Waar overnachten in Rügen 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Rügen 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Tijdens je bezoek aan Rügen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Rügen. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Am Meer & Spa Rügen (Binz)

Het superieure Hotel AM MEER & Spa is een 4-sterrenhotel aan het schitterende zandstrand in Binz. De kamers van dit hotel zijn ingericht in strandthema, voorzien van vloerverwarming en hebben elk een balkon met uitzicht op de Oostzee. Na een mooie wandeling door Binz, kan je nagenieten in het wellnesscentrum met sauna’s, stoombaden en een goed uitgeruste fitnessruimte. Toe aan wat meer ontspanning? Dan kan je altijd massages en schoonheidsbehandeling bijboeken.

Geniet van een heerlijk glaasje wijn in de sfeervolle bar met panoramische, kamerhoge ramen die uitkijken op het terras, gevolgd door een heerlijk diner met seizoensgebonden gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Aedenlife Hotel & Resort Rügen (Trent)

Het Aedenlife Hotel & Resort is rustig en liefdevol ingebed in een van de mooiste natuurgebieden op het eiland in het westen van Rügen. Het hotel biedt zowel elegante kamers als modern ingerichte appartementen voorzien van alle moderne faciliteiten die je kan wensen. Vanuit sommige kamers geniet je bovendien van een schitterend uitzicht op zee.

Na een heerlijk ontbijtje kan je de Bodden-lagune verkennen, deelnemen aan windsurf- en kitesurfcursussen of lekker ontspannen in de spa met binnen- en buitenzwembaden. Verder kan je in het restaurant terecht voor diverse regionale en internationale specialiteiten. Meer info en boeken.

  1. Panorama Hotel Lohme (Lohme)

Het driesterrenhotel Panorama Hotel Lohme dateert uit 1900 en bevindt zich op een 60 meter hoge klif in het nationale park Jasmund. Dankzij deze bijzondere ligging hoog boven de uitgestrekte Oostzee, geniet je telkens van een adembenemend uitzicht op de omgeving en Kaap Arkona.

De kamers liggen verspreid over het terrein, zo kan je overnachten in een van de moderne kamers in het hoofdgebouw of met een balkon in de "Villa Irene". Geniet van een gezond ontbijtje in de serre of in de zomer op het uitzichtterras, laat je 's middags verwennen met heerlijk vers gebak en 's avonds door de creatieve gerechten van het keukenteam. Meer info en boeken.

  1. Hotel Villa Wahnfried Thiessow (Mönchgut)

Op 300 m van het Grosser-strand in Thiessow, bevindt zich het Hotel Villa Wahnfried Thiessow. Deze accommodatie beschikt over charmant ingerichte kamers, voorzien van alle luxe en comfort. 's Ochtends word er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. In de nabije omgeving kan je diverse activiteiten ondernemen, zoals wandelen, duiken en snorkelen, en uiteraard kan je ook een namiddagje doorbrengen aan het strand. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bernstein (Sellin)

Overnacht tijdens je bezoek aan Sellin in het Hotel Bernstein, hoog boven de Baltische Zee. Het hotel beschikt over gezellige kamers in zachte pastelkleuren, een spa om helemaal tot rust te komen, een gastronomisch restaurant en een schitterend uitzicht op zee. Meer info en boeken.

  1. Koopmanns Hotel und Lädchen (Göhren)

Op wandelafstand van de Amber Promenade in de romantische badplaats Göhren, bevindt zich het Koopmanns Hotel und Lädchen. Dit klein, maar fijne driesterrenhotel biedt charmante accommodatie. Het hotel werd in 2022 gerenoveerd met de Hanze-koopmanscultuur en de interieurs van legendarische buurtwinkels als inspiratiebron.

Je verblijft in een van de stijlvolle kamers, bijna allemaal met balkon of terras en sommige met uitzicht op de Oostzee. Van 7u30 tot 13u biedt het hotel een heerlijk ontbijtbuffet alles wat het hartje begeert. Meer info en boeken.

  1. Feriendorf Klein Stresow Rügen (Putbus)

Het vakantiedorp Klein Stresow ligt in het biosfeerreservaat van Zuidoost-Rügen en beschikt over enkele fantastische vakantieappartementen. Alle appartementen zijn zorgvuldig ingericht en voorzien van alle gemakken die je kan wensen. Sommige appartementen beschikken over een open haard, terwijl andere genieten van een eigen sauna. Geniet 's ochtends van verse broodjes bij het ontbijt en een koele Alster na een ontspannende fietstocht in de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Hotel Glückauf 1908 (Sellin)

Hotel Glückauf 1908 is gevestigd in een elegant gebouw dat - zoals de naam al doet vermoeden - dateert uit 1908. Dit door een familie beheerde hotel ligt in de stad Sellin aan de Oostzee, op wandelafstand van de Sellin-pier waar je 's avonds een prachtige zonsondergang kan spotten. Nadien keer je terug naar het hotel, voor een heerlijke nachtrust in een van de ruime, modern ingerichte kamers. 's Ochtends geniet je nog van een ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Marina Martinshafen (Sassnitz)

Op zoek naar iets knus en klein tijdens je bezoek aan Sassnitz? Wat dacht je van een overnachting in een Strandkorbe met z’n tweetjes onder het rieten dak? Marina Martinshafen beschikt over deze unieke accommodatie op 8 km van Krijtrotsen van Jasmund en 11 km van de badplaats Prora. Meer info en boeken.

  1. Romantik Hotel Kaufmannshof (Bergen auf Rügen)

In het hart van de Altstadt van Bergen auf Rügen, kan je overnachten in het Romantik Hotel Kaufmannshof. Dit traditionele hotel beschikt over romantisch ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Alvorens je de stad of het eiland gaat verkennen, kan je nog genieten van een vers ontbijtje bestaande uit zowel zoete als hartige producten. 's Avonds kan je de dag afsluiten met een heerlijk glas wijn uit de eigen wijnkelder. Meer info en boeken.

  1. Download je reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Mecklenburg-Vorpommern? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Mecklenburg-Vorpommern.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?