Onze 5 mooiste agriturismo in Toscane: Ga uniek overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onze 5 mooiste agriturismo in Toscane: Ga uniek overnachten

7 april 2022 in Toscane2 reacties

Hoogtepunt van onze agriturismovakantie in Toscane was een verblijf in een traditionele masseria. Deze boerderijen produceren vaak zelf hun olijfolie, wijn, groenten of kaas, en bezoekers worden vergast op een heerlijke zelfgemaakte maaltijd bereid met producten van eigen kweek. De meeste agriturismo bevinden zich op het platteland en variëren van eenvoudige appartementen tot luxe suites. Het is een unieke ervaring, ervaar er de warme gastvrijheid van Toscane. Ontdek alvast onze 5 favoriete masseria in Toscane. Of bekijk het overzicht van alle verblijven in Toscane!

Inhoud artikel

  1. Rifugio Dei Sogni (Volterra)

Rifugio dei Sogni ligt op het platteland op slechts 2 km van Volterra. Deze gezellige boerderij produceert olijfolie en wijn. Bovendien kunnen er op verzoek etens- en wijntours worden geregeld. Colle di Val d'Elsa en de heuvelstad San Gimignano zijn in 35 minuten rijden te bereiken. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Il Segreto di Pietrafitta (San Gimignano)

Deze betoverende 15e-eeuwse accommodatie, genesteld in de glooiende heuvels van Toscane, biedt een uitzonderlijk uitzicht op het omliggende landschap en San Gimignano. De kamers hebben een interieur in Toscaanse stijl met handgemaakt meubilair. En het hotel wordt omringd door lavendelstruiken en wijngaarden, wat niet alleen schilderachtig maar ook ideaal voor dagtochten is.

San Gimignano ligt op 3,5 km van Agriturismo Il Segreto di Pietrafitta, en Florence en Siena zijn bereikbaar in 45 minuten. Chianti bevindt zich op 20 minuten rijden. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Agriturismo Il Lavandeto (Siena)

Agriturismo Il Lavandeto biedt accommodatie op toplocatie in Siena nabij topbezienswaardigheden als Piazza del Campo, San Cristoforo en het Nationaal Museum van Etruskische Archeologie. De vakantieboerderij is ruim en modern ingericht. Iedere dag geniet je er van een Italiaans ontbijtbuffet en nadien kan je even zonnen op het zonneterras in de tuin. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Villa Di Capovento (Chianti)

De antieke stenen Villa Di Capovento ligt midden in het Toscaanse platteland in de Chianti-streek en bevindt zich op 30 minuten rijden van Siena. Geniet van de traditionele Toscaanse specialiteiten in het restaurant en geniet van een lokaal wijntje in de wijnbar van Capovento. In het dorp kan je een fiets huren en een tocht maken over het platteland, of je kan ook gewoon lekker ontspannen in de grote tuin met ligstoelen. Meer info en boeken.

  1. La Fornace di San Galgano (Frosini)

La Fornace di San Galgano ligt op een panoramische locatie op een Toscaanse heuvel en biedt rustieke accommodatie op 25 km van Siena. De accommodatie is de perfecte uitvalsbasis om te fietsen, wandelen en paardrijden. Chiusdino ligt op 10 km afstand, en de Toscaanse kust is met de auto in 50 minuten te bereiken. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Toscane met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Toscane? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 10 juli 2020 - Luc Libijn

Voornamelijk de kaarten met stadswandelingen en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn zeer interessant. Een toffe tool om de reis naar Toscane voor te bereiden.

- 30 november 2019 - WILLY WAUMANS

Wij gaan volgend jaar absoluut overnachten in 2 a 3 van deze schitterende Agriturismo's !!! Overigens..............onze dochter woont al een aantal jaren in Italië !!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?