Premium

Stadswandeling Bihać: Ontdek het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Bihać: Ontdek het historische centrum

  • Startpunt: Djevojka sa Une, Bihać
  • Eindpunt: Fethija-moskee, Bihać
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 0,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Bihać stadswandeling langs de topbezienswaardigheden

Bihać is een administratief centrum van het kanton Una-Sana binnenin Bosnië en Herzegovina. Het is een van de mooiste Bosnische steden. De oude gebouwen worden namelijk omringd door weelderig groen en helder water. De rivier Una stroomt door de stad en dat levert spectaculaire foto’s op.

De turbulente geschiedenis die de stad kent, heeft van Bihać een levendige stad vol historisch erfgoed gemaakt. Heb je even genoeg van al die geschiedenis? Plof dan neer op een terrasje met uitzicht op de Una en bestel een traditionele zwarte koffie.

Nadien vervolg je onze stadswandeling naar de Kapiteinstoren, een deel van het voormalige fort. Deze toren doet vandaag dienst als museum en is uitgeroepen tot nationaal monument. Vlak naast de toren staat een islamitisch mausoleum dat de Turbe wordt genoemd. Een ander belangrijk graf is het Bihać Sarkofag. Vanaf het graf wandel je nog even naar de Fethija-moskee, een van de belangrijkste islamitische plekken in Bihać.

VERBLIJFTIP: Hotel Opal Exclusive Bihać is rustig gelegen aan de rivier de Una en beschikt over eenvoudig ingerichte kamers met airconditioning en gratis WiFi. Je kan gebruik maken van het fitnesscentrum en lekker dineren in het restaurant met terras. Het historische centrum van Bihać ligt op 5 minuten lopen. Meer info en boeken.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bosnië en Herzegovina

Ontdek het Balkan land Bosnië en Herzegovina via een complete reisgids en 13 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart

Bekijk ook deze routes


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?