Auto huren op Madeira? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Koop de volledige reisgids voor € 10

Auto huren op Madeira? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

4 oktober 2023 in Madeira2 reacties

Madeira ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

In Madeira zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren voor je rondreis op Madeira.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Waarom een auto huren op Madeira?

Het mooie Portugese bloemeneiland Madeira verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je niet op de mooiste verborgen plekjes. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen af te wijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Rijden langs adembenemende landschappen

Madeira is een prachtig eiland en heeft voor ieder wat wils. Het eiland is niet zo groot, maar de mooiste plekjes liggen soms vrij afgelegen en kan je deze niet te voet bereiken. Daarnaast zijn niet alle delen van Madeira eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer (bus). En dat kost je ongetwijfeld ook meer tijd. Dus, wil je graag zoveel mogelijk zien van Madeira? Dan is een auto huren een must. Echter krijg je hier op Madeira, enkele landschappen voorgeschoteld op je weg die ongelofelijk indrukwekkend zijn!

TIP: Kijk zeker ook even naar het vermogen van de wagen, sommige wegen zijn echt zeer steil. Te lichte wagens hebben soms problemen om naar boven te rijden.

  1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
  1. Verkeersregels en autorijden op Madeira

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden op Madeira.

Auto rijden op Madeira: steile hellingen en mistige bergen

  • Auto rijden op Madeira is over het algemeen prima te doen.
  • Voornamelijk bestaat Madeira uit tunnels, steile bergpassen en kronkelende straatjes.
  • De steile hellingen kunnen soms wel een echte uitdaging zijn.
  • De wegen op Madeira kunnen soms zó steil dat je in eerste versnelling in slakkentempo omhoog gaat. Een automatic is hier dus zeer handig!
  • Omdat het weer regelmatig veranderd, kan het op sommige plekken erg mistig zijn. Vooral in de ochtend. Dus matig je snelheid, doe je mistlampen aan en blijf te alle tijden op de hoofdwegen.
  • Stop ook niet zomaar in het wilde weg voor een foto te maken langs de baan. Wanneer het mistig is, kan het soms zijn dat de andere chauffeurs jou niet zien.
  • Er zijn heel wat tunnels gebouwd, zodat je overal sneller geraakt. Je mist natuurlijk wel enkele mooie uitzichten.
  • De hoofdwegen zijn goed onderhouden en hebben een egaal asvalt maar de kleine wegen kunnen soms wat gaten en hobbels hebben.
  • Laat je niet opjagen door de lokale bewoners die het gewend zijn om wat sneller door de bergpassen te rijden.

Op Madeira hoef je, in tegenstelling tot Portugal, geen tol te betalen voor het gebruiken van de wegen en tunnels. Het is verplicht om rechts te rijden en altijd een gordel ter dragen, zowel voor-als achterin de auto. Verder zijn de meeste regels hetzelfde als in België en Nederland.

  1. Waarmee rekening houden bij een huurauto op Madeira?

  • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
  • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je op rondreis door Madeira bent.
  • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
  • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om eventuele tolwegen te vermijden.
  • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
  • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
  • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken op Madeira

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie op Madeira.

Bezoek de hoofdstad Funchal

Slenteren door de gezellige, pittoreske straatjes met prachtige vissershuisjes, genieten op een van de aangename terrassen op de knusse pleinen. Of bezoek een van de mooie, historische bezienswaardigheden in Funchal als de indrukwekkende kathedraal Sé do Funchal en het Monte paleis. Of spendeer een namiddagje in de botanische tuin of maak een ritje met de toboggan waarmee je in razende vaart over het asfalt bergaf gaat.

Wandel naar het hoogste punt van Madeira

De Pico Ruivo is de hoogste berg van het eiland. Vanop de top van 1861 meter hoog heb je een indrukwekkend uitzicht over het hele eiland. Je bereikt het hoogste punt van Madeira na een inspannende wandeling van een 7 km.

Let wel op, de wandeling is behoorlijk zwaar en je bent al snel vier uur onderweg. Je wordt onderweg wel beloond met ongeëvenaarde vergezichten. Meer info over deze wandeling naar Pico Ruivo, wil je nog meer wandelroutes op Madeira ontdekken? Lees ook onze blogpost met de mooiste wandelingen op Madeira.

Rijden door een natuurlijke carwash, de Angels Waterfall

Deze mag zeker niet ontbreken als je met de wagen op de baan bent! De Cascata dos Anjos (Angels Waterfall) is een waterval gelegen in Anjos. Het bijzondere aan deze waterval is dat ze naar beneden valt over de rotswand op de regionale weg ER 101 waarna ze verder de zee in stroomt. Hierdoor ontstaat er een soort van natuurlijk carwash waar je met je auto onder kan rijden. Een unieke ervaring. Bekijk de ligging op Google maps.

  1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

  1. Download onze gratis reisgids Madeira

Ontdek Madeira met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis op Madeira en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids Madeira met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Madeira.

Madeira

Gratis reisgids Madeira downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 3 oktober 2023 - Bianca en Jos

Achteraf toch jammer dat ik niet de complete gids hebt gekocht. Online exemplaar zeer goed!!! Tip bij autohuur: neem auto met behoorlijk vermogen, zeker geen 1.0 motor gezien de steile (berg)wegen.

- 24 januari 2023 - Willem Hofstede

Hele goede informatie, 👍Ik heb zin in de zon 😎

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?