Ontdek het charmante kustdorpje Puerto de Mazarrón

Volledige reisgids kopen voor € 10

Ontdek het charmante kustdorpje Puerto de Mazarrón

17 augustus 2018 in Spanje7 reacties

De gemeente Mazarrón heeft veel te bieden, van een historisch centrum tot een bedrijvige haven en prachtige natuur met knappe zandstranden. Dit maakt het ideale plek om hier even te vertoeven tijdens je vakantie in Spanje. Wat kan je er zien en doen? Ik deel alvast de brede waaier aan mooie bezienswaardigheden en toffe to-do's voor je tripje naar Puerto de Mazarrón!

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis

De geschiedenis van deze regio is erg gelinkt aan haar minerale rijkdom. Al sinds de Fenicische, Punische en Romeinse tijden werd hier gemijnd naar lood, zink, ijzer, aluin en rode oker. Ook de Arabieren kwamen naar deze regio, gelokt door de rijkdom aan mineralen. Na de christelijke herovering werden verdedigingstorens gebouwd rond deze strategisch belangrijke zone, die je vandaag de dag nog steeds kan zien.

Op het einde van de 19de en begin 20se eeuw werd Mazarrón heel belangrijk, dat was toen er ijzer en galeniet werden ontgonnen. Eens de mijnen uitgeput, namen toerisme en landbouw de rol van voornaamste industrie over en ook de visvangst en zeevaart kregen een boost. In de haven kan je nog steeds de vissersloepen zien en genieten van de vismarkt.

  1. Bezienswaardigheden & gebouwen

Enkele interessante gebouwen in de oude stad getuigen van de rijke en interessante geschiedenis van Mazarrón, zoals het stadhuis en het vroeger Cultureel Centrum. Allebei modernistische gebouwen. Achter het stadhuis staat de 16de-eeuwse kerk van San Andrés, met prachtig Mudejar-plafond. Een beetje verder ligt het Convento de la Purísima, de patroonheilige van de stad. En op een kleine heuvel in het midden van de stad staat het Castillo de los Vélez, ook wel bekend als Castillo de Los Fajardo, dat in de 15de eeuw gebouwd werd als militair fort. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de oude stad.

  1. Wat te doen?

Er is nog veel meer te zien en te doen in de omgeving dan enkel de prachtige gebouwen. Zo kan je genieten van de zon op het strand Playa de la Isla. Geschiedenisliefhebbers komen hier zeker ook aan hun trekken. Ze kunnen een bezoek brengen aan het Interpretatiecentrum van het Fenicische Schip (Centro de Interpretación del Barco Fenicio). Hier kom je meer te weten over de Fenicische schepen en cultuur, onder meer aan de hand van een replica.

Er vallen nog meer historische ontdekkingen te rapen bij de Romeinse fabriek van gezouten vis (Factoría Romana de salazones). En vergeet zeker de Gredas de Bolnuevo niet te bezoeken! Dit zijn rotsen die in fantastische vormen zijn uitgesleten door wind en water. Een natuurlijk spektakel.

  1. Actief in Mazarrón

Het gebied rond Mazarrón is ook populair bij duikers dankzij het kristalheldere water. Je kan er dolfijnen, potvissen en grienden spotten. De streek kent ook tal van wandelingen en fietsroutes, zodat je als bezoekers ten volle van het landschap langs de kust en de bergen kan genieten. Zalig! Ook fotografen kunnen hun hartje ophalen bij een bezoek aan de verlaten mijnen.

  1. Waar overnachten in Puerto de Mazarrón?

Ga je op vakantie naar Puerto de Mazarrón en zoek je een geschikte plaats om te overnachten? Er zijn in Puerto de Mazarrón voldoende plekjes om na een lange dag te overnachten. Boek jouw overnachting het best op voorhand, zodat je zeker bent van een goeie slaapplaats en een fijne ligging in de stad!

Booking.com

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Puerto de Mazarrón?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Puerto de Mazarrón? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden brengt (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Download alvast je gratis preview reisgids.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 1 juni 2023 - Tini

Mazarron niet bekeken wel het prachtige iets lager gelegen Bolnuevo met zijn prachtige door erosie uitgesleten rotsen. Een aanrader. Vlak aan zee. Parkeer mogelijkheid.

- 13 oktober 2022 - godelieve schuerewegen

ben reeds naar Murcia geweest en Puerto de Mazarron super locatie. ga binnen een week terug;

- 17 maart 2022 - Erik Brys

Goede gids, perfect om onze uitstappen vanuit mazarron mee te plannen

- 10 maart 2022 - Georges

Mooie en leuke haven, ook de rots sculpturen in Bolnuevo zijn prachtig

- 10 december 2021 - patrick dresen

ZEER HANDIGE GIDS. ALLES IS WELKOM AAN INFO.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?