Waar overnachten in Cappadocië? 15 x bijzondere grothotels & unieke verblijven

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Cappadocië? 15 x bijzondere grothotels & unieke verblijven

23 januari 2023 in Turkije0 reacties

Waar overnachten in Cappadocië? Bijzondere grothotels & unieke verblijven

Wanneer je op vakantie bent in het zuiden van Turkije, is het een absolute must om eens te overnachten in Cappadocië. Wakker worden in een grot dat is omgetoverd tot een hotel? Het is een unieke ervaring die je misschien geen twee keer zal meemaken.

Er zijn tal van mogelijkheden om in Cappadocië waar je kan overnachten, van eenvoudige hotels tot luxueuze resorts. Hieronder vind je alvast enkele van onze aanraders:

Inhoud artikel

Uniek overnachten in Cappadocië

Om jouw rondreis door Cappadocië extra bijzonder te maken, raden we een verblijf aan in één van de grothotels met uitzicht over de sprookjesachtige omgeving. Sommige grothotels werden eeuwen geleden nog bewoond door de oorspronkelijke bewoners van Cappadocië.

De beste en populairste plek om te verblijven is Göreme waar je talloze hotels met dakterrassen vindt. Vanop die dakterrassen vol authentieke tapijten geniet je van een spectaculair zicht over de omgeving. Daarnaast is het ook zeker de moeite om te overnachten in Avanos, Uçhisar en Ürgüp.

Het aanbod grothotels - en andere accommodaties - in Cappadocië is enorm groot. Waar je ook gaat, overal vind je wel een accommodatie waar je een onvergetelijk verblijf kan beleven. Kan je door de bomen het bos niet meer zien? Lees dan gerust verder. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven in Cappadocië voor je opgelijst.

  1. Overnachten in Göreme

Göreme is het hart van de regio Cappadocië

Dit is de ideale uitvalsbasis om talrijke historisch plaatsen in de omgeving te verkennen. Het dorpje wordt omgeven door indrukwekkende steenformaties en valleien en tot de bezienswaardigheden behoren verschillende kerken, het openluchtmuseum van Göreme, en een aantal huizen en duiventillen die in de rotsformaties van de stad zijn uitgehouwen.

Göreme is ook de thuisbasis voor het opstijgen van de heteluchtballonnen. Ben je dus op zoek naar een verblijfplaats in de buurt van jouw ballonvaart, dan zit je hier aan het juiste adres. Bekijk het volledige aanbod.

  • Henna Hotel-Adults Only is een klein en rustiek hotel in het stadscentrum van Göreme. Het charmante hotel biedt traditioneel, landelijke ingerichte kamers met hoge plafonds. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een traditioneel Turks ontbijtbuffet. Vanaf het terras heb je een weids uitzicht op de stad en de omgeving. Bij het hotelpersoneel kan je een excursie of bezoek aan het Turks bad boeken. Meer info en boeken.
  • Sultan Cave Suites is een uniek hotel bovenop de heuvel Aydinli die beschikt over gezellige grotkamers die zijn ingericht met antiek. De meeste kamers hebben hun eigen terrasje of balkon. In het stijlvolle hotel kan je proeven van regionale specialiteiten en na het diner kan je de zonsondergang boven het dorp spotten vanop het panoramische zonneterras. Er worden excursies aangeboden en op verzoek kan je gebruikmaken van een gratis pendeldienst. Meer info en boeken.
  • Stone House Cave Hotel is gevestigd in een 300 jaar oud gebouw dat prachtig gerestaureerd is met Ottomaanse architectonische elementen en biedt traditionele kamers. De idyllische binnenplaats en het terras bieden een spectaculair uitzicht op de feeënschoorstenen. Na een wandeling door de stad of een leuke excursie kan je genieten van een gratis appelthee en kruidenthee. Meer info en boeken.
  1. Verblijven in Avanos

De oude stad Avanos is een van de belangrijkste steden in het hart van Cappadocië. De stad kijkt uit over de Rode Rivier, de langste rivier van het land en is al eeuwenlang beroemd als een productiecentrum van keramiek en aardewerk, tot de dag van vandaag. Wandel er door de geplaveide straatjes en bezoek de authentieke winkeltjes waar je lokale pottenbakkers aan het werk kan zien. Bekijk het volledige aanbod.

  • Mira Cappadocia Hotel is gevestigd in een gerenoveerd stenen gebouw in het stadscentrum. De accommodatie is ingericht met handgemaakte tapijten en biedt ruime kamers voorzien van alle comfort. Het hotel heeft een gezellig terras met prachtig uitzicht over de tuin en de Kizilirmak-rivier. De excursiebalie organiseert dagelijks rondleidingen en bezoeken aan de lokale kunstworkshops. Meer info en boeken.
  • B&B HacıAşık Konağı Butik ligt aan de rand van de Kızılırmak-rivier in Avanos en is een mooi voorbeeld van de Ottomaanse architectuur. Het herenhuis beschikt over ruime kamers, een gezellige tuin met fruitbomen en iedere ochtend een à-la-carte- of halalontbijt. Wil je graag de omgeving verkennen? De accommodatie biedt zowel fietsverhuur als autoverhuur. Meer info en boeken.
  1. Accommodaties in Uçhisar

Uçhisar bevindt aan de rand van het nationaal park Göreme, op slechts 5 km van Göreme. De stad wordt gedomineerd door het mooie kasteel dat boven het straatbeeld van Uçhisar uittorent. Wandel naar het kasteel, de bekendste spot van de stad, en geniet van het fantastische uitzicht over de vallei. Naast Göreme is een verblijf in Uçhisar een absolute aanrader. Over het algemeen is het er iets goedkoper en minder toeristisch. Bekijk het volledige aanbod.

  • Ansia Hotel biedt een onvergetelijk verblijf in het centrum van de stad. Het hotel beschikt over gezellig ingerichte kamers, een terras met uitzicht over Uçhisar en gratis parkeergelegenheid in de buurt. Begin de dag met een traditioneel ontbijt terwijl je uitkijkt over luchtballonnen en het omringende landschap. Meer info en boeken.
  • My Story Cave Hotel is een andere leuke plek om te overnachten in Uçhisar. Het hotel biedt naast ruime kamers, gratis privéparking, een leuke lounge, een lekker ontbijtje en service om tours en activiteiten te doen in de omgeving. Meer info en boeken.
  • Mag het iets luxueuzer zijn? Het Museum Hotel is een absolute aanrader. Het hotel biedt een 'echte' museumervaring in een accommodatie die authentiek is ingericht met waardevol antiek. De kamers zijn ruim en kijken uit op de vallei. Sommige kamers zijn zelfs voorzien van een gratis wijntap! Daarnaast beschikt het hotel ook over een terras met panoramisch uitzicht op de vallei, een verwarmd buitenzwembad en een ecologische tuin. Geniet van een heerlijk ontbijtbuffet, vergeten gerechten uit Cappadocië en klassieke Turkse gerechten. Op aanvraag kan je kooklessen volgen. Meer info en boeken.
  1. Hotels in Ürgüp

Het historische, authentieke Ürgüp is gekend als wijnstad van Cappadocië. Snuif de levendige sfeer op in het moderne centrum en bewonder de luxueuze boetiekhotels in de sterk contrasterende oude dorpsstraatjes, die zich nog steeds vastklampen aan de nabijgelegen heuvels. Geniet van het mooiste uitzicht op de top van de heuvel Temenni. Deze stad ligt op zo'n 20 minuten rijden van Göreme. Bekijk het volledige aanbod.

  • Kayata Cave Suites Special Class biedt een onvergetelijk verblijf in Ürgüp. Deze accommodatie beschikt over ruime kamers voorzien van een patio met uitzicht op de stad en de bergen, een aangename tuin en terras. Iedere ochtend verzorgt het hotel een à-la-carte- en continentaal ontbijt. Verder biedt het hotel fiets- en autoverhuur en in de omgeving kan je uitstekend fietsen. Meer info en boeken.
  • Yunak Evleri Cappadocia bevindt zich in een uitgegraven grot in een klif en beschikt over kamers voorzien van warme hardhouten vloeren, tapijten en traditioneel handgemaakt meubilair. Sommige kamers beschikken over een eigen balkon of terras met uitzicht op Ürgüp. Geniet na je ontbijt van een verfrissende duik in het zwembad en maak nadien een mooie fietstocht door de sprookjesachtige omgeving. Meer info en boeken.
  1. Verblijf boeken in Nevşehir

Nevşehir en zijn omgeving hebben zich de laatste jaren ontpopt tot een belangrijke toeristische bestemming. Deze stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste uitvalsbasis om de beroemdste plekjes van Cappadocië te verkennen, maar heeft ook zelf een aantal interessante attracties in petto. Bekijk het volledige aanbod hier.

  • Narı Aşk Cave Hotel biedt ruime kamers (ook familiekamers) en beschikt ook over een sfeervol restaurant, een gemeenschappelijke lounge, een aangename tuin en directe toegang tot de skipistes in Nevsehir. Iedere ochtend kan je genieten van een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Best Cave Hotel ligt in het centrum van de stad en beschikt over kamers voorzien van een eigen patio, badkamer en televisie. Het hotel beschikt daarnaast over een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Wil je na het heerlijke ontbijt de omgeving verkennen? De accommodatie biedt skiverhuur, fiets- en autoverhuur. Meer info en boeken.
  1. Lowbudget overnachten in Cappadocië

Je hoeft niet per se een luxe- of boetiekhotel te boeken om te overnachten in een grothotel. Er zijn ook verschillende low-budget accommodaties te vinden in Cappadocië waar je kan overnachten in grotkamers. Hieronder vind je alvast enkele interessante adresjes voor tijdens jouw rondreis door Cappadocië.

  • Göreme: Kamelya Cave Hostel is gelegen op een gunstige locatie in Göreme en biedt accommodatie in grotkamers voorzien van het nodige comfort. Verder beschikt het hostel over een terras, gratis WiFi en je kan er excursies zoals een ballonvaart boeken. Meer info en boeken.
  • Göreme: The Dorm Cave By Travellers is een sfeervolle hostel die beschikt over met de hand uitgehouwen slaapzalen in grotten met stenen muren. Wil je liever wat privacy? Dan kan je verblijven in de traditioneel ingerichte kamers. 's Ochtends kan je de zon zien opkomen achter de sprookjesachtige rotsformaties vanop het terras. Nadien kan je genieten van Turks ontbijt. Voor wie de omgeving wilt verkennen kan gebruik maken van de gratis pendeldienst, fietsen of huurauto's. Daarnaast kan het hostel ook verschillende tours voor je boeken. Meer info en boeken.
  • Uchisar: Tabal Cave Hotel ligt op wandelafstand van het kasteel en biedt zowel standaardkamers als familiekamers. Iedere ochtend voorziet men een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Cappadocië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Cappadocië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Cappadocië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Cappadocië.

Cappadocië

Gratis reisgids Cappadocië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?