Waar overnachten in Kotor 2024? 10 x hotels & appartementen van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Kotor 2024? 10 x hotels & appartementen van goedkoop tot luxe

2 januari 2024 in Montenegro0 reacties

Tijdens je bezoek aan Kotor heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Oude stad van Kotor.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. B&B Palazzo Sbutega

De charmante B&B Palazzo Sbutega ligt in de Kotor Stari Grad wijk in Kotor en biedt een prachtig uitzicht op de tuin. Elke ochtend kan je er genieten van een continentaal ontbijt en je kan de dag goed beginnen door een frisse duik te nemen in het buitenzwembad. De klokkentoren en kathedraal bevinden zich in de nabije omgeving van de B&B en de Baai van Kotor ligt op zo'n 3 km afstand. Haal die fiets uit en geniet van de prachtige omgeving! Meer info en boeken.

  1. Hotel Forza Terra

Dit kleine 5-sterren luxehotel Forza Terra is gelegen op zo'n 30 minuten loopafstand van Baai van Kotor. De ontwerpen van de suites en kamers zijn geïnspireerd op en vernoemd naar de iconen van de designwereld! Bij dit exclusieve boetiekhotel komen de 5 sterren zeker tot hun recht! Daarnaast beschikken ze zowel over een bubbelbad en een sauna alsook Turkse stoombaden en massage ter plaatse. Genieten toch! Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Astoria

Boutique Hotel Astoria is een luxe hotel gevestigd in het 13de-eeuwse Paleis Buca en combineert oude stenen elementen met modern design. In de loungebar en het restaurant van Boutique Hotel Astoria kan je proeven van zowel traditionele als moderne internationale gerechten. Meer info en boeken.

  1. Hotel Monte Cristo

Hotel Monte Cristo, een smaakvol gerestaureerd hotel gelegen aan het plein met het Maritieme Museum van Kotor, een belangrijk museum die het verhaal van Kotors speciale band met de zee toelicht. Het hotel zit gevestigd in een prachtig 13e-eeuws gebouw dat ooit toebehoorde aan de eerste bisschop van Kotor. Het biedt unieke ingerichte kamers met stijlvol houten meubilair, gratis wifi en airconditioning.

Dagelijks wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd in het restaurant of op het terras met uitzicht op de rustige binnenplaats. Na je stadswandeling door Kotor of in de jachthaven, kan je in de bar nog even nagenieten met een glaasje wijn. Meer info en boeken.

  1. Apartmani Matej

Eerder op zoek naar een gezellig appartementje? Dan is Apartmani Matej misschien wel iets voor jou. Op slechts 10 minuten wandelen ligt het stadscentrum Kotor en de populaire bezienswaardigheden: de klokkentoren van Kotor, Gurdic Gate en de kathedraal van Kotor. Het appartement zelf is vrij modern en goed uitgerust met alle nodige faciliteiten. Meer info en boeken.

  1. Hotel Vardar

Hotel Vardar ligt tussen de historische monumenten op het hoofdplein van de door Unesco beschermde oude binnenstad van Kotor en biedt elegant ingerichte accommodatie met gratis internet, satelliet-tv en een zithoek. Op het terras geniet je onder de Montenegrijnse zon van verschillende (streek)gerechten en een heerlijke cocktail met de oude stadsmuren en de zee op de achtergrond. Je kan de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffetje.

Even nood aan wat ontspanning? Dan kan je enkele uurtjes vertoeven in het wellnesscentrum dat beschikt over een kleine fitnessruimte, een sauna en Turks stoombad. Te voet ben je in 10 minuten bij restaurant Galion, dat pal aan zee ligt. Als gast van Hotel Vardar geniet je hier van een mooie 10% korting. Er wordt een menu met visgerechten en een uitgebreide wijnkaart geserveerd. Het terras heeft een adembenemend uitzicht over de oude stadsmuren en de zee. Meer info en boeken.

  1. Ocea apartments in the city center

Ocea apartments in the city center is ideaal gelegen aan de wandelpromenade en op wandelafstand van het oude centrum (10 minuutjes). De appartementen beschikken over een ruime woonkamer, een volledig uitgeruste keuken en badkamer en een gezellig terras/balkon met uitzicht op de baai van Kotor. Er is zelfs een mogelijkheid tot huren van de hot tub.

Vanaf het appartement wandel je zo naar de strandjes van Kotor, ideaal om even te verkoelen. Er is gratis privé parking voorzien bij het appartement, ideaal in Kotor. Meer info en boeken.

  1. D & Sons Apartments

De charmant ingerichte appartementen van D & Sons Apartments bevinden zich onder het fort San Giovanni, in de oude binnenstad van Kotor, centraler kan je dus niet zitten! De appartementen zijn gezellig ingericht, bieden gratis WiFi en uitzicht op het fort. Sommige appartementen beschikken over een eigen balkonnetje. Wie graag nog meer van de baai van Kotor leert kennen, kan een excursie boeken bij het complex of een auto huren en zelf op ontdekking gaan. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Hippocampus

Boutique Hotel Hippocampus opende in 2012 en ligt in de oude binnenstad van Kotor met de mooiste bezienswaardigheden om de hoek. Zo vind je op een steenworp afstand het Maritiem museum, en het fotogenieke smalste straatje in de stad ('Let me pass street'). Het hotel zelf biedt modern ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort, gratis WiFi en een restaurant met een dakterras met uitzicht op de muren van San Giovanni. Meer info en boeken.

  1. Centrum Hostel

Eerder op zoek naar een budgetvriendelijk verblijf? Het Centrum Hostel ligt in het centrum van de stad en biedt zowel tweepersoonskamers (met uitzicht op de stad) als gedeelde slaapzalen met stapelbedden. Verder biedt de accommodatie ook vervoer van en naar de luchthaven en er is ook autoverhuur beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Montenegro met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Montenegro? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Montenegro met een volledige uitgestippelde rondreis Montenegro, en meer dan 70 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Montenegro.

Montenegro

Gratis reisgids Montenegro downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?