Rüdesheim am Rhein, wandeling langs alle bezienswaardigheden

Rüdesheim am Rhein, wandeling langs alle bezienswaardigheden

487 x gedownload4 ervaringen
 • Startpunt: Rheinstrasse, Adlerturm
 • Eindpunt: Rheinstrasse, Adlerturm
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,5 km
 • Duur: 1,5 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de gratis wandeling en beleef zelf Rüdesheim am Rhein

De poort tot de Middenrijn (Unesco Werelderfgoed), zo wordt Rüdesheim am Rhein ook wel eens genoemd. Dit romantische toeristenstadje (ca. 10 000 inwoners) ligt in de deelstaat Hessen in de Rheingau, tussen Koblenz en Mainz. Als je hoog in Rüdesheim am Rhein wandelt en je blik laat dwalen, dan zie je wijngaarden, leisteenrotsen, veel woud en de Rijn uiteraard.

Kerstmarkt Rüdesheim 2021: er is geen kerstmarkt in 2021 wegens Covid-19.

'Proeven' van de Romantische Rijn

In Rüdesheim am Rhein proef je figuurlijk wat de Romantische Rijn in petto heeft. Dat doen wij aan de hand van een korte stadswandeling met daarin alle bezienswaardigheden. We nemen je mee naar de Drosselgasse, waar de Rheinische gezelligheid bijna de straatstenen afdruipt. Het Niederwald Denkmal is een reuzegroot monument hoog gelegen en best bereikbaar met een gondellift wat nog een spectaculaire zweefvlucht oplevert ook.

Op de wandelroute kom je langs burchten (Brömserburg) of wat overblijft van wat ooit stoere vestingen waren (Boosenburg). We lopen langs kerken (St. Jakobus Kirche o.a.) en vakwerkhuizen (Klunkhardshof). Wie een museum wil bezoeken, kan naar het Speelgoed- en Treinmuseum, het Mittelalterliches Foltermuseum, het Siegfried's Mechanisches Musikkabinett.

Nog méér activiteiten in en rond Rüdesheim am Rhein

 • Ga voor een korte of lange wandeling in de omliggende natuur. Inspiratie vind je hier.
 • Maak een zweeftoer met de stoeltjeslift tussen Jagdschloss Niederwald en het stadje Assmanshausen. Meer info.
 • Boottochten op de Rijn. Je kan perfect onze stadswandeling combineren met een boottocht(je) op de Rijn. Een korte vaartocht brengt je vanuit Rüdesheim am Rhein naar Assmannshausen (h/t). Kies je voor een langere, en zonder twijfel de mooiste, dan ga je aan boord voor een boottocht vanaf Rüdesheim am Rhein tot Boppard. Je komt dan voorbij de Loreley. Meer info.
 • Bezoek de distillerie Asbach Uralt. Rondleiding met proeven van het grote assortiment, bezoek vanaf 1 maart tot 22 december, van dinsdag tot zaterdag. Vrije toegang. Meer info.
Rüdesheim stadswandeling

Gratis stadswandeling Rüdesheim downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Rüdesheim: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

- 23 augustus 2021 - Leon

Kleine stad ,maar handig om mee rond te lopen

- 24 augustus 2020 - Patriek

mooie wandeling langs alle bezienswaardigheden. Erg genoten. Tips zeer waardevol . Mooie daguitstap en niets gemist!

- 7 augustus 2020 - Antonien Schra-Zandbergen

De stadswandeling was zeker de moeite waard! Naar het klooster van Sint Hildegard is een aanrader met de nieuwe film van Herman Finkers in je achterhoofd!

- 8 november 2019 - M. Heuts

Vanuit ons vakantieadres zijn we met de boot naar Rüdesheim gevaren. Het was eind oktober dus heel rustig allemaal in de straatjes. De Drosselgasse was wel apart maar je kon er makkelijk doorlopen, geen hordes toeristen. Wel zou het handig zijn voor anderen om het adres van de Asbach distillerie erin t vermelden of erbij zeggen vanaf hier is het nog zover naar de distillerie. Al met al weer een mooie wandeling langs de hoogtepunten van Rüdesheim

Gratis stadswandeling Rüdesheim downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?