PR6 wandeling: Levada das 25 Fontes en Risco waterval Madeira

Koop de volledige reisgids voor € 10

PR6 wandeling: Levada das 25 Fontes en Risco waterval Madeira

  • Startpunt: Levada das 25 Fontes PR6
  • Eindpunt: Levada das 25 Fontes PR6
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Levada das 25 Fontes en Risco waterval PR6 wandeling in Rabaçal

Levada das 25 Fontes PR6 (en Levada do Risco PR6.1) is een wandelroute met trappen en smalle paden die je door het bos gidst naar een waterpoel die gevoed wordt door watervallen. De route is 11 km lang en overbrugt een hoogteverschil van ongeveer 370 meter. De naam van de levada is afgeleid van de 25 waterbronnen die op de steile, met mos begroeide wanden ontspringen en uitmonden in een helder meer van levendige tinten groen en blauw.

Dit is een zeer populaire route en je zal ze dus waarschijnlijk moeten delen met andere wandelaars tijdens je rondreis op Madeira. Dat hoeft je echter niet tegen te houden. Aan het begin van de wandelroute bevindt zich bovendien een leuk restaurant waar je iets kan eten of drinken.

De eerste en de laatste 2 km gaan over op een verharde weg. Als je op de terugweg de energie niet meer hebt om de klim te maken, dan kan je gebruik maken van de pendeldienst die je terugbrengt naar de hoofdweg (betalend).
GPS: 32.754903,-17.133879.
Meer actuele info over wandeling vind je hier.

Meer info over deze wandeling?

  • Afstand: 11 km (heen en terug)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Wandelduur: 6 uren

Ben je nog op zoek naar een verblijf in Madeira? Bekijk onze favoriete verblijven op Madeira hier, zo verblijf je op de leukste plekjes.

Bekijk alvast onze video van de Levada das 25 Fontes PR6 wandeling

Madeira

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Madeira

Ontdek Madeira via een volledig uitgewerkte rondreis van 10 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Stadswandeling in Funchal en 10 PR wandelroutes, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Met de wagen

Beschik je over een huurauto op Madeira dan kan je eenvoudig naar de startplaats van de hike rijden. Er is voldoende parking en parkeren langs de weg is ook perfect mogelijk. Start van de wandeling op de kaart. Vanuit Funchal is het zo'n 50 minuten rijden.

Ga mee met een tour

Je kan ook mee met een gids en een kleine groep van maximum 8 personen, zo kom je nog meer te weten over de flora en fauna langs de wandeling.  Maak een privéwandeling van 4 uur met ophaalservice bij je verblijf in Funchal, Santa Cruz, Machico of Caniço. Boek je wandeling met gids hier. Ideaal dus als je niet over eigen vervoer op het eiland beschikt.

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 20 juni 2023 - Ruth

Hele fijne gids met leuke tips. Kan niet wachten om te vertrekken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?