11 x leukste pretparken in Frankrijk: welke attractieparken bezoeken? + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

11 x leukste pretparken in Frankrijk: welke attractieparken bezoeken? + tickets

29 januari 2024 in Frankrijk0 reacties

Leukste pretparken in Frankrijk, een compleet overzicht + hoe tickets boeken

Wist je dat er onwijs veel pretparken in Frankrijk gevestigd zijn? Ieder pretpark is wel een bezoekje waard en bezorgt je een dag vol plezier en adrenaline-kicks. Ideaal voor een daguitstap of een weekendje weg met je gezin of vrienden net over de grens.

Benieuwd naar dé leukste pretparken in Frankrijk? Wij maakten alvast een overzichtje van de leukste pretparken in Frankrijk + waar je tickets voordelig kopen?

Inhoud artikel

Kaartje met de leukste pretparken van Frankrijk

  1. Ontdek de magische wereld van Disneyland Parijs

We zullen maar meteen beginnen met hét bekendste en meest bezochte pretpark van Frankrijk: Disneyland Parijs. Een bezoekje aan Disneyland bezorgt je een buitengewone ervaring en is leuk voor het hele gezin. Niet alleen de grootste Disneyfans zullen hier de tijd van hun leven hebben, want echt iedere bezoeker die voet zet in het Disneypark voelt meteen de magie! Het pretpark bestaat uit twee attractieparken: Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Daartussen heb je ook nog Disney Village waar je prachtige souvenirs kan shoppen.

Disneyland focust zich op de sprookjes en karakters van de Disneyfilms. Denk maar aan Frozen, Mickey Mouse, Star Wars enz... Het park is onderverdeeld in 5 entertainmentgebieden: Adventureland, Frontierland, Discoveryland, Fantasyland en Main Street USA. Wandel door het Sprookjeskasteel van Doornroosje, maak een ritje op de Crush Coaster achtbaan waarbij je wordt meegenomen door verschillende scenes van Finding Nemo en sluit de dag af met een prachtige parade van de Disneyfiguren!

Praktische info voor je bezoek aan Disneyland Parijs

  • Openingsuren? Disneyland Parijs is het hele jaar door dagelijks geopend. De openingstijden verschillen per seizoen en soms ook per dag. Raadpleeg de website voor actuele openingsuren.
  • Hoe ernaartoe met het openbaar vervoer? Je kan het park bereiken met de trein. Het dichtstbij gelegen station is het Marne-la-Vallée/Chessy treinstation, vanwaar het nog 2 min. wandelen is naar Disneyland Parijs. Er is ook een rechtstreekse Thalys van Amsterdam naar Marne-la-Vallée/Chessy.
  • Hoe ernaartoe met de wagen? Disneyland Parijs ligt op zo’n 30 kilometer afstand van de Franse hoofdstad, Parijs. Vanuit het centrum van Parijs is het 45 min. tot 1 uur rijden. Volg de borden naar Metz/Nancy op de A4 of de A104.
  • Parking? Bij Disneyland Parijs kan je parkeren op het Disney Car Park voor €25. Of parkeer goedkoop bij het station Marne-la-Vallée/Chessy, bij de ingang van Disneyland.
  • Verblijf je in een van de Disneyhotels? Dan kan je je auto hier gratis parkeren. Bekijk de goedkoopste hotels in en rond Disneyland Parijs.

TOEGANGTICKETS: Wil je graag die ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijden en meteen aan je avontuur beginnen? Bestel je tickets voor Disneyland Parijs online op voorhand!

Wil je graag meerdere dagen doorbrengen in Disneyland Parijs? Bestel dan je meerdaags ticket voor Disneyland Parijs.

  1. Walt Disney Studios Park

Zoals hierboven reeds vermeld, is Disneyland Parijs verdeeld over twee parken: het befaamde Disneyland Park en de Walt Disney Studios Park. Ook het Walt Disney Studios Park is de moeite waard om te bezoeken. Het park is verdeeld over 4 verschillende studio gebieden: de Front Lot, de Toon Studio, de Production Courtyard en de Backlot.

Walt Disney Studios Park is onder meer bekend geworden omwille van de films die tot leven komen in het themapark. Het park is dan ook gewijd aan de bekendste films van Disney en Pixar. Wanneer je een dagje in Walt Disney Studios Park doorbrengt, kom je te weten hoe films gemaakt worden en kan je een blik werpen achter de coulissen. Zo kan je spannende avonturen beleven in de levensgrote filmdecors van Ratatouille, Toy Story, Frozen en Cars. Je kinderdroom komt hier als het ware uit!

TOEGANGSTICKETS: Je kan ook een toegangsticket aankopen voor Disneyland én Walt Disney Studios Park. Bestel je tickets voor Disneyland Parijs en Walt Disney Studios Park.

  1. Themapark Le Puy du Fou

Bij het plaatsje Les Epesses ligt het themapark Le Puy du Fou. Dit attractiepark heeft wat weg van een grote versie van Bokrijk. Het is gericht op de geschiedenis van de Loirestreek en bestaat uit gereconstrueerde middeleeuwse stadjes en Viking dorpen, waarnaast er ook de ruïnes van een oud kasteel te vinden zijn. Echter focust het park vooral op de voorstellingen.

Woon de historische show bij: de Cinéscénie

In verschillende shows wordt in ongeveer een half uur tussen de gereconstrueerde bouwwerken een deel van de geschiedenis getoond. De belangrijkste show is de Cinéscénie, de show waar het park omheen is gebouwd. In deze voorstelling wordt de laatste 700 jaar van de lokale geschiedenis verteld met de hulp van duizenden acteurs en honderden paarden. Om deze show te kunnen zien dien je wel vooraf te reserveren.

Klik hier om je tickets te reserveren

Praktische info voor je bezoek aan Puy du Fou

VERBLIJFTIP: Terragora Lodges ligt in de bossen in een natuurlijke omgeving en biedt bijzondere accommodatie op 10 minuutjes rijden van het themapark. Je kan overnachten in een van de houten hutten of zwevende lodges in de bomen. Vooraleer je naar het themapark gaat, kan je nog genieten van een heerlijk continentaal ontbijt in de lounge. Meer info en boeken.

  1. Nausicaá: het grootste aquarium van Europa

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boulogne-sur-Mer is het imposante Nausicaa, de grootste zeeaquaria van Europa in de vorm van een mantarog. Het magische decor beschikt over meer dan 50 aquaria met ongeveer 60.000 diersoorten.

Zo zie je bijvoorbeeld de effecten van vervuiling op koraalriffen. Je kan er alles leren over de zee en de dieren en je duikt er op verschillende manieren letterlijk onder water. Een uitje voor jong en oud dat zeker niet mag ontbreken op je lijstje! Laat je tijdens je bezoek meenemen tot het diepste hart van de oceaan, zonder natte voeten te krijgen.

Tip: Het is de ideale uitstap als je wilt schuilen wanneer de weergoden niet goed gezind zijn. Je kan er met gemak een hele dag vertoeven.

Praktische info voor je bezoek aan Nausicaa

  • Het is Europa’s grootste aquarium in het hartje van Boulogne-sur-Mer, vlakbij de boulevard.
  • Je vindt er 10 000 kubieke meter aquarium met tientallen haaisoorten, reuzenroggen en honderden andere zeedieren.
  • Een glazen onderwatertunnel van zo’n 18 meter lang waar je een betoverend uitzicht krijgt op het aquarium. Dé hotspot voor een leuke foto!
  • Openingsuren? Het park is dagelijks geopend van 9u30 tot 18u30.
  • Parking? Je kan parkeren langs het strand of bij de parking l’Estuaire, vanwaar het nog maar enkele minuten lopen is naar de ingang van het aquarium.
  • Meer info op de website.

TICKETS: Wil jij ook graag het grootste aquarium van Europa bezoeken? Ik kan het je alleen maar aanraden! Je koopt best je toegangsticket voor een bezoek aan Nausicaa online op voorhand. Zo kan je de lange wachtrijen vermijden (en geloof me, die zijn er!). Laat je niet afschrikken door de prijs, want het is zeker en vast de moeite waard.

  1. Parc Astérix

Ben je na al die jaren al uitgekeken op Disneyland? Bezoek dan eens het Astérix Park in Plailly! Het Astérix Park is onderverdeeld in de zones van het Romeinse Rijk, Gallië, het oude Griekenland, de wereld van de Vikingen, Egypte, en een zone die je meeneemt op reis door de tijd. Een onvergetelijke ervaring dus!

In deze 6 thematische zones vind je maar liefst 42 attracties: van spannende attracties tot attracties voor het hele gezin. Daarnaast zijn er 4 voorstellingen die je kan bijwonen in het park. En ja kan ook verschillende personages uit de wereld van Astérix ontmoeten en met ze op de foto.

Praktische info voor je bezoek aan Parc Astérix

  • Het themapark ligt op 35 km van Parijs. Na een klein uurtje rijden van Parijs bereik je het park.
  • Openingsuren: Het park is standaard geopend van 10u tot 18u, maar kan op bepaalde (feest)dagen gesloten zijn of juist langer open zijn. Wil je zeker zijn, raadpleeg dan zeker even de website.
  • Verblijftip: Er liggen drie hotels op het terrein van het Asterix Park waar je voor en/of na een bezoek aan het attractiepark kan overnachten. Bekijk alvast alle accommodaties in de buurt van Parc Astérix.
  • Meer info op de website.

TOEGANGSTICKETS: Ga een dag naar pretpark Parc Astérix en stap in een Romeinse achtbaan voor de rit van je leven! Ongetwijfeld een leuke dag voor het hele gezin. Boek je tickets op voorhand, zo kan je lange wachtrijen vermijden! Boek je tickets hier.

  1. Vulcania

Vulcania, gelegen in de Auvergne, is een themapark gewijd aan de wetenschap. Het is de ideale uitstap voor zowel jong als oud. Het park is gelegen in de vulkanenketen Chaîne de Puys, dichtbij de Puy de Dôme. Alles in dit pretpark is dan zodanig gebouwd om de bezoeker op een toffe manier kennis te laten maken met de vulkaanketen van de Auvergne.

Zo kan je een 5D-film en interactieve exposities bijwonen. Of maak een ritje op de indrukwekkende darkride Volcans Sacrés, die je door en langs legendarische vulkanen en vulkaanlandschappen voert. Nadien kan je nog even de 150 meter hoge “Volcanbul” beklimmen vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de vulkanen. Uiteindelijk kan je de dag afsluiten met een spectaculaire vuurwerkshow.

De Chaîne des Puys is een reeks van 80 vulkanen in de regio Auvergne en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ze zijn onder meer bekend door hun duidelijke kegelvorm.

Praktische info voor je bezoek aan Vulcania

  • Openingsuren kunnen afwijken. Raadpleeg de website voor actuele info.
  • Je kan gratis parkeren op het parkeerterrein van Vulcania.
  • Op rondreis door de Auvergne met de camper? Dan kan je je camper parkeren op het Camper Park met 65 staplaatsen.
  • Tijdens de schoolvakanties rijdt er een shuttle vanuit Clermont-Ferrand.
  1. Futuroscope

Op 20 minuten rijden van de stad Poitiers vind je een attractiepark dat is opgebouwd rond thema’s als multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Futuroscope is een themapark dat zijn deuren opende in 1987 en sindsdien ongeveer anderhalf miljoen bezoekers per jaar trekt. De gebouwen die gebouwd werden in moderne en futuristisch architectuur zijn al een bezienswaardigheid op zich.

Futuroscope, zoals de naam al doet vermoeden, is een themapark waar alles draait om futuristische, technologische attracties. Je vindt er meer dan 40 attracties, van 3D- en 4D-attracties tot de virtual reality 5D. Ook de voorstellingen in de verschillende bioscoopzalen die gebaseerd zijn op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken, zijn dé moeite waard. Verder kan je hier ook bootje varen, waterfietsen of de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over het park.

Praktische info voor je bezoek aan Futuroscope

  • Openingsuren? Je kan het park dagelijks bezoeken van februari tot september. Buiten deze periode kan je het park enkel bezoeken in de weekends en uitzonderlijke weekdagen.
  • Hoe ernaartoe met het openbaar vervoer? Je kan vanaf station Parijs-Montparnasse een TGV nemen naar het station van Futuroscope.
  • Parking? Er is parking voorzien. Voor een volledige dag betaal je €9.
  • Meer info op de website.

TOEGANGSTICKET: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Futuroscope online! Zo kan je ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijden.

  1. Océanopolis

De top bezienswaardigheid in Brest is Océanopolis, en dat al sinds 1990. In drie paviljoens wordt het leven in de verschillende oceanen ter wereld op bijzondere wijze getoond. Je kan er in een interactieve zaal heel wat opsteken over de oceanografie, het fenomeen van de getijden, de voedselketen, de gevaren in zee. Je kan een simulatie meemaken van een afdaling naar een onderzeebasis voor de Bretonse kust, kijken naar kwallen, zeehonden, zeesterren, …

Waggelende pinguïns zie je in het poolpaviljoen. Multimedia vertellen je alles over het noord- en zuidpoolgebied. Bv. hoe ontstaat ijs en wat is de rol voor het klimaat? Ook de zeehonden en robben vragen er je aandacht en in het tropische paviljoen vind je een oneindig aantal aquaria met kleurrijke tropische vissen en haaien uit Indische Oceaan, Caraïbische Zee,...

Praktische info voor je bezoek aan Océanopolis

TOEGANGSTICKETS: Wil je graag die ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijden? Bestel dan zeker je tickets voor Océanopolis online op voorhand!

  1. Nigloland

Nigloland is het grootste attractiepark van het departement Aube en één van de grootste van Frankrijk. Het pretpark ligt middenin het schitterende Regionaal Natuurpark Forêt d'Orient en is verdeeld in vier themadorpen: Village Suisse, Village Merveillieux, Village Canadien en Village Rock’n’Roll. In deze vier gebieden vind je zo'n 43 leuke attracties. De mix van thrillrides samen met parkiconen als ‘Alpina Blitz’, ‘Spatiale Experience’ en ‘Le Manoir Hanté’ staan garant voor een onvergetelijk gezinsuitje in de Champagnestreek.

Maak een ritje in het 50 meter hoge reuzenrad en geniet van een fantastisch uitzicht over de groene omgeving en pittoreske meren van het natuurpark Forêt d’Orient.

Praktische info voor je bezoek aan Nigloland

  • Nigloland ligt in het oosten van Frankrijk in het hart van de champagnestreek, tussen Troyes en Chaumont, op slechts 2 uur rijden van Parijs.
  • Je kan gratis parkeren bij Nigloland. Ook kampeerauto’s zijn welkom.
  • Er zijn overdekte picknickplaatsen.
  • Meer info op de website.

VERBLIJFTIP: Wil je je verblijf graag verlengen? Overnacht dan in het Hotel des Pirates. Het fantasierijke hotel heeft een nautisch thema en ligt op wandelafstand (200m) van het pretpark Nigloland, tussen de rivier de Aube en de wijngaarden van de Champagne. Meer info en boeken.

  1. Marineland France

Interesse in de onderwaterwereld? Breng dan een bezoekje aan het dolfinarium aan de Côte d’Azur in Antibes: Marineland France. Marineland France is een groot dieren- en waterparadijs. Hier geniet je van bijzonder mooie shows met dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen en kan je onder de haaien doorlopen in het tunnelaquarium.

Of je kan ook zelf het water in duiken in Aquasplash, een groot waterpark naast het Marineland France. Kinderen kunnen zich uitleven op de spectaculaire waterglijbanen, waterspeeltuinen en het golfbad.

Praktische info voor je bezoek aan Marineland France

  • Het Marineland ligt op 10 minuten rijden van Antibes en 30 minuten van Nice.
  • Openingsuren: Het park is dagelijks geopend van 10u tot 17u.
  • Meer info op de website.

TOEGANGSTICKET: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je ticket voor Marineland France, aan de Côte d'Azur online op voorhand en duik meteen de onderwaterwereld in.

Of bestel je Marineland en Aquasplash combiticket en geniet van toegang tot beide parken.

  1. Walibi Rhône-Alpes

Niet alleen in België kan je een dagje doorbrengen in Walibi, maar ook in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes telt ongeveer 30 attracties, de ene al wat spannender als de andere. Kruip in de houten achtbaan Timber, de 30 meter hoge rollercoaster Mystic of de zweefmolen. Je kan ook een ritje maken met het treintje dat het hele park rondrijdt.

Praktische info voor je bezoek aan Walibi Rhône Alpes

  1. Download onze gratis reisgidsen Frankrijk

Wil jij ook graag Frankrijk zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

NormandiëBourgogneArdèche & DrômeBretagneCorsicaProvenceLoireLyonZuidwest-FrankrijkOccitaniëChampagnestreekCôte d'Azur en MarseilleDordogneElzas en de VogezenNoord-FrankrijkFranse AlpenBaai van de SommeParijs
Reisgids NormandiëReisgids BourgogneReisgids Ardèche & DrômeReisgids BretagneReisgids CorsicaReisgids ProvenceReisgids LoireReisgids LyonReisgids Gironde en Zuidwest-FrankrijkReisgids OccitaniëReisgids ChampagnestreekReisgids Côte d'AzurReisgids DordogneReisgids Elzas en VogezenReisgids Noord-FrankrijkReisgids Franse AlpenReisgids  Baai van de SommeReisgids Parijs

Op reis naar Frankrijk? Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Frankrijk.

Provence

Gratis reisgids Provence downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?