Hoe van luchthaven Firenze naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Firenze naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

30 mei 2022 in Firenze0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Firenze te komen?

Eenmaal aangekomen in Firenze, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthavens naar het centrum van Firenze te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om van de luchthaven, in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de verschillende luchthavens naar het stadscentrum van Firenze te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Firenze centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Firenze online!

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Firenze? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming FLR: Aeroporto Amerigo Vespucci

De luchthaven waar je zal landen is Aeroporto di Amerigo Vespucci, ook wel eens de Firenze Peretola genoemd. Ondanks het feit dat dit niet een grote luchthaven is, is het toch de tweede grootste luchthaven in Toscane, op die van Pisa na. Je vindt er een vertrekhal en aankomsthal, een start- en landingsbaan.

De luchthaven bevindt zich in het noorden van Firenze, in de gemeente Sesto Fiorentino, op 4 km verwijderd van het stadscentrum. Met de auto doe je hier een klein halfuurtje over. Maar er zijn nog meerdere manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum te reizen. Wij sommen alvast even de mogelijkheden voor je op in dit blogartikel.

TIP: Wil je graag tijdens je bezoek dé topbezienswaardigheden van Firenze bezichtigen? Kies dan voor de Florence Pass. Deze pas bespaart je tijd en geld en geeft je skip-the-line toegang tot Uffizi Galerij, Accademia Galerij en de Duomo van Florence. Bestel de Florence Pass.
  1. Vanaf luchthaven Firenze naar het centrum met de shuttlebus

  • Je kan met de shuttlebus van het Peretola vliegveld naar het Santa Maria Novella treinstation in Firenze reizen.
  • Deze bussen rijden dagelijks van 5u30 tot 20u30, iedere 30 minuten.
  • Een busticket kost je €6 en kan je kopen bij de buschauffeur (cash).
  • Retourtickets kosten €10 en kan je enkel en alleen aankopen op het Busitalia SITA busstation (vlakbij het SMN treinstation) en bij de kiosken (tabacchi) op het vliegveld.
  • Met de shuttle bus ben je ongeveer 20 tot 30 minuten onderweg naar het treinstation waar je eventueel nog kan overstappen.
  • De shuttlebussen zijn te vinden net buiten het terminalgebouw. Je kan de bushalte net voorbij de taxistandplaats vinden.
  1. Vanaf luchthaven Firenze naar het centrum met de tram

  • Sinds 11 februari 2019 is het mogelijk om met de tram te reizen naar het stadscentrum.
  • Deze optie is ook meteen een van de goedkoopste manieren om naar het centrum te reizen.
  • De nieuwe tram lijn "T2" brengt je van Aeroporto – Peretola naar Piazza dell’Unità Italiana (tramhalte Unità).
  • Deze tram rijdt van zondag t/m donderdag van 5u tot 12u 's nachts en vrijdag en zaterdag tot 1u30 's nachts.
  • De trams rijden om de 5 a 10 minuten.
  • Voor een enkele reis betaal je slechts 1,50€ (Biglietto singolo) of je kan meteen kiezen voor een 10-rittenkaart (Carnet 10 biglietti) voor 14€.
  1. Vanaf luchthaven Firenze naar het centrum met de taxi

Wil je graag iets meer comfort? Dan kan je natuurlijk ook altijd de taxi nemen naar het centrum van Firenze. Het zal je in totaal iets duurder uitkomen maar je geniet wel van meer comfort en het is bovendien ook de snelste manier om in het centrum te geraken.

  • Je kan een taxi terugvinden bij de uitgang van het terminalgebouw.
  • De kosten voor een taxirit naar het stadscentrum kunnen variëren door de verkeersdrukte en je eindbestemming. Maar de prijzen liggen ongeveer tussen de 20€ - 30€.
  • Bovendien kan het zijn dat je voor ieder stuk bagage nog een euro extra dient te betalen.
  • De reistijd is afhankelijk van de verkeersdrukte maar bedraagt over het algemeen een half uur.
  • De taxi is jammer genoeg niet de goedkoopste optie, maar wel de meest comfortabele die je pal voor de deur afzet.

Tip: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Firenze naar het centrum.

  1. Auto huren op de luchthaven van Firenze

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Firenze? En wil je graag de omgeving van deze prachtige Italiaanse stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Er zijn verschillende autohuurbedrijven gevestigd op de luchthaven. Let er wel op dat je dienst doet op een officiële taxi om te hoge prijzen te voorkomen!

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars of Sunnycars.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Extra tip: Bespaar tijd en geld met de Florence Pass

Ben je slechts enkele dagen op vakantie in Firenze en wil je toch graag zoveel mogelijk zien? Dan raden we aan om de Florence Pass aan te kopen. Met deze kortingskaart geniet je van skip-the-line toegang voor topbezienswaardigheden als het Uffizi Museum, de Galleria dell’ Accademia en de Duomo van Firenze.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?