15 x bijzondere vakantiehuizen in de Vlaamse Ardennen huren

15 x bijzondere vakantiehuizen in de Vlaamse Ardennen huren

25 december 2023 in Vlaamse Ardennen0 reacties

Vakantiehuis in de Vlaamse Ardennen huren? Ontdek hier onze 5 favoriete verblijven

Op zoek naar een vakantiehuis in De Vlaamse Ardennen, het zuiden van Oost-Vlaanderen? Ga er genieten van rust, stilte, natuur en erfgoed. Het is één van de populairste vakantiebestemmingen in België, en met reden! Je vindt hier nog ongerepte natuurgebieden, waardevol cultureel erfgoed en heel wat lekkernijen die wachten om geproefd te worden.

Wat dacht je van een mooie wandeling in het Muziekbos, Brakelbos of natuurdomein het Burreken? Terug op adem komen met een artisanaal biertje na een stevige beklimming met je fiets of MTB van de Taaienberg, Koppenberg of De Muur? Genieten is prioriteit in de Vlaamse Ardennen.

Je haalt alles uit de Vlaamse Ardennen door een vakantiehuis te huren. Zo geniet je van alle comfort en maak je samen herinneringen voor het leven. In dit artikel geven we je tips voor je bezoek aan de Vlaamse Ardennen en we tippen je onze favoriete vakantiehuizen.

Inhoud artikel

  1. De Vlaamse Ardennen: natuur in overvloed

De Vlaamse Ardennen zijn de uitgelezen plek voor een ontspannende vakantie. Dit mooie stukje Vlaanderen lokt heel wat kijklustigen. Smalle wegen kronkelen zich hier een weg tussen bossen en weilanden en vanop de heuvels kan je genieten van prachtige uitzichten. De Vlaamse Ardennen kunnen uitpakken met rust en natuur. De uitgelezen vakantiebestemming in eigen land dus. Wie de Vlaamse Ardennen bezoekt, doet dat om even aan de drukte te ontsnappen.

De mooiste natuurgebieden van de Vlaamse Ardennen:

  • Geniet bijvoorbeeld van de frisse lucht in het Kluisbos of in het Muziekbos. Je wordt er omringd door groen en met een beetje geluk kan je er enkele dieren spotten.
  • Ook het Brakelbos, met zijn 100 jaar oude bomen, en het 25 hectare grote domeinbos Ter Rijst zijn fantastische plekken om alle stress los te laten.
  • Zoek het natuurdomein het Burreken (35 ha) op met zijn bossen en drie valleitjes met tal van bronnen en beekjes is het een van de natuurparels van de Vlaamse Ardennen.
  1. Een vakantiehuis in de Vlaamse Ardennen huren

Geen betere manier om op vakantie te gaan in de Vlaamse Ardennen dan door een vakantiehuis te huren. En daar zijn heel wat verschillende redenen voor.

Waarom een vakantiehuis in de Vlaamse Ardennen huren de beste optie is:

  • Allereerst biedt een vakantiewoning veel meer comfort dan een hotel. Er is een pak meer woonruimte en je kan precies leven zoals je dat thuis zou doen. Wil je koken of lekker aperitieven in de zetel? Of samen barbecueën en dan genieten in de hot tub? In een vakantiewoning in de Vlaamse Ardennen kan je dat.
  • Daarnaast heb je een hele woning voor jouw gezelschap en dat betekent veel privacy. Geen luide hotelgasten die de rust verstoren dus.
  • Een vakantiewoning is natuurlijk de uitgelezen manier om met vrienden, collega’s of familie op reis te gaan. Je huurt samen een huis, woont even samen en kan van elkaars gezelschap genieten.
  • Je kan samen wandelingen maken, een stad gaan bezoeken en gezellig dineren. Een unieke ervaring die garant staat voor mooie herinneringen. En dat is waar een vakantie net omdraait, niet?

REISGIDS VLAAMSE ARDENNEN: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Vlaamse Ardennen? Download onze autoroute door de Vlaamse Ardennen en ontdek de mooiste plekjes.

  1. Onze aanrader: vakantiehuis Le Bonheur de Louise (9 personen)

Le Bonheur de Louise is een karaktervolle vakantiewoning in het pittoreske dorpje Louise-Marie. Het bevindt zich op een steenworp van Ronse en Kwaremont en op amper 15 minuten rijden van Oudenaarde. In het hart van de Vlaamse Ardennen dus. Geen betere uitvalsbasis om te ontdekken wat de Vlaamse Ardennen te bieden hebben.

Gelijkvloers

  • Deze gerenoveerde authentieke dorpswoning biedt plaats aan 9 personen.
  • Op de gelijkvloers bevindt zich een ruime leefruimte en een moderne, volledig uitgeruste keuken die uitkijken op de mooie tuin. De ideale plek voor een gezellig ontbijt, een heerlijk aperitiefje of een huisgemaakt diner met je favoriete gezelschap. Verder vindt je op de gelijkvloers ook een slaapkamer, een badkamer en een apart toilet.

Eerste verdieping

  • Op de eerste verdieping vind je nog 3 slaapkamers en een ruime badkamer met zowel bad als douche.
  • De speelkamer met zetelbed vormt een leuke extra van deze vakantiewoning. Daar kunnen de kinderen zich helemaal uitleven, maar de ruimte kan bijvoorbeeld ook als man cave gebruikt worden.

Tuin met hot tub

Nog een troef van vakantiewoning Le Bonheur de Louise is de tuin. Daar kan je barbecueën, genieten van de groene omgeving op het loungesalon en ontspannen in de houtgestookte hot tub.

LOGEERTIP: Boek je verblijf in vakantiewoning Le Bonheur de Louise online.

Elektrisch laden voor de deur

Ga je met de elektrische auto op vakantie? Dan kan je tegenover de woning opladen aan een publiek oplaadpunt. Kortom, dit vakantiehuis in de Vlaamse Ardennen laat je dus ook toe om comfortabel de streek te verkennen met je elektrische auto of hybride wagen. Je hoeft niet op zoek naar een laadpunt.

De vakantiewoning Le Bonheur de Louise kan uitpakken met een erg centrale ligging. Dat betekent dat je bij het vakantiehuis slechts een korte autorit verwijderd bent van alle top bezienswaardigheden in de Vlaamse Ardennen.

  1. Bossenaarshoeve op de Taaienberg (12 personen)

Op de top van de Taaienberg in de Vlaamse Ardennen, staat de charmante hoeve die sedert 2016 volledig gerenoveerd is. In dit vakantiehuis heeft een grote binnenkoer en een grote voortuin met zicht op de omgeving. Je kan er ook binnen genieten van een eet- en leefruimte met een prachtig uitzicht en dit voor 12 personen. Dit natuurhuisje voelt als thuiskomen! Meer info en boeken. Dit is een absolute toplocatie voor iedereen die houdt van wielrennen (actief of passief).

  1. Quadratum 1769 in Herzele (22 personen)

De volledige gerenoveerde vierkantshoeve Quadratum 1769 in Herzele heeft een prachtige tuin, en is voorzien van alle moderne comfort. Het vakantiehuis heeft 7 slaapkamers, een flatscreen-tv, een uitgeruste keuken met een vaatwasser en een magnetron, en een wasmachine. Er zijn 7 badkamers met een douche. Beddengoed en handdoeken worden voorzien door de accommodatie. Op vakantie met een grote groep of volledige familie tot 22 personen? Dit is zeker een aan te raden vakantiewoning aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Meer info en boeken

  1. Val'Omerius in Maarkedal (4 personen)

Een alleenstaande vakantiehuisje tussen Oudenaarde en Ronse. Het is een ideale uitvalsbasis als je in alle comfort de Vlaamse Ardennen wilt ontdekken. Deze gloednieuwe woning is volledig privaat gelegen met eigen omheinde tuin en een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels. De keuken is volledig uitgerust en de ruime badkamer beschikt over zowel een regendouche als een groot bad in een uniek concept.

Dichtbij vind je tal van wandel- en fietsknooppunten waar ook de typische wielertoeristen hun hart kunnen ophalen, dus smeer die kuiten al maar goed in. Meer info en boeken.

  1. Nieuwpoortmolen in Oombergen (5 personen)

Deze voormalige molen in Oombergen (Zottegem) ligt op een unieke locatie vlakbij het groen. Het vakantiehuis is voorzien van 2 slaapkamers, een tv en een volledig uitgeruste keuken met een magnetron en een oven. Dit is de ideale plek als je bijzonder wil overnachten met je gezin. Er is plaats voor 5 personen en vlakbij kan je het prachtige "droombergen" speelbos vinden. Je bent vlakbij Zottegem, de poort tot de Vlaamse Ardennen en op 10 minuten rijden van de E40 autosnelweg waardoor je ook andere steden in Vlaanderen gemakkelijk kan bezoeken. Meer info en boeken

  1. Vergeet je wandelschoenen niet mee te nemen

Sportieve natuurliefhebbers komen in de Vlaamse Ardennen helemaal aan hun trekken. Deze heuvelachtige streek wordt namelijk doorkruist met maar liefst 800 kilometer aan wandel- en fietsroutes. Trek die wandelschoenen dus alvast aan!

Vlakbij het vakantiehuis Le Bonheur de Louise ligt het prachtige Muziekbos. De 11 kilometer lange Muziekbosroute werd verkozen tot het mooiste wandelpad van Oost-Vlaanderen en is een absolute aanrader. De Muziekberg is met zijn 148 meter de op één na hoogste berg van de Vlaamse Ardennen. Op de top prijkt de Geuzentoren. De dichter Pol De Mont zou hier bovendien op de naam ‘Vlaamse Ardennen’ gekomen zijn.

Ook in het Brakelbos kan je mooie wandelingen maken. Hier wandel je tussen beuken en hulsten waarvan er sommige meer dan 100 jaar oud zijn. Kom je in het voorjaar? Dan heb je extra geluk, want dan vormen de bloeiende hyacinten een prachtig blauw tapijt.

WANDELTIP: Ontdek ons aanbod aan wandelingen in de Vlaamse Ardennen.

  • Nog een aanrader is onze wandeling door het bos ‘t Ename. Je vertrekt vanaf het archeologisch centrum PAM Ename en passeert onderweg een trap midden in het bos, geniet van een magnifiek uitzicht op Oudenaarde en je steekt pittoreske doorsteekbrugjes over.
  • En daarnaast vind je bij ons nog tal van andere leuke wandel- en fietsroutes in deze prachtige streek. In de buurt van vakantiewoning Le Bonheur de Louise vertrekken er meerdere. Keuze genoeg dus voor wie graag de natuur intrekt.
  1. Ontdek de leukste stadjes in de Vlaamse Ardennen

Naast al dat natuurgeweld hebben de Vlaamse Ardennen ook heel wat pittoreske stadjes en dorpjes in petto.

Mullem

Een van onze favoriete dorpjes in de Vlaamse Ardennen is Mullem. Het historische dorpscentrum is geklasseerd en bestaat uit een kerk, een pastorij, een statig herenhuis, een klein klooster, een herenhoeve en een oud schoolhuis waar je nu heerlijk kan eten. Maak een wandelingetje door de straten en laat je helemaal terug katapulteren naar lang vervlogen tijden.

Geraardsbergen

Sla Geraardsbergen niet over wanneer je de Vlaamse Ardennen bezoekt. Op de Markt van Geraardsbergen pronkt de Sint-Bartholomeuskerk en ook het stadhuis valt meteen op. Wist je trouwens dat je hier ook een Manneken Pis vindt? Ga op verkenning in Geraardsbergen met onze stadswandeling of ga De Muur in Geraardsbergen beklimmen met je fiets.

Oudenaarde

Oudenaarde zal je ongetwijfeld ook weten te bekoren. Het stadhuis dateert uit 1526 en op de belforttoren zie je de lokale volksheld Hanske de Krijger over de stad waken. Het is hier gezellig kuieren en er zijn heel wat leuke cafés en restaurantjes. Bezoek het MOU om de geschiedenis van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen beter te leren kennen. Vanaf de 14e eeuw werden in de Lakenhalle prestigieuze wandtapijten gemaakt die in koningshuizen en paleizen over heel Europa terug te vinden zijn. Verken Oudenaarde met onze stadswandeling.

Ronse

Ronse is dan weer bekend om de art-decoarchitectuur. Je vindt in het stadscentrum heel wat uitstekende voorbeelden. Bezoek er ook de Sint-Hermesbasiliek. Die basiliek werd gebouwd in de 12e eeuw en herbergt de resten van de heilige Hermes. We hebben zowel een fietsroute in Ronse als een wandelroute + een wandelzoektocht.

Met een van bovenstaande vakantiehuizen in Maarkedal, Oudenaarde, Ronse of Zottegem verblijf je op een centrale ligging. Dat betekent dat je vanuit het vakantiehuis slechts een korte autorit verwijderd bent van alle mooie stadjes en dorpjes in de Vlaamse Ardennen.

  1. Mis niets niets van de Vlaamse Ardennen met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Vlaamse Ardennen? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Download onze compleet uitgestippelde autoroute door de Vlaamse Ardennen en ontdek de mooiste plekjes.

Vlaamse Ardennen

Gratis reisgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?