Rondreis Romantische Rijn: 3 dagen van Köln tot Rüdesheim + 6 routes

Rondreis Romantische Rijn: 3 dagen van Köln tot Rüdesheim + 6 routes

  • Startpunt: Köln
  • Eindpunt: Rüdesheim
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 182 km
  • Duur: 3 dagen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties langs de Rijn van 3 tot 5 dagen

Alle promoties langs de Rijn van 3 tot 5 dagen

Meer dan 10 promoties, van een weekendje weg inclusief ontbijtbuffet tot een 5-daags arrangement in vol pension en veel extra's. Een ruime keuze aan hotels tussen Köln en Rüdesheim.

Groepsreis 4-daagse Rijn wandelvakantie

Groepsreis 4-daagse Rijn wandelvakantie

Begeleide wandeltochten (2 per dag, totaal: 6) tussen 3 en 10 km in de natuurgebieden langs de Rijn, tussen Bonn en Königswinter. Verblijf in 4* hotel in half pension. Reisdatum: 4 augustus 2024.

Download gratis de autoroute Rijn met 6 wandelroutes

Met deze autoroute verken je de Duitse Rijn tussen Köln en Rüdesheim. Dit is het gedeelte dat ze de 'Romantische Rijn' noemen en ook meteen garant staat voor een grote aantal bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters. Op dit traject van machtige Rijn is er geen of weinig industrie, je zal er wel wijngaarden vinden, burchten en gezellige stadjes.

We stellen je de toeristische troeven voor van steden zoals Köln, Bonn, Königswinter, Linz am Rhein, Andernach, Koblenz en Rüdesheim. Meteen goed voor 6 stadswandelingen. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden. Het meest bekende is wellicht de Loreley, maar er is ook de Muizetoren, de Drachenfels …. We vertellen er je een paar.

Combineer de prachtige natuur en de romantiek van dit stukje Rijn met een heerlijk glaasje wijn uit de regio om de basis te leggen van een ontspannende vakantie.

Rijn autoroute en wandelroutes

Gratis rondreis Rijn downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Rijn: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

62 ervaringen

- 21 mei 2024 - Marcel

leuke tips voor onze vakantie , hier hebben we wat aan. Top

- 10 november 2023 - Marc Roelands

Het is voornamelijk een gids voor wandelaars in de natuur. Voor wie geïnteresseerd is in cultuur (mooie dorpjes) is de gids wat mager. Ook de opbouw van het document kan beter, bijvoorbeeld een kaart die een overzicht geeft van de reisroute (auto) ontbreekt nogal eens. Misschien het document eens opnieuw vormgeven met de aanwezige inhoud; later kan de inhoud gewijzigd worden.

- 16 september 2023 - Willy50

Wij hebben geweldig genoten van de tocht langs de Rijn. Vooral in Rudesheim hebben we een geweldige dagtocht gemaakt. Met de cabinelift naar boven. Wandeling van een uur door het Niederwald. Met stoeltjeslift naar Assmannshausen. Met de boot oversteken naar kasteel Rheinstein. Na kasteelbezoek met de boot over de Rijn terug naar Rudesheim. Ook de wandelroute daar was mooi, vooral de Drosselgasse is een bezoekje waard. Dank zij deze gids hebben we een fantastische vakantie gehad.

- 27 juni 2023 - desimpelaere Ignace

Het was zeker de moeite waard

- 29 april 2023 - Ludo Van de Eynde

Deze week een deel van de voorgestelde route gevolgd en zeer mooie dingen gezien en bezocht. De gids bevat prachtige tips.

Gratis rondreis Rijn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?