Koblenz stadswandeling, van Rijn naar Moezel

Koblenz stadswandeling, van Rijn naar Moezel

5 243 x gedownload281 ervaringen
  • Startpunt: Forum Mittelrhein, Zentraplplatz, Koblenz
  • Eindpunt: Forum Mittelrhein, Zentraplplatz, Koblenz
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,4 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Koblenz

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gratis wandeling Koblenz; van Rijn naar Moezel

Koblenz ligt op de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Dit punt, de Deutsches Eck, is meteen de start van onze stadswandeling. De stad heeft veel mooie gebouwen en charmante pleintjes. Deze wandeling brengt je op al die speciale plaatsen waar veel toeristen niet komen.

Je ontdekt kleine hoekjes en fotogenieke plekjes maar vergeten ook even niet langs de winkelcentra te komen. Wil je een gezellig terrasje opzoeken dan is de Josef Görresplatz de uitgelezen plaats.

VERBLIJFTIP: Altstadt Hotel & Café Koblenz ligt in het hart van de historische oude binnenstad van Koblenz. Het is dé ideale uitvalbasis voor je verblijf. Meer info en boeken.

Koblenz

Gratis stadswandeling Koblenz downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Koblenz: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

281 ervaringen

- 22 november 2022 - Ine Wielders

Heel fijn om van deze mooie stadswandeling gebruik te kunnen maken. Precies goed. Ook de route naar de parkeergarage was gemakkelijk. Jammer dat de Seilbahn niet in gebruik was, maar dat kon je verwachten in november. Ook jammer dat er rond het kasteel alles opgebroken was.

- 31 oktober 2022 - Jan mens

Goed

- 12 oktober 2022 - Fekix Maginelle

De reisgids was ons zeer nuttig. Wij waren met 4 personen in Koblenz en de voorgestelde stadswandeling is enorm meegevallen, vanaf begin (met zeer goede parking in Forum Mittelrhein) tot eind. Zonder deze gids hadden we minder gezien en beleefd in Koblenz.

- 7 oktober 2022 - Wilma Jonker

Prima stadswandeling

- 2 oktober 2022 - Irma Bucker

Super goeie wandelroute, en inderdaad makkelijk aan te rijden garage midden in het centrum. We hebben een erg leuke dag gehad in een bijzondere stad. Blij dat we een wandelroute hadden. Alleen bij de start was het makkelijker geweest om te zeggen dat je het museum aan je linker hand moet houden. Dan kom je vanzelf goed en het museum is een heel herkenbaar gebouw.

Gratis stadswandeling Koblenz downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?