10 x leukste activiteiten, excursies en tours in Cappadocië? Alle info + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x leukste activiteiten, excursies en tours in Cappadocië? Alle info + tickets

7 januari 2024 in Turkije0 reacties

Overzicht met de leukste tours & excursies in Cappadocië + waar tickets boeken?

Cappadocië is een sprookjesachtige regio in centraal Turkije. Wil jij ook het meest uit je bezoek halen? Boek je tour vooraf zo dien je ter plekke zelf niets uit te zoeken en vermijd je onnodige stress. Een overzicht van daguitstappen in Cappadocië voor een onvergetelijke vakantie: van magische ballonvaarten tot avontuurlijke quad-safari's.

Ontdek in dit blogartikel alvast de leukste tours en excursies in Cappadocië + waar je tickets boeken.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Cappadocië

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4u15 vliegen naar Kayseri (rechtstreeks vanuit Luik) of Nevşehir, richtprijs € 129 vergelijk prijzen bij TUIFly of Cheaptickets of Momondo
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Kayseri naar het centrum, boek je ticket hier online € 10
eSim kaartKoop je eSim kaart: bel en surf goedkoop in Turkije, koop je eSim kaart online € 7
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenPakketreis boeken? Kijk bij Corendon (va. 341), TUI.nl (va. € 895) of bij Sawadee wandelvakantie (va. € 1419)
HuurautoIn Cappadocië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Maak een ballonvaart boven Cappadocië

Een van de meest iconische ervaringen in de regio Cappadocië, en zeker een beeld dat bij velen opkomt als je aan dit gebied denkt, zijn ballonvaarten over het sprookjesachtige landschap. Het is dan ook de uitgelezen manier om de grootsheid van de rotsformaties en het buitenaardse landschap te ervaren.

  • Sommige ballonvaarten omvatten extra's zoals hoteltransfers, ontbijt en zelfs champagne, bekijk beschikbare balloonvluchten en tours hier.
  • Natuurlijk zijn ballonvaarten afhankelijk van het weer, dus probeer te reserveren voor de eerste dag van je verblijf. Als het weer een vlucht niet toelaat, kan je naar een volgende dag omboeken.
LEESTIP: Wil jij ook graag vanuit de lucht het landschap zien? Onze blog met info voor je ballonvaart boven Cappadocië.

Wanneer je op roadtrip bent door Cappadocië is een ballonvaart boven de regio een absolute must-do! Je kan kiezen uit een aantal verschillende opties wat betreft de locatie en de duur van je vlucht. We raden je een vlucht bij zonsopgang over het prachtige landschap aan, een niet-te-missen ervaring. Bekijk het volledige aanbod ballonvaarten in Cappadocië hier.

Boek je ballonvaarten over Cappadocië, een onvergetelijke ervaring

  1. Dagtour langs dé hoogtepunten van Cappadocië

Ben je op rondreis door Cappadocië en heb je weinig tijd? Wil je graag zeker zijn dat je dé hoogtepunten van de streek hebt bezocht? Dan raden we een georganiseerde dagtour in Cappadocië aan. Je komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio zoals de grotwoningen, bizarre rotsformaties, ondergrondse steden en prachtige valleien. Maak het jezelf gemakkelijk en boek de Cappadocië "alles-in-één privé dagtocht".

RONDREIS: Bekijk ook zeker onze 12-daagse rondreis door Cappadocië langs dé mooiste plekjes en belangrijkste bezienswaardigheden.

  1. Ontdek de minder toeristische plekjes

Of je kan er ook voor kiezen om de toeristische trekpleister te vermijden en de minder populaire plekjes te gaan opzoeken. Laat de toeristische drukte voor wat het is met deze off-the-beaten-track door Cappadocië. Onderweg krijg je allerlei boeiende informatie van de Engelstalige gids. Wat kan je verwachten van deze tour?

  • Transfer van en naar het hotel.
  • Prachtig uitzicht op het schilderachtige Ortahisar nabij het Ortahisar kasteel.
  • Een bezoekje aan de Pancarlik kerk met prachtige fresco’s.
  • Een wandeling door de rustige Soganli Vallei met oude hofkloosters, grotkerken en talrijke duiventillen.
  • Heerlijke lunch alvorens je het charmante Mustafapasa met Griekse invloeden bezoekt.
  • Een bezoekje aan het Zelve Openluchtmuseum, een van de vroegst bewoonde en laatst verlaten kloostervalleien in Cappadocië.
  • Boek deze tour hier.
  1. Een avontuurlijke Quad-safari

Zin in een avontuurlijke uitstap? Kies dan voor een spannende quad-safari door de adembenemende landschappen en de mooiste valleien van Cappadocië. Houd hier en daar een korte pauze voor om de schitterende pieken van de rotsen en valleien vast te leggen op camera. Des te specialer is een ritje met de quad tijdens zonsondergang. Boek hier je quad-safari door Cappadocië bij zonsondergang.

  1. Te paard langs de indrukwekkende rotsformaties

Of verken de prachtige omgeving van Cappadocië te paard! Cappadocië wordt niet voor niets “het land van de mooie paarden” genoemd. Rijd door de prachtige valleien en bekijk de bijzondere rotsformaties, uit rotsen gehouwen kerken en lokale abrikozenboomgaarden en wijngaarden vanop je paard. Zie je het al zitten om met je viervoeter deze sprookjesachtige omgeving te verkennen? Boek dan snel je paardrijtocht bij zonsondergang in Cappadocië.

  1. Boek een traditionele kamelentocht

Bij een kamelensafari denk je misschien eerder aan Jordanië, maar ook hier kan je de omgeving verkennen met een kameel. Boek je kameelsafari in Cappadocië hier en geniet van een traditionele kamelentocht. Onderweg heb je een uniek uitzicht adembenemende landschappen van Cappadocië terwijl je door de Rode en Rozenvallei rijdt. Vergeet zeker niet om deze ongelooflijke momenten vast te leggen op foto.

  1. Leer meer over de Turkse cultuur

Verdiep je in de Turkse cultuur en beleef een folkloristische show van dichtbij in Göreme. Deze show vindt bovendien plaats in een grotrestaurant in een van de prachtige rotsformaties. Tijdens de show geniet je van traditionele dansen in authentieke kostuums en een heerlijk diner met Turkse specialiteiten en onbeperkte drankjes. Op deze manier leer je meer over de culturele erfgoed van Turkije en haar prachtige regio Cappadocië. Boek je Turkse avond in een grotrestaurant in Göreme hier.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf in Cappadocië, download onze gratis reisgids Cappadocië.

  1. Wijn proeven in Cappadocië

Ook wijnliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Cappadocië is namelijk een van de grootste wijnproducerende regio's van Turkije. Ürgüp wordt ook wel gezien als dé wijnstad bij uitstek. Het Turasan-wijnhuis levert 60% van de Cappadocische wijnen, en biedt gratis rondleidingen en proeverijen in zijn uit de rotsen gehouwen kelder. Boek hier je wijntour bij Turasan Winery in Ürgüp.

  1. Verken de valleien van Cappadocië

De valleien in Cappadocië met hun bizarre rotsformaties en kleuren zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze regio. Omringd door een prachtig landschap kan je je vergapen aan grotwoningen, indrukwekkende schoorstenen en uit rotsen gehouwen kerken en huizen. Wil je graag zoveel mogelijk valleien zien tijdens je vakantie? Dan kan je best een georganiseerde tour volgen. Hieronder vind je alvast enkele interessante tours die je langs dé belangrijkste valleien brengen.

  • De Ihlara-vallei met het duizelingwekkende aantal oude rotskerken en ondergrondse woningen. De canyon ligt bezaaid met die historische bouwwerkern, grotendeels gebouwd door de Cappadocische Grieken tijdens de Byzantijnse periode. Verken de Ihlara-vallei aan de hand van een leuke dagtocht.
  • Openluchtmuseum Zelve is een historische grottenstad waar vroeger een grote en diverse gemeenschap woonde. Er zijn drie valleien in het Openluchtmuseum die je langs een aantal religieuze en wereldlijke kamers, woningen, stallen en het stadsplein voeren. Boek je begeleide tour hier.
  • Of verken de valleien tijdens een begeleide ATV-tour en ontdek de prachtige valleien en het pittoreske landschap van sprookjesachtige schoorstenen. Na je avontuurlijke rit langs de ruige paden kan je nog even de zonsondergang in je opnemen.
  1. Ga bijzonder overnachten in een grothotel

Overnachten in een grothotel? Niet per se een tour of excursie maar wel een van de leukste en populairste dingen om te doen tijdens je verblijf in Cappadocië. Eeuwenlang woonde men hier in grote ruimtes uitgehouwen in grotten. Tegenwoordig worden sommige van deze grotten omgetoverd tot prachtige hotels waar je kan overnachten. We raden je aan om tijdens je rondreis door Cappadocië dan ook een overnachting te boeken in een van deze grothotels.

  1. Waar overnachten in Cappadocië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats in een idyllisch decor voor je vakantie in Cappadocië? De beste en populairste plek om te verblijven is Göreme waar je talloze hotels met dakterrassen vindt. Daarnaast is het ook zeker de moeite om te overnachten in Avanos, Uçhisar en Ürgüp. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Cappadocië.

  • Göreme: Henna Hotel-Adults Only is een klein en rustiek hotel in het stadscentrum van Göreme. Het charmante hotel biedt traditioneel, landelijke ingerichte kamers met hoge plafonds. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een Turks ontbijtbuffet. Vanaf het terras heb je een weids uitzicht op de stad en de omgeving. Bij het hotelpersoneel kan je een excursie of bezoek aan het Turks bad boeken. Meer info en boeken.
  • Göreme: Lowbudget overnachten? The Dorm Cave By Travellers is een sfeervolle hostel die beschikt over met de hand uitgehouwen slaapzalen in grotten met stenen muren. 's Ochtends kan je de zon zien opkomen vanop het gezellige terras. Nadien kan je genieten van Turks ontbijt. Verder kan je gebruik maken van de gratis pendeldienst, fietsen of huurauto's en worden er verschillende tours aangeboden. Meer info en boeken.
  • Uçhisar: My Story Cave Hotel beschikt over ruime kamers, gratis privéparking, een leuke lounge, een lekker ontbijtje en service om tours en activiteiten te doen in de omgeving. Meer info en boeken.
  • Nevşehir: Narı Aşk Cave Hotel biedt ruime kamers en beschikt ook over een sfeervol restaurant, een gemeenschappelijke lounge, een aangename tuin en directe toegang tot de skipistes in Nevsehir. Iedere ochtend kan je genieten van een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Sfeerbeelden van Cappadocië

Ben je benieuwd naar je bezoek aan het sprookjesachtige Cappadocië? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Cappadocië in Turkije.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Cappadocië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Cappadocië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Cappadocië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Cappadocië.

Cappadocië

Gratis reisgids Cappadocië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?