FB

Gironde rondreis langs Bordeaux en Saint-Emilion (route + kaart)

Gironde rondreis langs Bordeaux en Saint-Emilion (route + kaart)

1 151 x gedownload14 ervaringen
  • Startpunt: Rimons, Frankrijk
  • Eindpunt: Saint-Émilion, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 225 km
  • Duur: 6 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gironde: autoroutes en stadswandelingen langs wijngaarden en wijnhuizen

De Gironde staat voor wijn, natuur, gastronomie en middeleeuwse steden. Deze route omvat twee autoroutes in Entre-Deux-Mers en drie stadswandelingen (Bordeaux, Saint-Emilion en Saint-Macaire). We geven je ook mogelijkheden mee om te fietsen want de Gironde heeft meerdere Voie Vertes.

We kozen als verblijfplaats voor een zeer rustig dorpje temidden de wijngaarden: Rimons. Daar is eveneens een Vlaamse Chambre d'Hôtes. De routes vanuit deze vertrekplaats zijn nooit lang, zeer gevarieerd en laten je alle hoogtepunten zien van de Gironde.

Gironde autoroute

Gratis rondreis Gironde downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Gironde: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

14 ervaringen

- 15 december 2018 - An van leemputten

ziet er veelbelovend uit, maar is pas voor komende zomer...ik verzamel graag goed op voorhand zoveel mogelijk informatie om een geslaagde vakantie te plannen. Ik heb al dikwijls gebruik gemaakt van jullie aanbod! Is nog nooit tegengevallen. Top!

- 15 december 2018 - Bart v.d. Boogaard

Ziet er zeer interessant en leuk uit

- 6 mei 2014 - maertens hilde

Is voor komende zomer. Vind alleen jammer dat er niets over Bourg en omstreken bijzit + (nog) niets over baai van Arcachon en Landes

- 23 oktober 2012 - Wilfried van Hamme

Ervaring heb ik nog niet, maar de route ziet er zeer veel belovend uit. We gaan die zeker doen. Wat ik ook zeer interessant vind is de verwijzing naar camperplaatsen. Want wij doen jullie routes steeds met een camper. Zo zou het zeer interessant zijn indien bij een bezoek aan een stad er een verwijzing zou opgenomen worden waar je eventueel met een camper kan parkeren (niet persé slapen)

- 12 oktober 2012 - Etienne Dewolfs

Wij hadden een week uitgetrokken (eind september)voor een bezoek aan Bordeaux en de wijnstreken in de omgeving. Dit bleek te kort te zijn. Aan de hand van de gegevens hebben we de stadswandeling van Bordeaux gedaan. Prachtig...zeker een aanrader. Bezoek aan een wijndomein is moeilijk te realiseren als je niet in groep zijt. Wij hebben ons ingeschreven voor een bezoek aan twee wijnkastelen. Dit kan in de "Office de Tourisme". Zeker doen!

Gratis rondreis Gironde downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?