Luxemburgse Moezel bezoeken? 6 x mooiste bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Luxemburgse Moezel bezoeken? 6 x mooiste bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in de Luxemburgse Moezel: wat zien?

De Moezel vormt een natuurlijke grens tussen Luxemburg en Duitsland en zorgt daarnaast ook voor een prachtig landschap. Ontdek de Luxemburgse kant van de Moezel en ontdek naast prachtige landschappen ook historische bezienswaardigheden.

Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van wat je zeker moet gezien hebben in de Luxemburgse Moezelvallei.

Inhoud artikel

  1. Grevenmacher

Grevenmacher is de thuisbasis van Bernard-Massard, de producent van mousserende wijnen of ook crémants genoemd. Er is een goed georganiseerd bezoekerscentrum (van 1 april tot 31 oktober, behalve op maandag): je start met een film, dan volgt een rondleiding in de kelders en tenslotte is er een degustatie. In het hoogseizoen zijn er zelfs rondleidingen in het Nederlands.

Jardin des Papillons

Grevenmacher bezit eveneens een vlindertuin: “Jardin des Papillons”. Geopend van 1 april tot 15 oktober kan je er de volledige levenscyclus zien van een vlinder. Hou er rekening mee dat er een hoge vochtigheid heerst in combinatie met een temperatuur boven de 25° C. Sedert 2011 is deze tuin in handen van een organisatie die mensen met een handicap tewerkstelt.

REISGIDS: Ben je benieuwd naar nog meer Luxemburg? Download dan onze gratis preview reisgids Groothertogdom Luxemburg en kom langs de mooiste plekjes en indrukwekkende kastelen.

Het hart van de Caves Jean Schlink-Hoffeld, waar je ook terecht kan voor een degustatie, ligt in het centrum van Machtum: Rue de l'église 1. Deze straat loopt parallel met de befaamde wijnroute langs de Sûre. Dit wijndomein is gesticht in 1911 door J.P. Hoffeld en 40 jaar later overgenomen door zijn schoonzoon Jean Schlink. Zijn zonen, Jean-Paul en René runnen momenteel het bedrijf en opvolging is al verzekerd door een zoon van René. Bij hun wijnen horen de klassieke Luxemburgse soorten zoals een Rivaner en een Riesling.

  1. Remich

Remich is de tweede grootste gemeente langs de Luxemburgse Moezel. Zijn mooie ligging, de zeer oude stadskern en de St. Martin wijnkelders zijn de belangrijkste troeven. De Caves St-Martin liggen direct bij het binnenrijden van Remich. Hier begint trouwens ook de wandelpromenade langs de Moezel. Deze promenade is iets meer dan 2 kilometer lang.

Heb je veel tijd en wil je de toeristische troeven van Remich ontdekken? Dan raden we af om in het hart van de stad een parkeerplaats te zoeken tijdens de zomerse weekends. Je parkeert je wagen best tegenover de Caves St-Martin. Het is een drukke verblijfplaats dankzij de vele wandelmogelijkheden, mini-golf, winkels, restaurants, tennisbanen, een openlucht zwembad, een toeristentreintje en de boottochten.

  1. Wormeldange

Ook in Wormeldange kan je heel wat wijnboeren terugvinden waar je kan lekkere wijnen kan degusteren. De meest bekende wijnboer in dit dorpje is Cep d'Or. Hier kan je ook terecht om wijn te degusteren.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van Luxemburg? Bekijk dan zeker onze 10-daagse roadtrip door Luxemburg. Tijdens onze roadtrip spenderen we ook een volledige dag in de Moezelvallei.

  1. Schengen en het Musée Européen Schengen

Schengen dankt zijn bekendheid voor een behoorlijk stuk aan het gelijknamige Europese verdrag uit 1985, dat het verkeer van personen en goederen binnen de Europese Unie regelt. Gelukkig gaat het er hier ter plekke minder zwaarwichtig aan toe, al is er een gratis toegankelijk Europees bezoekerscentrum (Musée Européen Schengen) met informatie over de Schengenakkoorden. In 1985 waren het de Benelux, Frankrijk en Duitsland die het akkoord ondertekenden. Later kwamen er nog zo'n 20 landen bij.

  1. Mondorf-les-Bains

Mondorf-les-Bains telt slechts één belangrijke attractie en dat is “Mondorf Domaine Thermal”. Je had wellicht al begrepen dat het een kuuroord is. Het complex ligt in een park van 50 ha dat vrij toegankelijk is en tal van open ruimtes, bloemperken en bomen omvat. Het kuuroord zelf bestaat uit vier afdelingen waaronder een rijk uitgerust hotel. Je hoeft er echter niet te logeren om te kunnen genieten van de programma’s en de moderne infrastructuur

  1. Waar overnachten in Luxemburg?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats tijdens jouw vakantie in Luxemburg? Voor het grootste aanbod moet je dan natuurlijk in Luxemburg-Stad zijn. Hier heb je met voorsprong het grootste aanbod aan hotels. Andere steden waar je eventueel kan overnachten zijn Vianden en Echternach. Hieronder vind je alvast onze favoriete verblijven of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Luxemburg.

  • Voor je bezoek aan Luxemburg-Stad raden we een overnachting aan in het familie Hotel Le Chatelet in het historisch stadscentrum en op wandelafstand van het station. Het 3* hotel heeft een eigen restaurant en kreeg in de Gault Millau 2019 een notering van 12/20. Een ideale plek om culinair te genieten en zalig te overnachten. Meer info en boeken.
  • Au Vieux Moulin is gelegen in het hart van een landelijke, bergachtige omgeving in Echternach. Het hotel beschikt over een aangename tuin en terras waar je kan genieten van een goed glaasje wijn en zicht op het prachtige landschap. Meer info en boeken.
  • Hostellerie Stafelter ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Luxemburg in de vallei van de Alzette. Het hotel heeft ruime luxekamers en een eigen gastronomisch restaurant waar je heerlijk kan dineren. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Luxemburg?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Luxemburg? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Luxemburg met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Luxemburg.

Groothertogdom Luxemburg

Gratis reisgids Luxemburg downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 1 september 2023 - Beatrijs Steyaert

Goede info

- 13 april 2023 - Jolanda Roepers

Zoveel mooie plekjes in Luxemburg en lekker veel inspiratie opgedaan. Binnenkort naar mijn zus zij woont vlakbij de moezel in Luxemburg dus daar een paar leuke adressen gezien. Bedankt voor al het moois van Luxemburg en de inspiratie

- 3 april 2023 - Jolanda Roepers

Zoveel mooie plekken in Luxemburg die ook in de gids vermeld staan. Wij zijn op zoek naar een weekendje weg in Luxemburg maar we hebben al meerdere weekendjes gezien. Bedankt

- 28 oktober 2021 - Andre Gouweloose

De reisgids is zeer goed van pas gekomen, we hebben de autoroutes gevolgd en hebben de voornaamst

- 4 oktober 2021 - Johnny Janssens

Juiste en interessante informatie,is duidelijk en goed te volgen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?