9 x bezienswaardigheden in Las Vegas: van atoombom tot natuur

Volledige reisgids kopen voor € 15

9 x bezienswaardigheden in Las Vegas: van atoombom tot natuur

31 oktober 2018 in USA Westkust0 reacties

Heb je geen interesse in gokken, eten, drinken, of ander oppervlakkig vermaak dat je kan vinden langs de Las Vegas Strip? Of je wil gewoon even weg van al die overdaad?

Dan vind je hieronder 9 x minderbekende bezienswaardigheden in Las Vegas en ruime omgeving, maar zeker de moeite om te bezoeken!

Inhoud artikel

 1. De indrukwekkende Hoover Dam

De gigantische Hoover Dam bevindt zich in de Black Canyon van de Colorado River, op 48 km van Las Vegas. De dam heette oorspronkelijk de Boulder Dam, maar in 1947 besliste het Congres de naam te veranderen. De dam ligt precies op de grens tussen Nevada met Arizona.

De bouw van de dam begon in 1931, en hij werd geopend in 1936. De dam vormt een buffer voor Lake Mead, dat, wanneer het vol is, qua volume het grootste waterreservoir in de Verenigde Staten is. De generatoren van de dam voorzien publieke en privé-voorzieningen in Nevada, Arizona, en Californië van energie.

Je kan de Hoover Dam met een begeleide dagtour vanuit Las Vegas bezoeken. Klik hier voor meer info en tickets.

 1. National Atomic Testing Museum

Het uitstekende National Atomic Testing Museum vertelt de geschiedenis van nucleaire testen op de Nevada Test Site, die zich in de woestijn ten noorden van Las Vegas bevindt. Via meer dan 12.000 voorwerpen en artefacten, geeft dit museum een beeld van de ontnuchterende geschiedenis van het nucleaire programma van de VS en haar impact op Las Vegas. Warm aangeraden!


 1. Ontspannen in het Lake Mead Recreational Area

In het Lake Mead Recreational Area kan je terecht voor heel wat boot-, zwem- en andere wateractiviteiten. Lake Mohave bevindt zich ook in het gebied, net als 9 ongerepte natuurzones! De ideale plek voor een dag ontspanning, ver van de drukte van Las Vegas.

 1. Het vuurrode Valley of Fire State Park

Het Valley of Fire State Park staat bekend om zijn 162 km² helderrode zandstenen rotsen die opvallen in een landschap van grijze, doffe kalksteen. Naast de natuurlijke pracht van deze rotsen, heeft het park ook versteende bomen en rotstekeningen van meer dan 2000 jaar oud.

Hier zijn veel paden om wandelliefhebbers te verlokken, en een bezoekerscentrum geeft meer informatie over de geologie, ecologie en geschiedenis van het park en omstreken. Je kan er ook kamperen, mocht je wat langer willen blijven.

 1. De rode rotsformaties van het Red Rock Canyon National Conservation Area

Heb je weinig tijd om de Red Rock Canyon National Conservation Area te bezoeken, rijd dan zeker over de schilderachtige eenrichtingsweg van 20,8 km (13 mi). Het belangrijkste kenmerk van dit gebied, zijn de grote, rode rotsformaties. Deze pieken en muren (tot wel 910 m hoog!) uit zandsteen worden de Keystone Thrust genoemd.

Red Rock Canyon zelf kan je niet bereiken via de lusweg, maar via een onverharde weg, die enkel berijdbaar is met een aangepast voertuig!

Je kan de Red Rock Canyon in groep (al dan niet met de fiets) vanuit Las Vegas bezoeken. Hier vind je meer info en prijzen.

 1. Neonlichten op pensioen in de Neon Boneyard

Neon Boneyard herinnert en bewaart de oude neonlichten van Las Vegas. De stad staat bijna synoniem met haar neongekleurde nachthemel. Dit museum biedt een leuke blik op deze bijzondere geschiedenis van de stad.

 1. Het oude Vegas in Kiel Ranch Historic Park

De Kiel Ranch, die dateert uit de jaren 1870, was lange tijd volledig verlaten. Nu is ze geopend voor het publiek en kan je er een stapje terugzetten in de tijd om het Las Vegas van 150 jaar geleden te leren kennen, lang voor al de lichten en de casino's.

 1. Sneeuw in de woestijn op Charleston Peak

Charleston Peak is de hoogste berg in het zuiden van Nevada. De plek is geliefd voor wandelingen en andere openluchtactiviteiten. Tijdens de wintermaanden kan je hier zelfs skiën, ijsklimmen en andere sneeuwactiviteiten doen. Dit komt misschien onverwacht als je de omliggende woestijn ziet, maar het verschil in temperatuur tussen Las Vegas en het voornaamste pad boven op de berg is gemiddeld 20º C (68º F).

Ben je van plan de top te beklimmen, houd er dan rekening mee dat dit een zware tocht is waarbij je normaal gezien moet overnachten. Gelukkig zijn er nog veel andere, minder zware wandelingen, die aangename verkoeling kunnen bieden tijdens de zomer.

 1. De donkere kant van Vegas in The Mob Museum

De officiële naam van dit museum is het National Museum of Organized Crime and Law Enforcement, maar het staat ook bekend als het Mob Museum (Maffia Museum). Hier krijg je een fascinerend beeld van hoe Las Vegas werd wat het vandaag is, onder invloed van beruchte maffiabazen en georganiseerde misdaad.

 1. Vanuit Las Vegas naar Death Valley

Vanuit Las Vegas kan je een daguitstap maken naar het buitenaardse National Park van Death Valley. Maak je klaar voor extreme hitte en ontdek er bijzondere bezienswaardigheden. Er zijn georganiseerde tours die vanuit Las Vegas vertrekken, klik hier voor meer info en prijzen.

 1. Waar overnachten in Las Vegas?

De mogelijkheden om te overnachten in Las Vegas zijn eindeloos! Wij verbleven in Paris Las Vegas, in een grote kamer met geweldig uitzicht op het zwembad, de Strip en... de Eiffeltoren.

Booking.com

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Zuidwest USA met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Zuidwest USA downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?