FB

Ourthe route: Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

Download reisgids Ardennen

Ourthe route: Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

1 150 x gedownload62 ervaringen
  • Startpunt: Avenue Laboulle, Tilff
  • Eindpunt: Achouffe, Houffalize
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 170 km
  • Duur: 3 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Hartje Ardennen 3 of 4 dagen incl. ontbijtbuffet

Hartje Ardennen 3 of 4 dagen incl. ontbijtbuffet

Auberge La Grande Cure ***, gelegen tussen La Roche en Hotton. Heel rustige ligging met een wellness en gastronomisch restaurant. Inbegrepen: ontbijtbuffet. 4 dagen / 3 nachten voor dezelfde prijs in bepaalde periodes.  

Autoroute en motorroute Ourthe langs Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

Je volgt de Ourthe van Tilff, ten zuiden van Luik, tot voorbij La Roche. Eindigen doe je in Houffalize bij een heerlijk streekbiertje van Achouffe. Onderweg geven we je tips mee voor zowel volwassenen als kinderen. In Barvaux is er tijdens de zomermaanden een groot maïsdoolhof, in Comblain-au-Pont en Hotton kan je in de grotten wandelen, je komt bij prehistorische dolmens, we brengen je naar het kleinste stadje van België. Uiteraard staat La Roche met zijn kasteel en pottenbakkerij op het programma. We laten je even wandelen bij het mooiste uitzichtspunt langs de Ourthe en rond het stuwmeer van Nisramont. In onze rubriek 'Tips voor kinderen' krijg je een lange lijst met mogelijkheden en daarbij is uiteraard ook kajakken op de Ourthe niet vergeten, maar ook talrijke andere sportieve activiteiten.

Kindvriendelijke vakantie in hartje van de Belgische Ardennen

Onze route langs de Ourthe hebben we uitgebouwd met een zestal kindvriendelijke attracties. Nabij La Roche is er het bijzondere Parc Chlorophylle die uitpakt met een unieke nieuwigheid en prijs/kwaliteit hoog scoort. In Hotton leer je de rivier kennen in Riveo of duik je de grotten in. In Barvaux kan je dolen in het maïslabyrint, in La Roche tussen de wilde dieren en in Houffalize ontdek je je zintuigen en nog veel meer. Op de routekaart zijn deze aangegeven met een blauwe bol opdat het nog eenvoudiger is je trip te plannen.


Ourthe autoroute

Gratis rondreis 'Ourthe, van Tilff tot La Roche' downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks 'van Tilff tot La Roche': we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

62 ervaringen

- 4 augustus 2018 - Kc

Mooie route. Prachtige streek. Leuke stadjes. Eentje om nog eens te doen

- 25 mei 2018 - anne van bree

Zeer goed te volgen route. Vooral in het voorjaar prachtig met de bloeiende bomen. Zeer aan te bevelen. Het enige nadeel was dat half mei de meeste winkels en restaurants gesloten zijn. Dat hadden we niet verwacht en daar moet je dus rekening mee houden.

- 28 februari 2018 - Geerts

Tijdens de carnavalsvakantie hebben we een deel van deze route gereden. Leuke route. Prachtige plekjes. Het staat allemaal duidelijk aangegeven. Omdat je vaak stopt heb je niet in de gaten dat je uiteindelijk toch een heel stuk gereden hebt.

- 15 februari 2018 - Van den Cruyce Josse

Ik heb enkele routes gebruikt om ze eventueel, tijdens een verblijf in de Ardennen komende lente en zomermaanden, eens te rijden met een oldtimer. Ik kijk er naar uit om deze routes te ervaren, ze lijken me op het eerste zicht fantastisch.

- 30 oktober 2017 - Van Kerkhoven Etienne

Een prachtige ervaring doorheen een heel mooie streek, met daarbij nog het ideale nazomerweer. Dus voor herhaling vatbaar.

Gratis rondreis 'Ourthe, van Tilff tot La Roche' downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?