Waar overnachten op de Lofoten (2024)? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten op de Lofoten (2024)? 10 x van goedkoop tot luxe

12 december 2023 in Noorwegen1 reactie

Tijdens je vakantie op de Lofoten-eilanden heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven op de Lofoten!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Scandic Svolvær

Scandic Svolvær is gelegen in de haven van Svolvær op wandelafstand van het centrum. Je verblijft in ruime, modern ingerichte kamers en sommige kamers kijken uit op de zee en anderen beschikken over een eigen balkon. Het restaurant en de bar van dit hotel hebben de vorm van een boot en kijkt uit over de haven en over de omliggende bergen. Wanneer je geluk hebt, kan je tijdens het diner wellicht een Hurtigruten-boot zien voorbij varen. Meer info en boeken.

  1. Svinøya Rorbuer

Het gezellige vakantiepark Svinøya Rorbuer is gelegen in de natuur op 1 km afstand van het centrum van Svolvær. De accommodaties zijn voorzien van alle nodige luxe en comfort en sommige huisjes en appartementen hebben zelfs een open haard, balkon en privésauna. In het restaurant Børsen Spiseri worden lokale visspecialiteiten geserveerd.

Op het terrein van Svinøya Rorbuer kan je een bezoekje brengen aan de kunstgalerie Gunnar Berg. En het is ook mogelijk om een noorderlicht-excursie te boeken, of een zeesafari met een RIB-boot naar de Trollfjord. Meer info en boeken.

  1. Nyvågar Rorbuhotell - by Classic Norway

Het Nyvågar Rorbuhotell - By Classic Norway Hotels ligt in het centrum van Storvågan (Kabelvåg). Deze accommodatie biedt ruime appartementen in traditionele Noorse vissershuisjes en beschikt over gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. De accommodaties hebben allemaal een eigen balkon of een terras vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

In het Lorchstua restaurant worden in de zomers heerlijke à-la-cartegerechten geserveerd met vooral vis en lokale ingrediënten. Bij mooi weer kan je ook gebruikmaken van de barbecue faciliteiten. Even ontspannen? Trek dan gerust terug in de sauna van het hotel terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin op het terrein. Meer info en boeken.

  1. Skårungen - Hotel, Cabins and Camping

Verblijf tijdens je bezoek aan Kabelvåg, op het sfeervolle vakantiepark Skårungen - Hotel, Cabins and Camping. Je hebt de keuze om te verblijven in een van de authentieke vissershutjes, met een adembenemend uitzicht op Vågakallen, een comfort hotelkamer, een glampingtent met open haard of in lowbudget hutjes, je kan hier ook gewoon de camper parkeren.

Geniet er van een unieke sauna en hottub experience. In de omgeving kan je uitstekend wandelen en skiën en het hotel biedt gratis parkeergelegenheid, fietsverhuur, een eigen strand en een skiopslag. Meer info en boeken.

  1. Aparthotel Tobiasbrygga

Ook het aparthotel Tobiasbrygga in het vissersdorpje Henningsvær is een absolute aanrader. Tobiasbrygga was vroeger een traditionele viswerf maar de kamers die de vissers ooit huurden, zijn inmiddels gerestaureerd tot smaakvolle vissersappartementen met modern comfort. Wil je graag de omgeving verkennen of vissen in het Henningsvær-gebied? Dan kan je altijd fietsen en visgerei huren bij de receptie van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Lofoten Cottages

De Lofoten Cottages liggen in het idyllische Nusfjord, dicht bij het resort Nusfjord Arctic Resort. Lofoten Cottages bestaat uit gezellige vissershutten. Ervaar glamping in een van de best bewaarde vissersdorpen van de Lofoten.

Sommige accommodaties beschikken over een eigen terras en/of een patio met uitzicht op zee. Heerlijk om wakker te worden met een koffietje en te genieten van het uitzicht vanop je terras. Nadien kan je mooie wandelingen maken in de omgeving en 's avonds kan je terecht in het sfeervolle restaurant dat gespecialiseerd in Europese gerechten. Meer info en boeken.

  1. Nusfjord Arctic Resort

Nusfjord Arctic Resort is gelegen in het betoverende en rustige vissersdorp Nusfjord en biedt traditionele visserscottages met uitzicht op zee. Je kan ontspannen in een op hout gestookte hot tub of diverse activiteiten ondernemen in de omgeving, zoals vissen, kajakken en wandelen. Nadien kan je terecht in het Restaurant Karoline met uitzicht op de fjord. Meer info en boeken.

  1. Thon Hotel Lofoten

Thon Hotel Lofoten is een milieuvriendelijk, stijlvol hotel in het pittoreske havenstadje Svolvær. Je verblijft in een van de modern ingerichte kamers voorzien van een flatscreen-tv en een minibar. Je kan genieten van het prachtige uitzicht op het water en de berg Svolværgeita vanuit het hotel.

Het eigen restaurant Paleo Arctic met uitzicht op de haven serveert lokale specialiteiten, zoals gedroogde kabeljauw en Lofoten-lam. Na het diner kan je nog even nagenieten in de sfeervolle bar van het hotel of bij de open haard. Bij een verblijf in het Thon Hotel Lofoten krijg je ook gratis toegang tot het naastgelegen fitnesscentrum. Meer info en boeken.

  1. Henningsvær Rorbuer

Henningsvær Rorbuer biedt traditionele Noorse vissershuisjes aan zee in het dorpje Henningsvær. De huisjes zijn allemaal gezellig ingericht en voorzien van een ruime zithoek kitchenette, een eigen terras en gratis WiFi. Sommige kamers bieden uitzicht op zee en op koude winterdagen kan je je verwarmen aan de open haard. Verder kan je gebruikmaken van de sauna en in de houtgestookte hot tub.

Wil je graag iets actiefs ondernemen? Ga wandelen of raften in de prachtige omgeving of ga mee op zeesafari. Er is ook gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Statles Rorbu- og Konferansesenter AS

Statles Rorbu- og Konferansesenter AS ligt in Leknes biedt vissershutten verspreid over het kleine vissersdorpje Leknes. Aan jou de keuze of je verblijft in een van de gezellige hutten aan het water, met uitzicht op zee of met patio. Iedere accommodatie is volledig uitgerust en voorzien van een woonkamer, slaapkamers, badkamer en gratis wifi. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan de Lofoten en Vesterålen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens het eilandhoppen op de Lofoten en Vesterålen? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Lofoten en Vesterålen met de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden en 10 wandelingen (+ GPS coordinaten). Download je gratis reisgids Lofoten en Vesterålen hier.

Lofoten en Vesterålen

Gratis reisgids Lofoten downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 juni 2022 - geert laenens

Prima reisgids, mooi overzicht.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?