Actieve vakantie? Stap op een e-mtb!

3 maart 2021 in Reisinfo0 reacties

Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren gemeengoed geworden op de Nederlandse fietspaden. Van Amsterdam tot Zeeland: overal kom je gemotoriseerde fietsen tegen. Waren het eerst senioren die elektrisch fietsen, tegenwoordig stappen ook veel jongeren over. En niet voor niets, want gemak dient de mens!

Inhoud artikel

  1. Next step: de e-mtb

Na de gewone elektrische fiets zie je dat steeds meer specifieke modellen gemotoriseerd worden. Al snel volgde de elektrische vouwfiets en sinds korte tijd zelfs mountainbikes. En daarmee wordt het interessant!
E-mtb’s worden steeds populairder. Ze kunnen je helpen bij het klimmen waardoor je energie overhoudt om langere tochten te maken.

E-mtb’s zijn voor mountainbikers en avonturiers die net iets harder willen gaan. Er zijn verschillende varianten, van snelle full suspension tot hardtail e-mountainbikes. De e-mtb is hot en geeft een hele nieuwe dimensie aan de mountainbikesport. Moeiteloos steile klimmen bedwingen? Of gemakkelijk met een snelle groep meefietsen? Dan is de

  1. Voordelen van een e-mtb

Een e-mtb, zoals de Stella El Reventador heeft in essentie precies dezelfde eigenschappen als een “reguliere” mountainbike. Het grote verschil is dat de fiets wordt aangedreven door je eigen kracht plus elektrische ondersteund wordt tijdens het biken.

Dit heeft een aantal belangrijke voordelen

  • Je houdt het namelijk langer uit
  • Je komt gemakkelijker op snelheid
  • Rijdt gemakkelijker heuvels op en in het algemeen zul je minder vermoeid raken
  • Met andere woorden, je kunt meer genieten van de tocht die je maakt

Natuurlijk kun je alles gemakkelijk afstellen via de bediening op het stuur en zijn accu standen af te lezen op het duidelijke display. Aan een e-mtb kleeft helaas ook één nadeel, het gewicht van de elektrische delen zoals de motor en de accu zorgen ervoor dat de fiets zwaarder is dan een reguliere mountainbike waardoor je iets minder wendbaar bent. Gelukkig is de motor verwerkt in het achterwiel verwerkt of in het midden geplaatst, waardoor het zwaartepunt laag ligt.

Met andere woorden je bent inderdaad minder wendbaar, maar omdat alles zo geplaatst. Als we de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen wordt mountainbiken gewoon een stuk aantrekkelijker door deze te voorzien van elektrische ondersteuning.

  1. Ontdek onze 40 GRATIS fietsroutes!

Gemotiveerd om je stalen ros van stal te halen, maar nog op zoek naar een leuke fietsroute? Reisroutes biedt heel wat GRATIS fietsroutes aan, meteen te downloaden! Download je gratis fietsroute en vertrek vandaag nog !

40 routes in 4 x fietsgidsen, gratis te downloaden !

Smeer de kuiten in, pomp de banden op en trappen maar.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?