Titan RT hangbrug bezoeken in Elbingerode: de langste hangbrug van Duitsland

Volledige reisgids kopen voor € 10

Titan RT hangbrug bezoeken in Elbingerode: de langste hangbrug van Duitsland

2 april 2024 in Harz0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de langste hangbrug van Duitsland: Titan RT

Stel je voor dat je hoog boven de prachtige bossen en valleien van de Harz zweeft, met niets meer dan de wind door je haren en een panoramisch uitzicht. Dat is precies wat je te wachten staat bij de Titan RT hangbrug in Elbingerode.

Durf jij het aan om over de langste hangbrug van Duitsland, op een hoogte van 100 meter te wandelen? Ontdek dan hier alle informatie over je bezoek aan de Titan RT hangbrug in Oberharz am Brocken in het Harzgebergte.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan de Harz

Duur5 - 7 dagen ()
Met de autoVanaf Brussel is het 550 km, vanaf Utrecht is het 450 km, reken op 5 à 6 uur rijden tot Goslar
PakketreisDeze reis naar de Harz als een pakketreis boeken? Kijk bij ANWB voor een rondreis Harz-regio va. € 747
Camper hurenLiever met de camper maar heb je zelf geen? Huur een camper bij Goboony
VerblijvenAan te raden verblijven in de Harz zijn:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Wat is de Titan RT?

Hangbruggen als Geierlay in Mörsdorf en de Wildline in Bad Wildbad ken je misschien al, maar ook in de Harz kan je een van de spectaculairste hangbruggen van Duitsland vinden. En niet zomaar een hangbrug, het zou de langste hangbrug van zijn soort zijn in Duitsland.

De Titan-RT hangbrug werd in het voorjaar van 2017 voltooid en is maar liefst 458 meter lang. Deze voetgangersbrug ligt te midden van de Rappbode-vallei en overspant het Bode-stuwmeer op 100 meter hoogte. Maak je een rondreis door de Harz en heb je geen last van hoogtevrees? Plan dan zeker een bezoekje aan de langste hangbrug van Duitsland!

  1. Over de langste hangbrug van Duitsland

Geschiedenis van de Titan RT

Men begon de hangbrug te bouwen in 2014 en werd zo’n drie jaar later officieel geopend voor het publiek. Echter was het nog niet zo makkelijk om de brug te bouwen. Het gebied waarin de hangbrug staat, is namelijk bekend omwille van zijn onstabiele grond en de aanwezigheid van de Rappbode-dam.

Laat dat “onstabiele” je niet afschrikken om over de brug te wandelen. De stalen hangbrug is zo ontworpen dat het bouwwerk zowel stabiel als veilig is voor alle bezoekers. Bovendien wordt de brug over de gehele lengte omzoomd met een 130 cm hoge railing en is ze afgesloten met RVS kabelnetten. Meer dan een paar goede wandelschoenen en een beetje moed (vooral voor mensen met hoogtevrees) heb je niet nodig voor je bezoek aan de Titan RT.

LEESTIP: Download onze reisgids Harz en ontdek nog meer pareltjes in deze regio.

  1. Wandel over de Titan RT hangbrug

Voor een bezoek aan de Titan RT, rijd je eerst over de stuwdam van het Rappbodetal. Vanaf de dam geniet je al meteen van een prachtig uitzicht op de brug en het enorme stuwmeer. Parkeer je wagen (bekijk ligging), koop je kaartje bij het infopunt en wandel door de draaideur naar de imposante hangbrug. Klaar voor je

Al bij de eerste voetstappen, wiebelt de brug zachtjes van hier naar daar. Hoe meer mensen er bij komen, hoe meer de brug begint te schommelen. Soms lijkt het wel alsof je over een dek van een schip wandelt tijdens een flinke storm. Het wandelpad van de brug is zo’n 120 cm breed waardoor je zonder problemen langs mekaar kan wandelen.

Wie toch last heeft van een beetje hoogtevrees, kijkt best gewoon recht voor zich en probeer van het uitzicht te genieten. Een wandeling over de brug op een duizelingwekkende hoogte van 100 meter, is zeker een aanrader. Dus trek alvast je wandelschoenen aan, neem je camera bij de hand en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur hoog boven de Duitse bossen!

De leukste verblijven in de Harz?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je weekendje weg of rondreis door de Harz? Boek een overnachting in een hotel, ga gezellig kamperen, of verblijf in een bungalow of een vakantiehuis op een vakantiepark. Of wat dacht je van een camper huren zodat je zelf kan rond trekken? Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

GoBoonyHuur een camper en verken de Harz
BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
NatuurhuisjeVakantiehuisjes middenin de natuur
ANWB campings → Campings van de ANWB
Landal Verblijf in een vakantiepark boeken

  1. Avontuur in Harzdrenaline

Wat dacht je van een adrenalinekick in de prachtige natuur van het Harzgebergte? Daarvoor moet je bij Harzdrenaline zijn! Deze organisatie, gevestigd aan het begin van de Titan RT hangbrug, biedt de meest opwindende outdooractiviteiten in dit gebied.

Megazipline of de GigaSwing?

Een van de bekendste attracties van Harzdrenaline is de 'Megazipline', die de langste dubbele zipline van Duitsland heeft. Met de zipline maak je een adembenemende vlucht over de bossen en valleien van de Harz, terwijl ze genieten van een ongeëvenaard panoramisch uitzicht.

Of wat dacht je van een sprong in het diepe met de GigaSwing? Je wandelt eerst een stukje over 's werelds langste hangbrug in zijn soort tot aan de startgondel. Na instructies van je begeleider maak je een vrije val van maar liefst 75 meter! De adrenaline giert gegarandeerd door je hele lichaam.

Verder biedt Harzdrenaline ook andere activiteiten zoals wallrunning, mountainbiken, wandelen en klimmen, kortom een breed scala aan mogelijkheden om de prachtige natuurlijke omgeving van de Harz te verkennen. Meer info op de website.

In onderstaand filmpje alvast een voorsmaakje, misschien wel iets voor jou?

  1. Openingsuren en tickets voor de Titan RT hangbrug

  • Openingsuren: Het hele jaar door geopend van 8u tot 21u30.
  • Om 9u gaat het bezoekerscentrum open waar je tickets kan kopen.
  • Volwassenticket: € 7,50 per persoon.
  • Kinderticket: (4-14 jaar) € 5 per persoon.
  • Met een ticket kan je heen- en terug wandelen over de brug. Koop hier een kaartje.
  • Meer info op de website.
  1. Waar ligt de Titan RT-hangbrug op de kaart?

En hoe bereik je de Titan RT hangbrug?

De Titan RT hangbrug ligt in het Harzgebergte in de stad Oberharz am Brocken. De brug ligt op 10 minuten rijden van Elbingerode en op 30 minuten van Wernigerode en Quedlinburg. Tijdens onze 14-daagse rondreis door de Harz kom je onder meer langs deze hangbrug en tal van andere hoogtepunten in de Harz.

Kom je met de wagen? Houd er dan rekening mee dat parkeren bij de Titan RT betalend is. Een dagkaart kost je € 5. Wildparkeren is niet toegestaan en wordt regelmatig gecontroleerd.

  1. Nog meer hangbruggen in Duitsland bezoeken?

  1. Waar overnachten in de buurt van de Titan RT hangbrug?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan de Titan RT hangbrug? Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete adressen of bekijk het volledige aanbod hotels en pensions online.

  1. Extra tip: Bespaar met de HarzCard

Ben je van plan meerdere monumenten te bezoeken in de Harz?

  • Het is een goed idee om een HarzCard te kopen.
  • Deze geeft gratis toegang tot meer dan 100 plaatsen en attracties.
  • Je kan een Harzcard van 48 uur kopen of een 4-dagen kaart.
  • Het openbaar vervoer is niet inbegrepen.
  • De 48 uur HarzCard is 48 uren geldig gedurende 1 jaar. De treinrit naar de Brocken is niet inbegrepen in de 48 uur HarzCard.
  • De 4-daagse HarzCard is geldig voor 4 afzonderlijke dagen naar keuze binnen 1 jaar. Het kan, maar hoeft niet, op 4 opeenvolgende dagen gebruikt te worden. De enkele reis naar de Brocken is inbegrepen in de 4-daagse HarzCard.
  • Meer info over de HarzCard op de officiële website.
  1. Download je gratis reisgids Harz

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Harz regio? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Harz met meer dan 60 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Harz met een gratis stadswandeling in Goslar.

Harz

Gratis reisgids Harz downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?