Waar overnachten in Rajasthan? 10 x bijzondere verblijven in Rajasthan (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Rajasthan? 10 x bijzondere verblijven in Rajasthan (update 2024)

3 november 2020 in India0 reacties

Tijdens je rondreis door Rajasthan heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Rajasthan!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. WelcomHeritage Bal Samand Lake Palace (Jodhpur)

Boven de stad, op een 150 meter hoge klif, is het majestueuze Mehrangarh-fort gevestigd. Slechts 5 km van het stadscentrum, aan de Mandore Road ligt het WelcomHeritage Bal Samand Lake Palace Hotel, in de buurt van het stille en heldere Bal Samand Lake. Gebouwd in rode zandsteen en met de typische sierlijke Rajput-bouwstijl, werd het aanvankelijk opgevat als de zomerresidentie van de Jodhpur Maharajas (= heersers). Je overnacht hier in ruime kamers met typische elementen. Meer info en boeken.

  1. Deogarh Mahal (Deogarh)

Het Deogarh Mahal is een indrukwekkend, prachtig en groot paleis dat werd gebouwd tijdens de periode van het Mewar-tijdperk (ook wel bekend als het Udaipur-koninkrijk). De traditionele Indiase architectuur en inrichting vertellen een verhaal van luxe en decadentie. Het paleis herbergt nu ruime kamers en een spa, een fitnesscentrum en een buitenzwembad voor ontspanning. Wil je graag een paar excursies doen? Daar helpen de medewerkers van het hotel graag bij! Meer info en boeken.

  1. Hotel Taj Resorts (Agra)

Geniet van de rijkdom van de Indiase geschiedenis en cultuur in het Agra's Taj Resort. Het ultramoderne, centraal gelegen hotel ligt direct naast de majestueuze Taj Mahal. Verwacht je hier aan elegante en warme kamers en het zwembad op het dak en het restaurant Taj Terrace zijn ideaal om tot rust te komen en te ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Udai Kothi (Udaipur)

Op een korte, aangename wandeling van het Pichola-meer en in het hart van de oude stad, ligt het Udai Kothi Hotel dat je opmerkelijk vanwege zijn rust en pracht. Te midden van een prachtig landschap, hoog boven het Pichola-meer, weerspiegelt Udai Kothi een gevoel van luxe met sereniteit. Het boetiekhotel omarmt een mix van ouderwetse charme met een kleurrijke lijn van de nieuwste normen en beschikt over luxe kamers en suites met decor en meubilair die een uitnodigende sfeer creëren die een gevoel van ontspanning en welzijn bevordert. Meer info en boeken.

  1. Shikarbadi Hotel - Heritage (Udaipur)

Shikarbadi Hotel beschikt over aangename kamers voorzien van alle comfort. Je kan heerlijk genietne van het buitenzwembad dat een adembenemend uitzicht biedt op de heuvels van Aravalli. Het ligt op slechts 5 km van het City Palace Museum, het Pichola-meer en Gulab Bagh and Zoo, dus je kan de buurt makkelijk verkennen! Het eigen restaurant, Cheetal, serveert een verscheidenheid aan Indiase, Chinese en continentale gerechten.

Maak een ontspannende wandeling in de weelderige groene tuin of regel een excursie aan de excursiebalie. Meer info en boeken.

  1. Gajner Palace-Heritage (Gajner)

Het Gajner Palace is een paleiscomplex aan het meer dat grenst aan een heiligdom, midden in de Thar-woestijn. Een monumentaal pand dat over een weelderige groene tuin! Je overnacht in ruime kamers met typische kenmerken van India. In het restaurant The Mirage wordt een verscheidenheid aan Rajasthani, Indiase en continentale gerechten geserveerd! Meer info en boeken.

  1. OYO 44604 Jhankar Mansion (Bundi)

De stijlvolle Jhankar Mansion ligt dicht bij de Chomukha Bazaar, in de stad Bundi. De buurt is makkelijk te verkennen dankzij de bushalte en het treinstation die zich in de buurt van het hotel bevinden. De kamers in het hotel zijn fascinerend, omdat ze zijn ingericht en gemeubileerd met traditionele Rajasthani-items, zo zijn de muren bijvoorbeeld versierd met Rajasthani-kunst in lijsten. En ook de kleurrijke hal zal je zeker niet ontgaan. Meer info en boeken.

  1. Fort Barli (Barli)

Fort Barli heeft een majestueuze Rajasthani architectuur en inrichting en biedt je een ontspannen vakantie! De familie die dit hotel uitbaten hebben het voormalige fort omgebouwd tot een Heritage Hotel. Het fort is liefdevol gerestaureerd en opnieuw ingericht met behoud van het oorspronkelijke karakter. De mooie kamers hebben een stijlvol, traditioneel interieur, hoge plafonds en grote ramen. Meer info en boeken.

  1. Naila Bagh Palace Heritage Home Hotel (Jaipur)

Het luxe Naila Bagh Palace was vanaf 1872 de residentie van de koninklijke Rajput-familie. Het is omgetoverd tot een majestueus hotel dat het karakter van het oude Jaipur en de traditionele architectuur weerspiegelt. Het paleis is centraal gelegen in Jaipur en dicht bij de meeste plaatsen van historisch belang. Dit paleishuis heeft al vele beroemde mensen ontvangen. Het is dan ook een van de oudste erfgoedhotels van Jaipur en zelfs een bezienswaardigheid op de Moti Doongari-weg. Meer info en boeken.

  1. Resort Ramarthe Fort (Sapotra)

Ramathra Fort ligt tussen twee van de internationaal bekende natuurreservaten van India, Keoladeo Ghana Bird Sanctuary in Bharatpur en Ranthambore Tiger Reserve in Sawai Madhopur. De kamers en suites hebben een kingsize bed met luxe beddengoed, op maat gemaakt meubilair en handgeweven tapijten. Vanop een privéterras heb je weids uitzicht over het landschap en de prachtige zonsondergangen.

Het dichtstbijzijnde wildernisgebied, Kailadevi National Park, ligt op slechts 15 km afstand. Het fort, het meer en het platteland zijn de drie grote attracties van Ramathra Fort. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Rajasthan met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Rajasthan? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Rajasthan met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Rajasthan.

Rajasthan

Gratis reisgids Rajasthan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?