10 x beste campings in Kroatië: waar kamperen met je camper + tips?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x beste campings in Kroatië: waar kamperen met je camper + tips?

12 juni 2023 in Kroatië0 reacties

Overzicht met de leukste campings in Schotland + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in Kroatië zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Kroatië of bekijk het volledige aanbod campings in Kroatië.

Inhoud artikel

Kaartje met de campings in Kroatië

  1. Camping Zaton - Zadar

In Zadar kan je verblijven op Camping Zaton, een mooie familiecamping op wandelafstand (800 meter) van de schitterende Kroatische kust. Deze uitgeruste camping is gelegen op een vlak terrein vol met pijnbomen en biedt voldoende privacy. De camping beschikt over toerplaatsen, camperplaatsen en huuraccommodaties (mobile homes en glamping tenten).

Vervelen zal je op deze camping echt niet. Het vernieuwde zwembadcomplex is hét hoogtepunt van de camping met de spraypark, waterglijbanen, een peuterbad, een lagunezwembad en hydrotherapiebaden! Verder is er ook een uitgebreid sportaanbod waaronder basketbal, voetbal, tennis en volleybad. In de zomervakantie is er een animatieteam aanwezig dat voor het nodige vermaak van de kinderen zorgt met leuke activiteiten en workshops.

Je verblijft bovendien op korte afstand van de stad Zadar (15km rijden), een van de mooiste steden in dit deel van Kroatië. Daarnaast liggen er ook verschillende eilanden voor de kust die je kan verkennen tijdens een leuke daguitstap. Boek je verblijf hier.

  1. Amadria Park Camping - Trogir

Amadria Park Camping - Trogir is een prachtige camping met een schitterende ligging aan zee en op 10 minuten van het pittoreske stadje Trogir. Vanaf de camping wandel je zo naar het strand, waar je heerlijk kan zonnebaden, zwemmen in de azuurblauwe zee en allerlei watersporten kan beoefenen. Wil je liever een dagje doorbrengen op de camping? Geen probleem, op het kampeerterrein valt er ook meer dan genoeg te doen!

Zo heeft de camping een prachtig zwembad met uitzicht op de zee, tennisbanen, tafeltennistafels en maar liefst drie speeltuinen voor de kinderen. In het hoogseizoen is er een uitgebreid animatieprogramma met verschillende activiteiten, waaronder yogalessen en boogschieten. Meer info en boeken.

  1. Solitudo Sunny Camping - Dubrovnik

Op zoek naar een aangename camping in de buurt van Dubrovnik? Dan is Solitudo Sunny Camping, op het schiereiland Babin Kuk misschien wel iets voor jou. De camping bevindt zich in een rustige buurt op een steenworp afstand van het strand. De camping biedt ruime staanplaatsen, en moderne stacaravans die beschikken over een terras met uitzicht op de groene omgeving.

De camping beschikt over fitnessruimte, een sauna en de nabije omgeving kan je snorkelen en windsurfen. Wil je er graag een dagje op uit trekken? Bezoek dan het historische centrum van Dubrovnik, op 10 minuten rijden. Meer info en boeken.

  1. Plitvice Holiday Resort - Rakovica (Plitvice meren)

Ben je op zoek naar een camping in de buurt van de Plitvice Meren in Kroatië? Dan is het Plitvice Holiday Resort zeker iets voor jou. Het resort wordt omgeven door hoge pijnbomen en glooiende heuvels en is rustig gelegen op 8 km van het Nationaal Park Plitvicemeren. Het complex beschikt over verschillende accommodaties: van ruime kampeerplaatsen tot gezellige houten huisjes aan het water.

Wil je graag de prachtige omgeving verkennen? Dan kan je bij de excursiebalie fietsen huren of een leuke uitstap boeken naar bijvoorbeeld Plitvice, de grotten van Barać of de watervallen van Rastoke. Na een leuke dag door te brengen op de camping of in de nabije omgeving, kan je genieten van traditioneel Kroatische gerechten in het sfeervolle restaurant van het resort. Boek je verblijf hier.

  1. Lanterna Premium Camping Resort - Tar

Het bekroonde Laterna Premium Camping Resort is een gezellige familiecamping die tussen de pittoreske stadjes Novigrad en Poreč ligt. Het kampeerterrein ligt deels in een baai en biedt maar liefst 7 soorten staanplaatsen (waarvan 1930 toeristische), pal aan zee of in de schaduw van geurige pijnbomen en eikenbomen. Het campingresort staat ook bekend om de hoge kwaliteit aan huuraccommodaties. De vakantiehuisjes liggen verspreid over 6 themadorpen.

De camping beschikt over verschillende zwembaden met diverse grote glijbanen, verspreid over het hele park. Overdag kan je waterskiën en parasailen, zonnebaden op het smalle rotsstrand en 's avonds sluit je deze onvergetelijke dag af met livemuziek. Boek je verblijf hier.

  1. Camping Park Umag Mobile Homes - Umag

Camping Park Umag Mobile Homes ligt direct aan het strand, op slechts 9 km van het gezellige havenstadje Umag. Deze kindvriendelijke camping biedt moderne stacaravans voorzien van een goede uitgeruste keuken, airconditioning en een terras waar je 's ochtends heerlijk kan wakker worden met het zonnetje op de achtergrond een een heerlijke tas koffie.

Verder beschikt de camping over een groot zwembadcomplex met meer dan 1.700 m² aan wateroppervlak, een breed scala aan restaurants en bars en diverse sportfaciliteiten. Daag elkaar uit voor een potje tennis of minigolf! Of breng een dagje door op het water en huur je een jetski. Meer info en boeken.

  1. Camping Valkanela - Vrsar

Gelegen tussen de pittoreske kustplaatsen Vrsar en Funtana ligt Camping Valkanela. De camping heeft een schitterende ligging in een rustige baai die wordt gekenmerkt door smaragdgroene wateren en een mooi kiezelstrand. Op de camping zijn er ruime kampeerplaatsen en kan je ook moderne stacaravans en luxe safaritenten huren.

Je zal je hier geen seconde vervelen dankzij de verfrissende zwembaden, avontuurlijke speeltuin en een prachtig strand. Tot de sport- en recreatiemogelijkheden behoren tennis, midgetgolf, fietsverhuur, tafeltennis, verhuur van strandkano’s en nog veel meer! 's Avonds kan je gezellig samen nagenieten in een van de restaurants of bars aan zee. Meer info en boeken.

  1. Camping Amarin - Rovinj

Camping Amarin Rovinj is een gezellige familiecamping waar zowel jong als oud zich prima kan vermaken. Het kampeerterrein is prachtig aangelegd en wordt omringd door vakantiehuisjes en appartementencomplexen. Daarnaast zijn er ook ruime kampeerplaatsen, (glamping)tenten en comfortabele stacaravans.

De camping geeft een betoverend uitzicht over het oude centrum van Rovinj, dat op slecht 4 km afstand ligt. De camping maakt onderdeel uit van een vakantiedorp en beschikt over drie zwembaden en een kiezel-, rots- en zandstrand binnen handbereik. Voor de kids is er ook een uitgebreid entertainmentprogramma voorzien! Verder beschikt de camping over allerlei voorzieningen (supermarktje, ...) zodat je eigenlijk de camping niet meer hoeft te verlaten. Meer info en boeken.

  1. Kamperen op de Kroatische eilanden

  • Krk: Krk Premium Camping Resort by Valamar is een eco-camping op wandelafstand van de oude stad Krk. Deze terrassencamping biedt zowel stacaravans als kampeerplaatsen met afbakening en met schaduw. Verder beschikt dit campingresort ook over een verwarmd buitenzwembad, een spa, een speeltuin en verschillende sportfaciliteiten. Meer info en boeken.
  • Rab: Op het prachtige eiland Rab ligt Camping San Marino 4*. Een ideale bestemming voor een campingvakantie in de zon. De camping heeft een idyllische ligging aan het paradijselijke strand Rajska Plaža en beschikt over ruime plaatsen voor de campers en moderne stacaravans. Naast alle activiteiten op het strand of in de zee, zijn er ook verschillende activiteiten op de camping te vinden. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Kroatië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis van Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?