Thempark Puy du Fou bezoeken in Les Epesses: Shows, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Thempark Puy du Fou bezoeken in Les Epesses: Shows, tips + tickets

17 augustus 2021 in Loirevallei1 reactie

Disneyland Parijs, Europark en het Tivoli Gardens pretpark in Kopenhagen. Allemaal top attractieparken waar je ongetwijfeld een onvergetelijke tijd beleeft. Maar wat dacht je van een bezoek aan het geschiedkundige themapark Puy du Fou?

Het themapark is volledig gebaseerd op shows waardoor het heel erg verschilt met de meeste pretparken die we gewoon zijn. Bezoek Puy du Fou en ontraadsel het mysterie van deze tijdloze plek!

In dit blogartikel lees je alvast meer over wat je mag verwachten bij een bezoekje aan Grand Parc du Puy du Fou. Boek alvast je tickets online ... en geniet van korting.

Inhoud artikel

 1. Een bezoek aan Puy du Fou

Het succes van Puy du Fou groeit en steeds meer mensen willen het park bezoeken.

Bij de ingang van het themapark, zal het personeel je meteen een folder meegeven waarin de verschillende shows vermeld staan. Hier vind je alle informatie over waar en wanneer ze plaatsvinden en een gedetailleerd plan van het Puy du Fou park. De meeste shows vinden twee tot vijf keer per dag plaats.

Wanneer je het park eenmaal binnen bent, raden we je aan om even de tijd te nemen en je dag in te plannen. Kijk in de folder welke shows je die dag echt wil bijwonen. Houd bij het plannen van je dag ook rekening met de duur van de shows en de afstand tussen de verschillende locaties. Het kan al eens zijn dat je het hele park moet oversteken om van de ene show naar de andere te gaan. En vergis je niet, Puy du Fou is een heel groot park!

Het schema wordt dagelijks gewijzigd, dus je kan deze niet op voorhand verkrijgen. Daarom hebben wij alvast enkele van de voorstellingen aangehaald, zodat je toch een beetje van te voren weet welke voorstelling jij kan/wil zien.

Kan je haast niet wachten om je bezoek aan themapark Puy du Fou te plannen? Boek je tickets voor Puy du Fou online en geniet van 5 EUR vroegboekkorting per persoon!

 1. Welke shows in Puy du Fou bijwonen?

Afhankelijk van hoeveel dagen je Puy du Fou gaat bezoeken, kan je je shows inplannen. Op één dag kan je jammer genoeg nooit alle shows gezien hebben. Daarom raden we aan om meerdere dagen in te plannen.

De duur van de shows zijn bovendien ook verschillend. De belangrijkste shows nemen zo’n 20 à 40 minuten in beslag. De zogenaamde secundaire shows zijn korter en duren maar 10 minuutjes. Hieronder geven we je alvast enkele van de belangrijkste shows die je moet gezien hebben, zeker wanneer je maar één dag hebt om Puy du Fou te bezoeken.

Phantom Birds-bal

Phantom Birds-bal is een van de beste shows in Puy du Fou. Tijdens deze show hangen er gieren, adelaars en andere grote vogels rondom je in de lucht. Sommige vogels komen zelfs heel dicht bij het publiek. Wanneer je hier een hoed draagt, kan het al eens zijn dat er een vogel op je hoofd komt zitten!

Mousquetaire de Richelieu

Op het podium van een monumentaal theater uit de 17e eeuw geniet je van de voorstelling 'Mousquetaire de Richelieu'. Een roekeloos verhaal over een jong meisje, La Sérafina, uit de high society dat naar een voorstelling in het theater wilt gaan. Ze wordt achtervolgd door haar vijanden maar de musketiers van Richelieu komen haar al snel hulp bieden. Je zit middenin een spektakel van flamencodansen en een opeenvolging van zwaardgevechten en paardenjachten.

Le Signe du Triomphe

Tijdens deze show word je als het ware ondergedompeld in de spelen van het Circus van Julius Caesar. Zo heb je de Romeinen aan de ene kant en de Galliërs aan de andere. Het is een fantastische show rond de Gallo-Romeinse wereld, met gladiatorendemonstraties, een heuse wagenrennen en tal van andere verrassingen die we jou nog niet willen verklappen! Neem plaats op de tribunes van het Gallo-Romeinse stadion en laat je meeslepen door de opgewonden sfeer.

Cinéscénie

Een bezoek aan Puy du Fou is niet compleet als je de avondvoorstelling van Cinéscénie niet hebt bijgewoond! De Cinéscénie vertelt de geschiedenis van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een romance op basis van waar gebeurde verhalen en Franse legendes.

Het middeleeuwse nachtspektakel bevat vuurspuwers, jongleurs, riddergevechten en vuurwerk! Daarnaast worden er ook heel wat technologische middelen gebruikt: 3D video mapping, zelfstandige drones, 360° geluidsverspreiding, vuurwerkeffecten... Ieder jaar worden er wel nieuwe onderdelen toegevoegd, voor een nog intensere beleving van de betoverende Cinéscénie voorstelling.

Je kan deze show enkel en alleen op vrijdagavond en zaterdagavond bijwonen. Belangrijk bij deze show is dat het pikdonker moet zijn, daarom kan het zijn dat de uren verschillen van maand tot maand. Het spektakel eindigt over het algemeen vaak rond middernacht.

Interactieve voorstellingen bijwonen in Puy du Fou

Naast de klassieke shows, zijn er ook ‘actieve’ shows waar je als bezoeker ronddwaalt in een historisch universum. Je wordt omringd door decoraties uit een ander tijdperk met bijpassende geluiden. In totaal zijn er vier verschillende interactieve shows die je kan bijwonen: Le premier Royaume, Le mystère de la Pérouse, La renaissance du château en Les amoureux de Verdun.

 1. Verken het park en wandel door de oude dorpjes

Naast de voorstellingen die je kan bijwonen, zijn er ook nog verschillende dorpjes gevestigd in het park. Je wandelt door de dorpen wanneer je van de ene voorstelling naar de andere gaat. In de dorpjes waan je je in totaal andere tijd. Ieder dorpje heeft zijn eigen charme en zal je weten te verrassen op zijn manier. Hieronder alvast meer over de verschillende dorpen.

La cité du médivale

La Cité Médiévale is een stadje dat bruist van ambacht. Tussen twee voorstellingen door loop je via de vestingmuren naar de Cité Médiévale, met verrassend realistische details. Hier vind je alle rijkdommen uit de middeleeuwen en de traditionele vakkennis van de ambachtslieden. De Cité Médiévale bestaat uit authentieke muren van stroleem, de vestingmuren en het valhek, de romaanse kapel en de typische atelierwinkeltjes nemen je mee naar de tijd van de ridders!

Le Village XVIIIème

Ga ook even langs bij dit schilderachtige dorp waar de tijd leek stil te staan. Slenter door de straatjes, loop even naar de moestuin of via de authentieke schuur naar de wasplaats. Je kan hier zelfs een kijkje nemen bij het verrassende concert van de Grand Carillon, een 16 meter hoge klokkentoren die boven het dorp uitsteekt en vanwaar je een mooi uitzicht hebt!

Le Bourg 1900

Het centrale plein van Le Bourg 1900, wordt omringd door de markthal en typische bistro. Achter de prachtige vitrines van de talloze winkeltjes in karakteristieke Belle Epoque stijl kan je souvenirs kopen. Midden op het plein staat een ouderwetse draaimolen voor de kinderen.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Verdwaal in Le Labyrinthe des Animaux

Loop ook even door het Labyrinthe des Animaux. Dit mooie plantendoolhof loopt over van de verrassingen. Zoek je weg tussen de muren van dit doolhof, gemaakt van diverse plantensoorten. Oh ja, als je even niet oplet, veranderen de standbeelden in slimme, ondeugende dieren die je zomaar zouden kunnen nat spuiten! Aan de oevers van het meer kan je nadien nog even genieten van een aangenaam moment in een ongerepte natuuromgeving.

 1. Laat je verrassen door La Vallée Fleurie

Graag even de natuur opsnuiven? Midden in het eeuwenoude bos van de Puy du Fou ligt La Vallée Fleurie. Maak een kleine tussenstop en geniet van de rust die deze groene plek te bieden heeft. Meerdere keren per dag wordt het mistig in de vallei, waardoor de ware pracht van deze zonnige tuin tevoorschijn komt. Bovendien vind je er talloze plantensoorten, wild of gekweekt, exotisch of lokaal.

Wist je trouwens dat er ook een rozentuin in het themapark aanwezig is? Maak een aangename wandeling in deze enorme tuin waar maar liefst meer dan 5000 rozenstokken van zo’n honderd verschillende soorten staan.
 1. FAQ - Veelgestelde vragen over Grand Parc du Puy du Fou

Hoeveel dagen heb je nodig om de Puy du Fou te bezoeken?

Zo zie je maar, hoeveel hier wel niet te zien en te beleven valt! Maar, hoeveel dagen heb je nodig om dit themapark volledig te bezoeken? Dat is natuurlijk de vraag! Wanneer je je tickets op de website van Puy du Fou zal bestellen, heb je de keuze uit drie verschillende bezoeken: een eendaags, tweedaags of driedaags bezoek.

Je kan overnachten in het park van Puy du Fou zelf. Er worden namelijk hotels, campings en huisjes ter beschikking gesteld. In dit geval, dien je een volledig “pack” aan te kopen (toegangsticket + een hotel ter plaatse). Daarnaast kan je ook in de in de nabije omgeving rondom het themapark verblijven.

Le Puy du Fou in één dag bezoeken?

 • Kies je er voor om Le Puy du Fou in één dag te bezoeken? Dat is zeker mogelijk. Echter zal je van hier naar daar moeten lopen als je zoveel mogelijk wilt zien.
 • De deuren gaan open om 9u30. We raden je aan om vanaf 09u00 aan te komen, zo ben je zeker dat je vroeg genoeg bent en dat je een hele dag kan spenderen in het park.
 • Tip wanneer je het themapark in één dag wilt bezoeken? Neem een Emotion Pass. Dat is zeker interessant op drukkere periodes.

Le Puy du Fou in 2 dagen bezoeken?

 • Je kan het park ook in drie dagen bezoeken, maar sommigen vinden dit net iets te lang. Daarom lijkt een bezoek van twee dagen ideaal.
 • Verblijf in het themapark als je voor alle comfort wilt gaan, of in de buurt als je een budgetvriendelijkere accommodatie wenst.
 • Tip: verblijf je ergens in een dorpje nabij het park? Dan raden we je aan deze op voorhand te boeken! Zo hoef je niet ter plaatse tijd te verliezen om nog een accommodatie te zoeken.
 1. Moet je een bezoek aan Puy du Fou vooraf reserveren?

Een bezoek aan Puy du Fou boek je toch best op voorhand want de plaatsen zijn snel uitverkocht, zeker in de zomer wanneer het park een fenomenaal succes is. Maar, je bent natuurlijk niet verplicht om op voorhand te reserveren. Je kan je kaartjes ook aankopen bij de loketten aan de ingang.

Wil je toch graag je tickets op voorhand boeken? Reserveer je tickets voor een bezoek aan Puy du Fou online, zo ben je zeker van je bezoek aan dit bijzondere themapark.

Puy du Fou Emotion Pass

Met de Puy du Fou Emotion Pass sla je de wachtrijen voor klassieke shows over en profiteer je van de beste plaatsen op de tribunes van de 7 grote shows! Interesse? De Emotion Pass kost € 15 meer per persoon per dag. Het bespaart je het risico een show te missen door te lang in de rij te staan voor de show die je zo graag wilde zien.

 1. Praktische informatie bij een bezoek aan Puy du Fou

 • Het park is geopend van 9u30 tem 19u00.
 • Avondshows eindigen echter wel rond middernacht.
 • Er zijn gratis toiletten beschikbaar over het hele park.
 • Goede wandelschoenen zijn aangeraden.
 • Zoals eerder aangehaald is Puy du Fou een heel groot park. Echter zal je hier niet verdwalen want alles staat goed aangegeven. Bovendien krijg je ook een plannetje waar alles duidelijk op vermeld staat.
 • Bezoek je het themapark op een warme zomerdag? Vergeet je dan zeker niet in te smeren met een goede zonnecrème!
 • Bij avondvoorstellingen, raden we dan weer een warme pull aan!
 • Ben je met de wagen? Parkeren op het terrein is gratis!
 • Vlakbij de ingangen van het Grand Parc stelt de Puy du Fou kluisjes ter beschikking, waar je persoonlijke spullen kan opbergen.
 1. Waar overnachten in de buurt van Puy du Fou?

Wil je graag in de omgeving van het park verblijven? Dat kan! Er zijn genoeg accommodaties te vinden in de buurt van het themapark. Hieronder vind je alvast onze favoriete verblijven in de omgeving van Puy du Fou. Of bekijk hier het volledige aanbod hotels in de buurt van Puy du Fou.

Terragora Lodges - Hébergement atypique

Terragora Lodges ligt in de bossen in een natuurlijke omgeving en biedt bijzondere accommodatie in Les Epesses op 10 minuutjes rijden van het themapark. Je kan overnachten in een van de houten hutten of zwevende lodges in de bomen. Vooraleer je naar het themapark gaat, kan je nog genieten van een heerlijk continentaal ontbijt in de gemeenschappelijke lounge. Meer info en boeken.

Les Chambres de la Forge des Collines

Les Chambres de la Forge des Collines is een gezellige B&B met een panoramisch uitzicht over de omgeving vanaf het terras. De kamers zijn elegant ingericht met smeedijzeren elementen en originele stenen muren. 's Ochtends geniet je van een heerlijk, vers ontbijtje dat bestaat uit peperkoek, muffins en verse eieren van de kippen van de eigenaren. De bed & breakfast ligt op slechts 5 minuten rijden van het attractiepark Puy du Fou. Meer info en boeken.

Domaine Mélusine

In het vakantiepark Domaine Mélusine kan je overnachten in een van de ruime, comfort cottages. Iedere cottage beschikt over een terras met uitzicht op de tuin. Je kan de dag goed beginnen met een ontbijtbuffet of een continentaal ontbijt. Na een vermoeiend dagje in het park kan je genieten van de traditionele Franse gerechten die geserveerd worden in het restaurant. Meer info en boeken.

 1. Filmpje: maak kennis met het themapark Puy du Fou

Benieuwd naar de shows in het thema- en showpark Puy du Fou? Zie wat je zoal mag verwachten in het filmpje hieronder, om alles zelf te beleven zal je natuurlijk zelf naar de Loire moeten afreizen.

 1. Mis niets tijdens je verblijf in de Loirevallei met onze reisgids!

We hebben onze route door de Loirevallei volledig uitgeschreven in een overzichtelijke reisgids zodat je zorgeloos op reis kan gaan. Nog meer weten? Koop onze complete reisgids Loirevallei. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Loirevallei!

Loirevallei

Gratis reisgids Loirevallei downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 19 maart 2023 - Dilissen Jan

Duidelijke gids,waar we als camperreiziger een waardevolle handleiding aan hebben.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?