5 x leukste activiteiten, excursies en tours in Ohrid? Alle info + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x leukste activiteiten, excursies en tours in Ohrid? Alle info + tickets

4 januari 2024 in Noord-Macedonië0 reacties

Overzicht met de leukste tours & excursies aan het meer van Ohrid + waar tickets boeken?

Het meer van Ohrid is een prachtige vakantiebestemming in Noord-Macedonië met heel wat mogelijkheden voor leuke activiteiten en excursies. Er is voor ieder wat wils: van een mooie, romantische boottocht over het meer tot een ontspannende wandeling langs de oevers van het meer.

Voor een onvergetelijke vakantie aan het meer van Ohrid, hebben wij alvast de 5 leukste excursies en tours opgesomd die je kan doen op en rond het meer.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Noord-Macedonië

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Skopje, richtprijs € 64 vergelijk prijzen bij Skyscanner of Cheaptickets
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 408), Corendon (va.€ 569) of Koning Aap
HuurautoIn Noord-Macedonië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Het meer van Ohrid

Het meer van Ohrid is gelegen op de grens met Noord-Macedonië en is één van de grootste troeven van het gelijknamige stadje. Het grootste deel van het meer is gelegen in Noord-Macedonië maar desondanks is het nog altijd 1 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Albanië. Het meer is een van de oudste en diepste meren van heel Europa. Met een oppervlakte van 349 km² is het op het Meer van Shkodër na het grootste van het Balkanschiereiland, en met een diepte van 296 m het diepste van de regio.

Het meer wordt gevoed door onderaardse bronnen vanuit het Prespameer, en het water wordt door de rivier de Zwarte Drin afgevoerd naar de Adriatische Zee. Het kristalhelder blauwe water wordt omringd door schilderachtige bergtoppen en biedt een onvergetelijk verblijf. Rondom het meer kan je heerlijk wandelen, waarnaast je ook verschillende bezienswaardigheden kan aanschouwen, zoals het klooster van Sveti Naum in Noord-Macedonië.

  1. Verken het meer van Ohrid vanop het water

Een van de mooiste maar ook beste manieren om het meer van Ohrid te verkennen, is vanop het water. Tijdens een boottocht geniet je van een schitterend uitzicht op de omgeving, en kan je hier en daar een verfrissende duik nemen in het uitnodigende helderblauwe water. Er zijn verschillende boottochten (inclusief gids) die je kan boeken bij het meer van Ohrid, of je kan ook je rondvaart op het meer van Ohrid online boeken.

Als we eentje kunnen aanraden, is het deze schilderachtige boottocht naar het St.Naum-klooster aan de zuidelijke oever. Stap aan boord van je schip en vaar over het kalme water terwijl je geniet van het zicht op de omgeving. Wanneer je aankomt, heb je tijd om het klooster op eigen houtje te verkennen of je kan ook een gids huren om de geschiedenis uit te leggen.

  1. Suppen op het meer van Ohrid

Liever iets actievers dan in een bootje ronddobberen? Dan kan je ook altijd een middagje suppen op het meer van Ohrid. Suppen, ofwel "Stand Up Paddling" is een snelle en leuke manier om het meer van Ohrid te verkennen, zowel voor beginners als ervaren peddelaars. Voor wie nog nooit op een SUP heeft gestaan, geen zorgen, het is niet zo moeilijk. Je staat als het ware op een groot surfboard terwijl je jezelf voortbeweegt door middel van een peddel.

SUPPEN: Op zoek naar een leuke, ontspannende wateractiviteit? Boek hier je SUP-tocht op het meer van Ohrid.

  1. Verken op een quad het Nationaal Park Galicica

Trotseer de weelderige landschappen van Noord-Macedonië terwijl je Galicica National Park verkent tijdens een spannende ATV-tour. Met een kleine groep cruise je over het ruig terrein en asfalt van het nationaal park, bezoek je kleine dorpjes en geniet je van prachtige uitzichten op het meer en nog veel meer. Halverwege de tour neem je pauze voor een heerlijke picknicklunch met prachtig uitzicht op de bergen. Deze tour is inclusief een hoteltransfer als je in Ohrid verblijft.

ATV-TOUR: Is deze spannende activiteit iets voor jou? Wacht niet langer en boek deze ATV-tour door het Galicica National Park vanuit Ohrid online.

  1. Wandelen rond het meer van Ohrid

Het Meer van Ohrid biedt ook prachtige mogelijkheden om te wandelen. Langs de oever van het meer zijn er promenades en wandelpaden die je kan volgen. Je kan genieten van het uitzicht op het meer, de omringende bergen en de historische gebouwen in de omgeving. Enkele populaire wandelingen die je in de omgeving van het meer kan maken zijn onder andere:

  1. Fiets langs de noordoostkust van het meer van Ohrid naar Struga

Een andere leuke excursie die je kan maken vanuit Ohrid, is een fietstocht van een halve dag naar Struga. Struga is een gezellig stadje aan het meer van Ohrid en een stuk rustiger dan zijn bruisende buurstad Ohrid. Tijdens je bezoek heb je de mogelijkheid om te lunchen met een schitterend uitzicht op de rivier Crn Drim. In het centrum van Struga verdwaal je in de oude bazaar, kan je lokale goederen kopen op een van de open markten en een bezoekje brengen aan het Nezlobinski-museum.

  1. Vermijd roaming kosten koop je eSIM

Opgelet, in Noord-Macedonië betaal je roaming kosten als je met je smartphone wil surfen of bellen. Hoe dit vermijden? Koop een eSIM voor € 6 (7 - 30 dagen geldig) voor directe toegang tot het lokale hogesnelheids datanetwerk met uw eSIM-compatibele apparaat, waar en wanneer je ook bent. Koop je eSIM kaart online

Weet je precies wat wat eSIM is of hoe het werkt en of je telefoon compatibel is? Lees ons artikel over eSIM

  1. Waar overnachten in Ohrid?

Bezoek je binnenkort het meer van Ohrid en ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en appartementen in Ohrid.

  • Tino Hotel & SPA is een 4*hotel dat uit kijkt uit over het prachtige meer en biedt comfortabele accommodatie. Als gast kan je gebruikmaken van het spacentrum dat bestaat uit een hot tub, een sauna en een thermaal bad. Nadien kan je genieten van een authentieke Italiaanse en andere internationale gerechten in het restaurant. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je bij het hotel ook auto's en fietsen huren. Meer info en boeken.
  • De appartementen van Blue Lake Apartments liggen in het centrum van Ohrid. Het biedt ruime, moderne accommodatie met gratis WiFi en airconditioning. Ieder appartement is voorzien van een gezellige woonkamer met moderne meubels, een volledig uitgeruste keuken en een eigen patio of balkon. Meer info en boeken.
  • Villa Varosh biedt moderne appartementen met uitzicht op de stad. De appartementen zijn voorzien van een eigentijdse en elegante uitstraling en beschikken over een sfeervolle woonkamer, een uitgeruste keuken en een gezellig terras met zicht op het meer van Ohrid en omgeving. Meer info en boeken.
  1. Mis niets in Noord-Macedonië met onze reigsids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Noord-Macedonië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Noord-Macedonië met een volledige uitgestippelde rondreis Noord-Macedonië, en meer dan 79 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Noord-Macedonië.

Noord-Macedonië

Gratis reisgids Noord-Macedonië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?