Waar overnachten bij Plitvice meren (update 2024)? Hotels, B&B's + vakantieparken Plitivice

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten bij Plitvice meren (update 2024)? Hotels, B&B's + vakantieparken Plitivice

12 januari 2022 in Kroatië1 reactie

Overzicht van onze favoriete verblijven bij Plitvice meren, waar best overnachten?

Bij een bezoek aan de Plitvice meren (het grootste nationaal park in Kroatië) is het aan te raden om vroeg naar het park te komen. In de zomermaanden is het er écht druk! En weet dat er een bezoekersstop is sinds 2019: je moet verplicht je tickets online reserveren en je uur van aankomst doorgeven.

Logeer dus in de buurt van de meren zodat je 's morgens vroeg naar het park kan. Nog meer praktische info over ons bezoek aan de Plitvice meren in een aparte blog!

Inhoud artikel

Waar verblijven nabij Plitvice Meren?

We maakten een selectie van de beste hotels en appartementen in de omgeving van de Plitvice Meren, Kroatië. Er zijn verschillende prijsklasse, van basic tot luxe. Maar je bent nog altijd bij een van de top bezienswaardigheden in Kroatië, wat resulteert in hogere hotelprijzen. De Plitvice Meren zijn echter een must-see bij je bezoek aan Kroatië.

  1. B&B Plitvica Lodge

De charmante B&B Plitvica Lodge is gelegen op wandelafstand van de hoogste waterval van de Plitvicemeren Nationaal Park. De B&B ligt in het beschermde natuurgebied en biedt ruime, verzorgde kamers in een authentieke houten sfeer. Iedere kamers beschikt over kingsize bedden en balkenplafonds van eikenhout.

's Ochtends kan je genieten van een heerlijk kopje koffie op het terras met uitzicht op het idyllische landschap. Verder zijn er restaurants, souvenirwinkels en gratis privéparkeergelegenheid nabij de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Guest House Ljubo & Ana

Guest House Ljubo & Ana is gelegen op een rustige locatie, omgeven door de natuur en een speeltuin voor de kinderen. Het pension in Rastovača, op 1 km van de ingang van het Nationaal Park Plitvicemeren, biedt zowel kamers als studio's en een appartement. Verder is er gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid op het terrein. Meer info en boeken.

  1. House Flora, Rastovača

House Flora ligt in Rastovača, op wandelafstand van het Nationaal Park Plitvicemeren (ingang 1) en biedt naast comfortkamers over een aangename tuin, een gezellig terras en gratis WiFi. Dit 3* pension biedt iedere ochtend een heerlijk continentaal ontbijtje. Deze accommodatie heeft een van de beste beoordelingen in Rastovača! Meer info en boeken.

  1. Hotel Jezero

Hotel Jezero is gelegen in het hart van het Nationaal Park Plitvicemeren, op loopafstand van het grootste meer, Kozjak. Het driesterrenhotel biedt ruime comfortkamers, familiekamers en suites.

Na een heerlijke nachtrust kan je nog wat ontspannen in het spa- en wellnesscentrum van het hotel of je kan je wat energie opdoen in de fitnessruimte. 's Avonds kan je nog genieten van heerlijke culinaire gerechten. Meer info en boeken.

  1. Guesthouse Bor

Guesthouse Bor bevindt zich in Mukinje op 1,5 km van het Nationaal Park Plitvicemeren (ingang 2). De Mukinje skilift is slechts 20 meter verderop. De moderne kamers zijn ingericht met hout en bieden een eigen badkamer met douche. In de aangename tuin kan je heerlijk ontspannen. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar. Meer info en boeken

  1. Golden Lakes Rooms

Golden Lakes Rooms heeft een geweldige locatie naast de meren en biedt mooie en propere kamers. Plitvice Golden Lakes Rooms ligt op 1,5 km van de ingang van de meren van Plitvice. De accommodaties kijken uit op de omliggende ongerepte natuur en sommige hebben ook een eigen balkon.

Er is een gedeeld gemeubileerd terras en gasten kunnen gratis parkeren op het terrein. Lekker eten? Een pizzeria-restaurant ligt op wandelafstand van het guesthouse. Meer info en boeken.

  1. Ethno Houses Plitvica Selo (vakantiepark)

Ethno Houses Plitvica Selo heeft mooie en warme kamers en zeer lekker eten. Robert bij de receptie was zeer behulpzaam met alles. Onze ober Tomislav, kent alle leuke weetjes van Kroatië. Geweldige mensen!

Ethno Houses Plitvica Selo ligt in het hart van Plitvička Jezera National Park, op ongeveer 400 meter van de hoogste waterval. Het beschikt over kamers met airconditioning in een authentieke houten sfeer. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar. Meer info en boeken

  1. Ranch Jelov Klanac

Of trek de terug naar de natuur en verblijf op deze pittoreske ranch in het Nationaal Park Plitvicemeren. Geniet van de frisse buitenlucht en het prachtige, koele bos rondom je. De appartementen van Ranch Jelov Klanac zijn volledig van hout en stralen gezelligheid, authenticiteit en comfort uit. 's Avonds geniet je vanop het balkon met een wijntje in de hand van de prachtige zonsondergang.

Tijdens je verblijf kan je hier uitstekend fietsen, vissen, kanoën en de prachtige meren verkennen. Het Nationaal park Plitvicemeren - Ingang 1 ligt op 14 km van Ranch Jelov Klanac. Meer info en boeken.

  1. B&B Plitvica Creek

B&B Plitvica Creek is gelegen in het door UNESCO beschermde Nationaal Park Plitvice meren, in het dorp Plitvica Selo. Deze gezellige B&B modern ingerichte kamers, een aangename tuin en gratis WiFi.

Na een heerlijke nachtrust kan je bij de accommodatie genieten van een uitgerbreid continentaal ontbijt met een selectie kazen en vleeswaren, ontbijtgranen, fruit, eieren en andere lekkere etenswaren. Meer info en boeken.

  1. Holiday Park Fenomen Plitvice

Het Holiday Park Fenomen Plitvice ligt in het Nationaal Park Plitvicemeren en biedt moderne units voorzien van alle luxe en comfort. Het vakantiepark biedt ook een gezellig restaurant en bar, een grote tuin met terras waar je kan genieten van het zonnetje.

Iedere ochtend kan je genieten van een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet. Nadien kan je even terugtrekken in het wellnesscentrum met hot tub en sauna. Meer info en boeken.

  1. Nog meer info over Plitvice Meren in Kroatië

Deze accommodaties zijn onze aanraders, maar er zijn natuurlijk nog veel meer hotels en appartementen beschikbaar. Wil je zelf ook de meren bezoeken? Lees ons apart artikel voor meer tips voor een bezoek aan de Plitvice Meren in Kroatië.

Opgelet: Toegangstickets zijn verplicht online te boeken. Bestel je tickets voor je bezoek aan de Plitvice meren online.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Kroatië met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis door Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 3 maart 2022 - Luc Van Uytvange

Zo dicht mogelijk bij het park overnachten, zo vroeg mogelijk je bezoek starten

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?