Roadtrip Madeira (10 dagen): Complete route voor je rondreis + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Roadtrip Madeira (10 dagen): Complete route voor je rondreis + kaartje

23 december 2023 in Madeira4 reacties

Een roadtrip maken op Madeira? Gebruik onze uitgestippelde rondreis met reisschema

Het eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 600 km ten westen van de Marokkaanse kust. Tijdens deze 10-daagse roadtrip ontdek je de troeven van de bruisende hoofdstad Funchal, doorkruis je het eiland en kom je langs de mooiste plekjes van Madeira. Zowel populaire toeristische trekpleisters als goedbewaarde geheimen komen aan bod.

Van plan om een roadtrip te maken op Madeira? Dan is deze reisroute een ideale leidraad voor je trip. Koop onze reisgids Madeira en beleef een onvergetelijke vakantie.

Praktische info & tickets voor je roadtrip Madeira

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen naar Funchal, richtprijs € 90 vergelijk prijzen bij Cheaptickets, Transavia of TuiFly
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Corendon (va. € 441), Elizawashere (va.€ 582) of Sunweb (va. € 515)
Huurauto
  • Rijden in Madeira (vooral de noordkant) kan soms avontuurlijke zijn met smalle steile wegen, maar perfect te doen met een normale personenwagen.
  • Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de route van je 10-daagse roadtrip Madeira

Dag 1 & 2: Funchal en omgeving

De eerste dag van je roadtrip begint in de bruisende hoofdstad Funchal. Funchal is een hectische havenstad, inclusief cruiseschepen, waar het vooral in het hoogseizoen lekker druk wordt. Hoewel Funchal niet de typische rust van de rest van Madeira uitstraalt, is het wel de uitgelezen plek om het eiland te leren kennen. Er valt hier heel wat te zien en te beleven voordat je erop uit trekt om de rest van Madeira te ontdekken.

Handige tip: Als je Funchal met de auto bezoekt, probeer dan de goedkope parkeerplaats Campo da Barca om je auto te parkeren.

Verken Funchal met onze stadswandeling (5,7 km)

Met onze stadswandeling in Funchal kom je langs dé mooiste plekjes van de stad. De wandeling start aan het CR7 Museum. Als je een grote voetbalfan bent, weet je ongetwijfeld wel dat Madeira de geboorteplaats is van de wereldberoemde Cristiano Ronaldo. In dit museum kom je meer te weten over de carrière van deze sportman. Je kan hier ook veel van zijn trofeeën bewonderen.

Enkele belangrijke bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens je wandeling:

  • Het Palácio de São Lourenço dat beschouwd wordt als een van de best bewaarde voorbeelden van Portugese vestingwerken uit de 16e en 17e eeuw.
  • In het Aegas de São Francisco vind je een interactief museum over de maderawijn. Het museum bevindt zich in een 16e-eeuws klooster. Dit museum is een absolute must. En natuurlijk mag je er ook proeven!
  • Nadien slenter je over de Avenida do Mar, een lange boulevard die het water lijnt. Hier kan je lekker lunchen in één van de uitstekende, gezellige visrestaurants.
  • Hier kan je aan boord gaan van een exacte replica van het vlaggenschip van Christoffel Columbus, de Santa Maria, waarmee hij in het jaar 1492 in Amerika aankwam. Boek je tour voor je rondvaart met dit piratenschip.
  • Het indrukwekkende Fortaleza de São João Baptista do Pico en het Jezuïetencollege van Funchal.
  • Nadien kan je nog even pauzeren op het Praça do Município, het belangrijkste plein van Funchal.
  • Langs de straat Santa Maria, in het hart van het oude stadsgedeelte, zal je heel wat levendige en vakkundig beschilderde deuren opmerken.
  • Mercado dos Lavradores waar je over een gezellige, kleurrijke fruit-, groente-, vis- en bloemenmarkt loopt die in 1940 geopend werd. Deze mag je absoluut niet missen wanneer je in Funchal bent.
  • Ga met de kabelbaan omhoog richting de wijk Monte en kom met de toboggan mandenslee naar beneden, een niet-te-missen ervaring.

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Funchal? Bekijk het volledige aanbod hotels in Funchal en haal het beste uit je verblijf.

Funchal en de prachtige omgeving

Er valt natuurlijk zoveel te ontdekken in Funchal. Hieronder vind je nog enkele leuke bezienswaardigheden in Funchal en omgeving. We raden je zeker aan om de kabelbaan van Funchal te nemen naar het gebied rond Monte. De kabelbaan is een attractie op zich en biedt een onklopbaar uitzicht tijdens de rit. Je stijgt in ongeveer 15 minuten 560 meter en krijgt de stad zo vanuit een uniek perspectief te zien.

Paleis van Monte en de botanische tuinen

De tropische tuinen en het paleis van Monte vormen misschien wel een van de paradijselijkste plekjes op het eiland. De tuinen beslaan een oppervlakte van maar liefst 70 000 vierkante meter en herbergen een enorme collectie exotische planten van over de hele wereld. Er is ook een meer met zwanen en eenden en je krijgt tijdens je bezoek gezelschap van de pauwen en kippen die hier vrij rondlopen. En als je maar niet genoeg krijgt van de fantastische uitzichten, dan kan je nog een ritje maken op de kabelbaan van Monte naar de botanische tuinen, een must voor plantenliefhebbers.

Tip: We raden je aan om de kabelbaan na de middag te nemen omdat het dan veel minder druk is. Koop alvast je tickets voor de kabelbaan hier online, dan hoef je niet aan te schuiven aan de kassa.

Andere bezienswaardigheden die je moet gezien hebben:

  • Doca do Cavacas, een klein badcomplex bestaande uit natuurlijke zwembaden en een mooi strandje. Je hebt er alles wat je nodig hebt voor een namiddagje aan het water: douches, toiletten, kleedkamers, een redder en verschillende restaurants en bars in de omgeving. Is het er te druk? Wandel dan door de tunnel en ga uitrusten op het strand Praia Formosa.
  • Het ecologisch park van Funchal. Deze beschermde zone beslaat een gebied van 10 km² bergachtig terrein in het noordelijke deel van Funchal. De adembenemende landschappen, de talrijke picknickplaatsen en de gemakkelijk bereikbare toegangspunten maken van het ecologisch park van Funchal een uitstekende halte op je reis.
  • Het standbeeld van Cristo Rei in Caniço is maar liefst 14 meter hoog.
  • En als laatste: de Camacha, het belangrijkste ambachtscentrum. Het vlechtwerk wordt hier nog steeds op traditionele wijze vervaardigd en over de hele wereld geëxporteerd. Het lijkt er echter op dat de kunst een stille dood boven het hoofd hangt. Geroutineerde kunstenaars spannen zich daarom in om jonge, nieuwe talenten op te leiden om de vaardigheden en kennis zo over te dragen op de komende generaties.

Wil je niet missen van je verblijf in Funchal? Bekijk dé mooiste bezienswaardigheden en (onbekende) plekjes in Funchal.

Dag 3: Curral das Freiras (Nonnenvallei)

Afstand: 153 km

Vandaag brengt de roadtrip je langs heel wat mooie plekjes. Eerst rijd je naar de Curral das Freiras, dat ook wel bekend staat als de Vallei van de Nonnen. Het is een afgelegen dorp genesteld in een vallei omringd door torenhoge bergtoppen.

Nog op zoek naar een verblijf in de Nonnenvallei? Overnacht in het Eira do Serrado - Hotel & Spa, dat omringd wordt door ongerepte bossen en uitzicht biedt op de Curral das Freiras en het gelijknamige pittoreske dorp.

Nonnen van het Santa Clara-klooster in Funchal zochten hun toevlucht in deze afgelegen plek in 1566 toen Franse piraten de stad aanvielen en plunderden. Daar heeft het dorpje ook zijn naam aan te danken. Nadien kan je even afkoelen bij de natuurlijke zwempoel van Poço dos Chefes.

Er zijn heel wat wandeling uitgestippeld rondom Curral das Freiras zoals het Nonnenvallei-pad en de routes naar Pico Grande, de beroemde bergtop vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Wij maakten alvast een overzichtje van de mooiste wandelingen in Madeira.

Dag 4: De zuidkust van Madeira

Afstand: 47 km

Vandaag staan enkele hoogtepunten langs de zuidelijke kustlijn van Madeira op het programma. Je eindigt de dag in het idyllische kuststadje Jardim do Mar, dat letterlijk "Tuin van de Zee" betekent. Dit dorpje is weelderig groen en ligt bezaaid met prachtige privétuinen. Eerst stop je nog bij volgende plekjes:

  • De stad Câmara de Lobos, ooit een traditioneel vissersdorp en vermoedelijk de plek waar de Portugese ontdekkingsreiziger João Gonçalves Zarco voet aan wal zette. Aan hem wordt de ontdekking van Madeira toegeschreven. Het dorp werd geliefd door Winston Churchill die hier een tijdje doorbracht en het dorpje op schilderijen vereeuwigde.
  • Wat verder (ten westen van Câmara de Lobos) kan je met de kabelbaan Teleférico do Rancho afdalen naar een pittoresk strand onder de 500 meter hoge klif Cabo Girão. Als je dan terug naar boven gaat, kan je de kliffen van bovenaf bekijken. Die torenhoge kliffen zijn een populair uitkijkpunt, vooral sinds de Cabo Girão skywalk werd geopend. Deze skywalk is vergelijkbaar met die in de Grand Canyon in Amerika.

Van Ponta do Sol (Het Punt van de Zon) wordt gezegd dat het het warmste plekje van Madeira is. Nergens op het eiland krijg je meer zonuren per jaar. Hier kunnen bezoekers de kerk van Nossa Senhora da Luz zien, bekend om zijn houtsnijwerk, en het Lugar de Baixo-paleis, dat in de romaanse bouwstijl opgetrokken werd. Je kan een wandeling maken over de Cais da Ponta do Sol, een platform en uitkijkpunt dat over de rotsen en de oceaan is gebouwd.

Hier vind je trouwens ook de Cascata dos Anjos (Waterval van de Engelen), een waterval gelegen in Anjos. Het bijzondere aan deze waterval is dat hij over de rotswand op de regionale weg ER 101 valt, waarna hij verder de zee in stroomt. Zo ontstaat een natuurlijke carwash. Een toffe ervaring!

  • Iets naar het westen ligt een ander kustplaatsje, Madalena do Mar. Je struint hier langs een kerk en traditionele huisjes in een decor van landbouwgebieden waar suiker, bananen, en nog meer exotische gewassen worden verbouwd.
  • Rijd nadien verder richting de stranden van Madeira die aangelegd werden met geïmporteerd zand. Praia da Calheta is erg populair om te zonnebaden, te zwemmen en watersporten te beoefenen. In Calheta zelf kan je ook een oude suikerrietfabriek bezoeken.
Wil jij ook graag de mooiste plekjes van Madeira bezichtigen? Koop dan onze compleet uitgewerkte reisgids Madeira en mis geen enkel plekje op je volgende reis.

Dag 5: Jardim do Mar naar Porto Moniz

Afstand: 47 km

Vandaag brengt je roadtrip op Madeira je verder langs de kustlijn van het zuid-westen van Madeira. Je stopt eerst in Ponto do Pargo. Vanuit dit gezellige dorpje ga je richting de Caminho do Teleférico om de kabelbaan van Achadas da Cruz te bereiken. Dit is de steilste kabelbaan van Europa en brengt je naar een prachtig kiezelstrand verstopt onder 500 meter hoge kliffen. Hier bevinden zich ook de ruïnes van het verlaten traditionele dorp Fajã da Quebrada Nova. Een verborgen plekje waar je niet al te veel andere mensen zal tegenkomen!

Je sluit de dag af in het charmante stadje Porto Moniz. De stad specialiseerde zich in de walvisvangst, een praktijk die helaas nog tot in de jaren 1980 werd voortgezet. Tegenwoordig is de belangrijkste attractie hier een reeks bijzondere lavapoelen die bij opkomend tij gevuld worden. Die natuurlijke zwembaden zijn een populaire plaats om van de zon en de zee te genieten.

Wil je ook graag naar deze natuurlijke zwembaden? Wat dacht je van een 4x4 tocht langs de wijngaarden in São Vicente, de natuurlijke vulkanische baden bij Seixal en Porto Moniz en het Paúl da Serra-plateau. Bekijk alle tours en uitstappen online.

Dag 6: Wandelingen in het binnenland van West-Madeira

Afstand: 51 km

Het zou zonde zijn om het westelijke deel van het eiland te verlaten zonder een aantal van de andere prachtige wandelingen naar het binnenland te maken. Hieronder vind je twee van onze favoriete wandelingen op Madeira die je kan overwegen. We raden je aan om minstens een van deze wandelingen te maken omdat je zo in delen van Madeira komt die erg verschillen van de rest van het eiland.

  • Levada das 25 Fontes PR6 (en Levada do Risco PR6.1) is een wandelroute met trappen en smalle paden die je door het bos gidst naar een zwemplek die gevoed wordt door watervallen. De route is 11 km lang en overbrugt een hoogteverschil van ongeveer 370 meter. Dit is een zeer populaire route en je zal ze dus waarschijnlijk moeten delen met andere wandelaars. Dat hoeft je echter niet tegen te houden. Aan het begin van de wandelroute bevindt zich bovendien een leuk restaurant waar je iets kan eten of drinken. Lees hier alles over de wandeling Levada das 25 Fontes PR6.
  • De wandelroute Vereda do Fanal PR13 brengt je door het laurierbos naar hoger gelegen oorden waar je de bergen rondom kan bewonderen. Het laurierbos staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Vereda do Fanal PR13 is een gemakkelijke, maar wel lange wandeling van ongeveer 20 km als je het hele traject (heen en terug) wil afleggen.

Geen zin in nog een wandeling? Dan kan je ook gewoon met de auto even halt houden om het laurierbos te verkennen en vervolgens verder rijden naar de vijver van Fanal, een schilderachtige plek met majestueuze bomen, nieuwsgierige koeien en de mooie vijver (die in de zomermaanden kan opdrogen).

Nog op zoek naar een verblijf in Porto Moniz? Bekijk alvast het volledige aanbod hotels in Porto Moniz.

Dag 7: Porto Moniz en São Vicente

Afstand: 28 km

Het noorden van Madeira lokt de minste toeristen, waarschijnlijk omdat het weer er een tikkeltje wisselvalliger is. Laat dat je echter niet tegenhouden om dit uitzonderlijk mooie deel van Madeira te ontdekken. Golven breken er op de ruige rotsen langs de gure kustlijn. Tijdens je roadtrip rij je van het ene uitkijkpunt (mirrador) naar het andere waar je uitzicht hebt op de steile kliffen, scherpe uitlopers en natuurlijk de oceaan.

De twee unieke rotsformaties van Ilheus da Ribeira da Janela vormen een magische plek aan de noordkust van Madeira. Parkeer je auto op de parkeerplaats vlakbij het strand en neem de trap die je door een rotsgat leidt. Je komt uit op een kiezelstrand en ziet de twee reusachtige rotspilaren vlak voor je opdoemen. Nadien ga je door naar Seixal, waar je de kerk van Santo Antão bezoeken en zwemmen in de vulkanische natuurlijke zwembaden (Poças das Lesmas) of genieten van een drankje in de Clube Naval do Seixal met uitzicht op de oceaan en de bergen.

Je sluit de dag af in São Vicente, een must-see langs de noordkust. Dit stadje kan uitpakken met een sierlijke kapel gebouwd in een basaltrots aan de monding van het riviertje dat door het dorp loopt. Verder vind je hier ook nog de Jardim das Plantas Indígenas da Madeira, met een oppervlakte van 2200 m², waar tientallen inheemse plantensoorten groeien. En ook de Grutas de São Vicente zijn zeker een bezoekje waard! Nu al onder de indruk? Je kan ook kiezen voor een georganiseerde tour naar de Grotten van São Vicente.

Waar verblijven in São Vincente? Een echte aanrader is een verblijf in het Pestana Quinta do Arco Nature & RoseGarden Hotel. Quinta Do Arco biedt villa's met uitzicht op Laurissilva en de Atlantische Oceaan. En na een vermoeiend dagje stappen, kan je een duik nemen in het buitenzwembad. Meer info en boeken.

Dag 8: São Vicente naar Santana

Afstand: 63 km

Terwijl je de avontuurlijke weg van São Vincente naar Santana trotseert, moet je even stoppen bij een van de vele uitkijkpunten (miradouros), bijvoorbeeld de Miradouro das Cabanas. Daar vind je een kraampje waar vers tropisch fruit zoals passievruchten, papaya en mango verkocht worden. Volgende tussenstops op je weg naar Santana zijn echt de moeite waard:

  • Het dorpje São Jorge met het uitkijkpunt Ponta de São Jorge. Je hebt hier een onklopbaar uitzicht op zowel de oost- als de westkust. De kerk van het dorp, uit 1761, is aan de binnenkant versierd met verguld houtsnijwerk, azulejos en beelden.
  • De ruïnes van São Jorge, gelegen in Calhau de São Jorge, vormden ooit een oude suikerrietmolen die daar in de begintijd van het dorpje werd neergepoot. De hele site werd in 2003 geclassificeerd als monument van gemeentelijk belang. Er hangt een bijzondere sfeer tussen deze ruïnes aan de kust en je kan er leuke foto’s nemen. Dit is nog zo'n verborgen juweeltje dat je in staat stelt aan de drukte te ontsnappen en gewoon te genieten van een interessante plek met een prachtig landschap als decor.
  • Fajã da Rocha do Navio is een smal, vlak stukje land in de schaduw van hoge kliffen. Je kan deze bereiken door de teleférico (kabelbaan) te nemen. Wanneer je de kabelbaan uitstapt, wandel je over het pad tussen de bananenbomen en de druivenranken. Deze magische plek vlakbij de oceaan, versierd met subtiele watervallen, zal je zeker weten te verrassen.

In Santana is vooral gekend voor zijn oude, typische driehoekige huizen met rieten daken (palheiros) waarvan je er sommige kan betreden om rond te kijken. Er staan er nog een paar, in de meeste is een winkeltje of toeristische activiteit. Dus verwacht je niet aan iets authentieks.

Waar verblijven in de buurt van Santana? Een echte aanrader is een verblijf in het authentieke hotel Quinta Do Furão. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de oceaan, na een daguitstap kan je een duik nemen in het openlucht zwembad. 's Avonds hoef je niet meer op pad, je kan gewoon de voetjes onder tafel schuiven in het heerlijke restaurant met een glaasje Madeira wijn erbij. Meer info en prijzen.

Dag 9: Santana naar Ribeiro Frio

Afstand: 85 km

Zoals we eerder al vermeld hebben, is de 1862 meter hoge top van Pico Ruivo het hoogste punt van het eiland. We bespraken al de mogelijkheid om de top vanuit het westen te benaderen via de Vereda do Urzal PR 2.

De meest gebruikelijk manier om deze wandeling te doen is vanuit vanuit het oosten. De beklimming vanaf deze kant begint bij Achada do Teixeira, een plateau waar je kan parkeren tussen de rotsformaties en de schuilhutten. Wil je deze ook wandelen? Lees alles over de meest gekende wandeling op Madeira, van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo PR1.

Neem ook even de tijd voor een bezoek aan de forelkwekerij Posto Aquícola do Ribeiro Frio

Misschien denk je nu: moet ik helemaal naar Madeira gaan om een forel te zien? Maar geloof ons, eenmaal je hier geweest bent, zal je volmondig 'ja' zeggen. Het zijn niet zozeer de zwemmende forellen die zo bijzonder zijn, maar wel de manier waarop ze daar komen. De kleine forellen worden via een sluizenstelsel van een helling naar beneden geleid. Niet allemaal tegelijk, maar door een paar verschillende bassins, tot ze volwassen zijn. Ook de omringende bloemen en planten doen de kwekerij meer op een botanische tuin lijken. Iedereen wil dit zien, dus het kan hier druk zijn.

Als laatste heb je ook nog de Pico do Arieiro. Deze is de op twee na hoogste top van Madeira. Wie geen zin of tijd heeft om een lange wandeling bergopwaarts te maken, kan een beetje vals spelen door de gemakkelijke toegangsweg naar de top te nemen. Er is een grote parkeerplaats, die nodig is om de vele bezoekers op te vangen, een restaurant en een souvenirwinkel.

Je zal de uitzichten jammer genoeg moeten delen, maar dat maakt ze niet minder spectaculair. Op een heldere dag kan je zelfs het naburige eiland Porto Santo zien liggen. De reusachtige witte paddenstoelvormige constructie die je ziet, is een radarstation en observatorium van de NAVO.

TIP: Mis niets tijdens je rondreis Madeira en koop onze reisgids Madeira. Deze staat vol met concrete en verrassende tips, een complete voorbeeldroute én zo bespaar je uren opzoekingswerk.

Dag 10: Ponta de São Lourenço

Afstand: 64 km

De laatste dag van je rondreis is aangebroken. Je stopt eerst nog in Porto da Cruz waar je heel wat witte huisjes tegenkomt die versierd zijn met rozenstruiken en mooi afsteken tegen de steile kliffen op de achtergrond. Ook het zwarte strand maakt hier het plaatje compleet. Dit kleine dorpje op het platteland staat vooral bekend om de wijnproductie. Die wordt jaarlijks extra onderstreept in september tijdens het Druivenfestival. In het centrum van het dorp vind je een groepje cafés en restaurants. Dit is een bijzondere plek.

Op het schiereiland Ponta Sao Lourenco, in het meest oostelijke punt van Madeira kan je een prachtige wandeling maken, de PR8. Dit stukje Madeira is totaal anders dan de rest van het eiland, je wandelt hier over een kaal en door landschap. Het schiereiland is 9 km lang en op zijn breedste punt 2 km breed. Lees meer over deze wandeling op Ponta de São Lourenço.

VIDEO: Wil je graag zien wat je zoal mag verwachten tijdens deze wandeling? Bekijk hier onze video

Nadien rijd je door naar Caniçal, een idyllisch vissersdorpje met rijke religieuze en culturele tradities. Het is zelfs de oudste parochie van Madeira. Verder heeft Caniçal een aangenaam zandstrand en je kan er het interessante Walvismuseum bezoeken. Je leert er over de geschiedenis van de walvisvangst op Madeira en er zijn nog heel wat andere tentoonstellingen over het zeeleven. We raden je aan om terug te rijden naar Funchal. Daar kan je een dagtocht maken naar Porto Santo en de eilandengroep Ilhas Desertas.

Onze 5 favoriete hotels op Madeira

Tijdens je bezoek aan Madeira heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzichtje gemaakt van onze top-favorieten. Of lees ons uitgebreid blogartikel met de mooiste hotels in Madeira.

Allegro Madeira (adults only)

  • Nood aan extra rust? Dan is het adults only-hotel Allegro Madeira in Lido bij Funchal een ideale keuze. Er zijn 2 restaurants, een buitenzwembad en een mooi dakterras waar je in de bar iets kan drinken. Er is ook een spa en een fitnesscentrum.
  • De restaurants serveren regionale specialiteiten en internationale gerechten. In de bar kan je cocktails bestellen.
  • Je overnacht hier al vanaf 67 euro. Boek je kamer online.

Estalagem da Ponta do Sol

  • Een andere mogelijkheid in Ponta de Sol is het Estalagem da Ponta do Sol.
  • Dit hypermoderne designhotel ligt in een voormalige boerderij bovenop een klif.
  • Er is ook een binnenzwembad, een infinity pool en een spa met sauna, stoombad, hot tub, massagekamers en een fitness. Je kan er ook heerlijk dineren in het restaurant of iets drinken in de loungebar.
  • Je overnacht hier al vanaf 61 euro. Boek je kamer online

Belmond Reid’s Palace (luxe)

  • In Funchal kan je overnachten in het luxueus vijfsterrenhotel Belmond Reid’s Palace.
  • Dit hotel bestaat al meer dan 100 jaar, ligt op een kwartier wandelen van het centrum van Funchal en werd al door grote namen zoals Grace Kelly en Winston Churchill bezocht.
  • Het hotel heeft 3 zwembaden, een spa met sauna’s en een fitness ruimte, 3 restaurants en een tuin van 4 hectare groot. Je overnacht er vanaf 319 euro. Boek je kamer online

Castanheiro Boutique Hotel

  • Het Castanheiro Boutique Hotel ligt in het centrum van Funchal vlakbij de haven. Het hotel heeft ook een eigen restaurant en een mooi zwembad.
  • Dit hotel is vooral bekend om het wellnesscentrum. Je kan er relaxen in de sauna, het binnenzwembad, het Turks bad, de massagekamers en het hydrotherapiebad.
  • Je overnacht hier vanaf 160 euro. Boek je kamer online.

Quinta Da Penha De Franca

  • Het charmante Quinta Da Penha De Franca is een oase van rust aan de oceaan. Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden met zeewater waarvan er één verwarmd is.
  • De kamers van het Quinta Da Penha De França hebben allemaal een balkon met uitzicht op de tuinen of op de Atlantische Oceaan.
  • Het restaurant van dit pension werkt met een à-la-cartemenu.
  • Je verblijft hier al vanaf 71 euro. Boek je kamer online.

Wat is de beste reistijd?

  • Madeira is in tegenstelling tot andere eilandengroepen in de Atlantische oceaan een stuk minder zonnig.
  • Er valt regelmatig regen, maar daardoor is het eiland ook net zo groen.
  • De maanden van april tot en met oktober zijn de beste omdat er dan minder regen valt en de temperaturen tussen de 21 en 26 graden liggen.
  • De zomermaanden van juni tot en met september zijn ideaal.
  • Vanaf oktober regent het steeds meer en ook in de lentemaanden heb je nog steeds veel kans op regen.
  • Je hebt in het voorjaar wel het voordeel dat de bloemen in bloei staan en het eiland één groot kleurentapijt wordt.

Waarom een auto huren op Madeira?

Het mooie Portugese bloemeneiland Madeira verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je niet op de mooiste verborgen plekjes. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen af te wijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Rijden langs adembenemende landschappen

Madeira is een prachtig eiland en heeft voor ieder wat wils. Het eiland is niet zo groot, maar de mooiste plekjes liggen soms vrij afgelegen en kan je deze niet te voet bereiken. Daarnaast zijn niet alle delen van Madeira eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer (bus). En dat kost je ongetwijfeld ook meer tijd. Dus, wil je graag zoveel mogelijk zien van Madeira? Dan is een auto huren een must. Echter krijg je hier op Madeira, enkele landschappen voorgeschoteld op je weg die ongelofelijk indrukwekkend zijn!

TIP: Kijk zeker ook even naar het vermogen van de wagen, sommige wegen zijn echt zeer steil. Te lichte wagens hebben soms problemen om naar boven te rijden.

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Filmpje: Verken alvast het mooiste van Madeira

Benieuwd naar hoe het prachtig Madeira eruitziet? Bekijk dit filmpje en vlieg langs de bekendste plekjes van het eiland. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Madeira moeten reizen!

Download onze gratis reisgids Madeira

Ontdek Madeira met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis op Madeira en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids Madeira met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Madeira.

Madeira

Gratis reisgids Madeira downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 7 februari 2024 - Ton Witte

Een must voor een geslaagde vakantie, compleet wat veel speurwerk op internet onnodig maakt. Zeer practisch dat de adressen vermeld zijn bij de bezienswaardigheden. Genoeg reistips voor goed en slecht weer.

- 27 februari 2023 - Lutgart Dams

Heel overzichtelijk, allesomvattend. Prachtige gids om je vakantie voor te bereiden.

- 2 februari 2023 - Charel

Vliegtickets zijn vrij lastig te boeken, aangezien je per dag en plaats de prijzen moet vergelijken. De overnachting kan je wel goed vergelijken.

- 24 januari 2023 - Marianne van der Leeden

Top gids en site! Een aanrader! Klik aan die site!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?