle teugen van een heerlijk verblijf.

Het vakantiehuis beschikt over vier slaapkamers, een flatscreen-tv, een volledig uitgeruste keuken, een wasmachine en 2 badkamers met een douche. Bij mooi weer kan je ook gebruik maken van de barbecuefaciliteiten en het terras. Meer info en boeken.

  1. Appartement Biezoe

Toch liever je eigen appartementje? Appartement Biezoe is een fris ingerichte, ruime loft, met heel wat lichtinval en leuke accenten waar je tot rust komt met een prachtig uitzicht op onze Vlaamse Ardennen. Het appartement heeft alles wat je maar kan wensen. Bij zonnig weer geniet je vanop een eigen terras van de Brakelse natuur.

Aan comfort en snufjes geen gebrek en je kan ook fietsen huren om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. B&B Het Stille Genoegen (Brakel)

B&B Het Stille Genoegen is gevestigd in een hoeve die dateert uit de 14de eeuw en is omgeven door een zee van groen. De Bed & Breakfast is praktisch ingericht en beschikt over kleine ruimtes zodat het karakter en de authenticiteit behouden werd. Twee omringende heuvels schermen het huis af van de drukte van de buitenwereld en creëren letterlijk een oase van rust.

Elke ochtend wordt er een ontbijt geserveerd in de gemeenschappelijke ontbijtruimte, die uitkijkt op de tuin en het zonneterras. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje vlak aan de Hotond

Verblijf in het vakantiehuis vlak aan de Hotondhelling in Ronse. Het centrum van Ronse ligt op 5 minuten rijden en de stad Gent bereik je op een halfuurtje. De accommodatie biedt moderne kamers, een parkeergelegenheid en een barbecue waarvan je gebruik kan maken bij mooie weersomstandigheden. Vanuit de tuin is er een zalig vergezicht over Ronse en de Vlaamse Ardennen en de schaapjes in de weide maken het idyllisch plaatje compleet. Middenin het groen, op een steile helling is dit een ideale uitvalsbasis om te fietsen, mountainbiken en wandelen. Meer info en boeken.

  1. B&B Bedlehem (Brakel)

Deze charmante bed & breakfast Bedlehem wordt door een familie beheerd en omgeven door het vredige platteland van Brakel. Het biedt moderne kamers en beschikt over een grote tuin met een terras, een barbecue en een trampoline.

Elke morgen krijg je een heerlijk uitgebreid ontbijt, met zelfgemaakte dagverse vruchtensappen en beleg van onze lokale kaashoeve, beter kan je de dag niet beginnen. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Adelaide (Ronse)

Ben je van plan om enkele dagen in de Vlaamse Ardennen te vertoeven? Dan raden we je deze vakantiewoning in Ronse aan. Het luxe vakantiehuis Adelaide is gevestigd in een historisch pand (1885) voorzien van alle moderne voorzieningen. Het opvallende burgerhuis in neo-Vlaamse-renaissancestijl beschikt over maar liefst 7 heel ruime kamers. Dagje niets doen? Geniet van de wellness (sauna, hot tub en hottub), de authentieke wijndegustatieruimte, je eigen cafeetje met tapinstallatie, biljart, kicker en darts. Of kies voor een filmpje in eigen cinema. Een luxe ervaring! Meer info en boeken.

  1. Bossenaarshoeve op de Taaienberg (12 personen)

Op de top van de Taaienberg in de Vlaamse Ardennen, staat de charmante hoeve die sedert 2016 volledig gerenoveerd is. In dit vakantiehuis heeft een grote binnenkoer en een grote voortuin met zicht op de omgeving. Je kan er ook binnen genieten van een eet- en leefruimte met een prachtig uitzicht en dit voor 12 personen. Dit natuurhuisje voelt als thuiskomen! Meer info en boeken. Dit is een absolute toplocatie voor iedereen die houdt van wielrennen (actief of passief).

  1. B&B Molen ter Walle (Geraardsbergen)

Ooit al eens willen overnachten in een watermolen van de 15e eeuw? In B&B Molen ter Walle kan dit, deze bed en breakfast in het pittoreske Zarlardinge (deelgemeente van Geraardsbergen) beschikt over 4 slaapkamers, 3 badkamers, uitgebreide keuken en aangename eetruimte met zithoek en haardvuur; gelegen in het pittoreske Zarlardinge (deelgemeente van Geraardsbergen).

Zarlardinge ligt aan de voet van de Vlaamse Ardennen, gekend bij wandelaars en fietsers. Meer info en boeken kan via deze link.

  1. B&B Hofstede Ter Biest in Zwalm

Hofstede Ter Biest in Zwalm is de sfeervolle B&B bij uitstek voor een moment van onthaasting of een verrassende ontdekking van de Zwalmstreek, één van de mooiste stukjes Vlaamse Ardennen. Je logeert er in het hoofdgebouw van een 18de-eeuwse vierkantshoeve met een karaktervolle uitstraling. Beleef er de harmonie tussen genieten, onthaasten en ontdekken.
Wil je met het gezin of familie enkele dagen zorgeloos genieten? Dan is Hofstede Ter Biest de gedroomde locatie, met ruime gastenkamers, de ontbijtruimtes, de zitruimte met haard, het open poorthuis met houtvuur, het binnenplein en de tuin zijn plaatsen waar het zalig vertoeven is. Meer info en boeken

  1. Mis niets niets van de Vlaamse Ardennen met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Vlaamse Ardennen? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Download onze compleet uitgestippelde autoroute door de Vlaamse Ardennen en ontdek de mooiste plekjes.

Vlaamse Ardennen

Gratis reisgids Vlaamse Ardennen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 3 september 2023 - Antonis Guy

Toegegeven, ik wist niet dat Vlaanderen en dan specifiek de Vlaamse Ardennen zoveel te bieden hadden.

- 14 juni 2023 - Willem Coppieters

Bedankt voor de vlugge ontvangst - zeer interessant boekje met plannetjes voor fietstochten en wandelingen. Zullen samen met kennissen zeker hierop ingaan, dus tot binnenkort.

- 14 september 2022 - Patricia

Mooie reisgids die inspiratie biedt voor vakantie in eigen land.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?