Premium

Cartagena, wandelen door 1000'en jaren geschiedenis

Volledige reisgids kopen voor € 10

Cartagena, wandelen door 1000'en jaren geschiedenis

  • Startpunt: Anfiteatro Romano
  • Eindpunt: Casa de la Fortuna
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Cartagena

Cartagena is historisch een interessante stad. Het kasteel is ongetwijfeld het kroonjuweel van de stad. Dit is echt een van de meest fascinerende steden van Spanje. Archeologen vinden hier nog altijd eeuwenoude overblijfselen uit het verre Romeinse en Punische tijdperk.

Onze wandelroute brengt je langs tal van historische plekken in de stad. Daarnaast kan je ook gewoon door de straten slenteren, of wat tijd doorbrengen aan de waterkant en in de haven.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Murcia - Valencia rondreis 9 dagen fly & drive

Murcia - Valencia rondreis 9 dagen fly & drive

Een rondreis in de regio's Valencia en Murcia, verblijf in charmante berghotelletjes met ontbijtbuffet. Inclusief een huurwagen (all-in verz.) en de vlucht Brussel-Alicante h/t. Genieten van Elche, Alicante, Cartagena en Murcia.

Wandelng Cartagene: ontdek de Romeinse overblijfselen

De wandeling start bij de parking in Calle Pez Espada, daar is een lift die je naar boven brengt, vanwaar je een panoramisch uitzicht over Cartagena hebt. Van hieruit kan je duidelijk zien dat de schepen bijna tot in het hartje van de stad varen. Van daaruit zie je ook de verlaten stierenvechtersarena. Dit is dus niet het Romeinse amfitheater dat je nog later op deze wandeling zal tegenkomen, maar de overblijfselen van een stierenvechtersarena uit de 19de eeuw.

Andere bezienswaardigheden tijdens deze wandeling zijn de Catedral Santa María de la Vieja uit de 13de eeuw, het Museo del Teatro Romano en het Palacio Consistorial de Cartagena, een indrukwekkend paleis waar nu het stadhuis is. Ook het Casa de la Fortuna moet je echt gezien hebben, hier zie je de restanten van een Romeins huis en straat.

Murcia Valencia rondreis

Gratis preview rondreis Valencia - Murcia downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Valencia - Murcia

Ontdek Valencia en Murcia via uitgewerkte 14-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

10 ervaringen

- 4 maart 2024 - Waterman M

Top!!

- 3 maart 2024 - Annelies Wille

Heel gebruiksvriendelijke reisgids. Voor een klein bedrag van 10 euro kan je deze volledig downloaden en starten aan je rondreis of er bepaalde zaken uithalen om te bezichtigen. De info en stadswandelingen (met plan) zijn heel duidelijk.

- 15 februari 2024 - Jolanda Roepers

Goede tip ook dit plekje gaat zeker bezocht worden bedankt

- 12 september 2022 - Haesendonckx

zeer goed beschreven en leerrijk

- 22 juni 2022 - Hinion Rudy

Bedankt voor de mooie routes in Spanje en België. Door deze informatie hebben we al veel prachtige zaken ontdekt die we wellicht zelf niet gevonden zouden hebben. We kijken verder uit naar de nieuwe gegevens die we in de toekomst willen ontvangen. Bedankt Mvgr. Rudy

Gratis preview rondreis Valencia - Murcia downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?