Daguitstap naar Cabo de Palos: wat te zien & doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Daguitstap naar Cabo de Palos: wat te zien & doen?

10 december 2018 in Spanje2 reacties

Cabo de Palos heeft tot op de dag van vandaag nog veel weg van een traditioneel dorp. Het is een vrolijk vis- en zeilcentrum, bekend om de vuurtoren, zondagse markt en vele visrestaurants. Je vindt er ook de leuke haven met tal van heerlijke restaurantjes en toffe wandelingsmogelijkheden.

Zin in een rustig dagje verkennen in een heel gemoedelijke sfeer? Maak dan zeker een daguitstap naar Cabo de Palos! Ik vertel je alvast wat er allemaal te zien en doen is.

Inhoud artikel

  1. San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar ligt aan de Mar Menor, een natuurlijke lagune gevormd door de La Manga-strook, aan de noordelijke grens tussen Alicante en Murcia. Het dorpje is populair bij toeristen omwille van de prachtige stranden. Wil je graag aan watersport doen? Rij dan naar de duinen bij Playa de la Torre Derribada en Playa de la Llana. Je hebt hier bovendien een prachtig uitzicht op de bergen in de verte, de middellandse zee, de Mar Menor en La Manga. Ook het dorpje zelf biedt tal van activiteiten zoals fietsverhuur of wandelingen in de omgeving. Je kan ook de door wind aangedreven zoutmolen van Quintín zien die ooit gebruikt werd om water van de Mar Menor naar de zoutwinningsfabrieken te leiden.

  1. Lo Pagan

In Lo Pagan kan je gratis ontspannen in de modderbaden. De therapeutische modder zou erg goed zijn voor allerlei soorten huidproblemen, kwalen en pijn. Laat alles goed opdrogen in de zon en ga vervolgens in het water om alles af te spoelen. Mag het wat actiever? De zoutpannen en modderbaden kan je ook bewonderen langs een fietsroute van 12 kilometer.

  1. La Manga

La Manga is de landstrook die de Mar Menor van de middellandse zee scheidt. Ze is zo’n 21 kilometer lang en slechts 100 meter breed. De Mar Menor werd onder de Romeinen ‘Palus’ genoemd en later door de Moren ‘Al Buhayrat Al Qsarand’. La Manga werd ontdekt als toerismeoord in de jaren 60 en onderging een snelle transformatie. De kaap maakt deel uit van een maritiem reservaat en is bekend als topbestemming voor watersporten. Elke centimeter van deze dunne landstrook werd ondertussen volgebouwd. Je kan er ook boottochten maken.

  1. Jachthaven Cabo de Palos

In het meest zuidelijke punt van de Mar Menor ligt Cabo de Palos: een pittoreske jachthaven waar een honderdtal boten kunnen aanmeren en waar je enkele toprestaurants met vis- en zeevruchtenschotels kan vinden. De rotsachtige kustlijn hier is de moeite waard en je zou ook echt de wandeling naar de vuurtoren op de kaap moeten maken. Mocht je hier toevallig op een zondag zijn, geniet dan van de bedrijvige ochtendmarkt met meer dan 100 kraampjes die vers fruit, groenten en andere waren uitstallen. Super gezellig!

  1. Parque Minero de la Unión

Zo’n 18 kilometer van Cabo de Palos ligt Parque Minero de La Unión. Hier kom je via een ondergrondse mijntreinrit alles te weten over de mijnbouwactiviteit in deze streek in de 19de eeuw. Deze plaats is alleen met een rondleiding te bezoeken en die reserveer je best op voorhand. Er zijn ook Engelstalige rondleidingen.

  1. Lago Brunita / Lago Rojo

Ook het Lago Brunita of Lago Rojo of vertaald ‘rood meer’ is niet te missen. Door de mijnbouw en verontreiniging van onder meer zwavelzuur en pyriet, is het water van dit meer roodgekleurd. Het meer is niet bekend en wordt dus ook niet toeristisch uitgebaat. De toegang is hierdoor wel niet bewegwijzerd, er is ook geen parking, maar er zijn wel enkele uitsparingen in de weg waar je even kan parkeren. Een kleine wandeling brengt je vervolgens naar de oevers van het meer.


  1. Waar overnachten in Cabo de Palos?

Maak je een daguitstap naar Cabo de Palos en zoek je een geschikte plaats om te overnachten? Er zijn in Cabo de Palos een aantal heel aangename plaatsjes waar je na een lange, sportieve dag helemaal kan ontspannen. Boek jouw overnachting het best op voorhand, zodat je zeker bent van een goeie slaapplaats en fijne ligging!

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen in Cabo de Palos?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist in Cabo de Palos?? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis door Valencia en met aandacht voor de kleinere stadjes zoals Cabo de Palos die zeker ook de moeite waard zijn. Bovendien word je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden gebracht (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Download alvast je gratis preview reisgids.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 30 juli 2021 - Geert.mondelaers

Top, ik bestel heel de reisroute als we daar op vakantie gaan.

- 11 november 2018 - Renata Vanderlinden

Super! Ben al jaren fan van Reisroutes voor uitstappen in eigen en buitenland!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?