Waar overnachten in Parma 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Parma 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

23 juni 2023 in Emilia Romagna0 reacties

Tijdens je bezoek aan Parma heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Parma. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Torino

In het hartje van de stad Parma vind je Hotel Torino, een prachtig authentiek hotel met elegante kamers die kleurrijk zijn ingericht. De ruime kamers zijn perfect uitgerust en sommige kamers beschikken zelfs over een eigen balkon. Gasten kunnen er elke ochtend genieten van een overheerlijk ontbijtbuffet.

Als je een overnachting boekt bij Hotel Torino logeer je bovendien op een geweldige locatie op slechts enkele minuten wandelen van het theater, de kathedraal, de oudste universiteit van Italië en de Battistero. Ook een uitstap naar nabijgelegen steden is van hieruit zeker mogelijk aangezien het treinstation vlakbij ligt. Meer info en boeken.

  1. Palazzo Dalla Rosa Prati

Wie overnacht in Palazoo Dalla Rosa Prati zal merken dat het gebouw een belangrijke geschiedenis kent. Het huis dateert immers uit 1222 en heeft verschillende vooraanstaande personen, waaronder een grootse middeleeuwse kroniekschrijver, als bewoner gekend.

Het hotel is gelegen aan het middeleeuws plein Battisterio en ligt dus in het centrum van de stad. Vanuit sommige van de traditioneel ingerichte kamers kan je dan ook genieten van een uniek uitzicht op de kathedraal. Verder beschikt het hotel ook over een wellnessruimte en een gezellig café waar elke dag een heerlijk ontbijt wordt geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Palazzo Gozzi Bed & Beauty

Bij Palazzo Gozzi Bed & Beauty boek je overnachtingen in zeer smaakvol en modern ingerichte kamers die uitgerust zijn met airconditioning, televisie en eigen badkamer. Sommige kamers beschikken bovendien ook over een eigen zithoek waar je volledig tot rust kan komen.

Dankzij de behulpzaamheid van de uiterst vriendelijke gastheren en de warme ontvangst zal je je er onmiddellijk thuis voelen. Elke ochtend kan je er bovendien genieten van een vers geserveerd ontbijt. Wie daarna de stad wilt verkennen kan vanuit deze bed & breakfast wandelen tot aan de Trianon-fontein, het Parma Theater en het Piazza della Pace. Meer info en boeken.

  1. Burò il Viaggiatore

Ben je op zoek naar een low-budget overnachting? Neem dan zeker eens een kijkje bij Burò il Viaggiatore. Hier overnacht je tegen een betaalbare prijs in een modern en perfect uitgerust appartement in het centrum van Parma. Verschillende bezienswaardigheden waaronder het Baptisterium van Parma, de Kathedraal en het Palazzo della Pilotta liggen op wandelafstand. Je verblijft er op een geweldige locatie dus! Meer info en boeken.

  1. Link124 Hotel

Overnacht je al eens graag wat luxueuzer? In het Link 124 Hotel zal je niks tekort komen! Je kan er volledig ontspannen in het wellnesscentrum en gebruik maken van het fitnesscentrum. Als gast overnacht je er in moderne kamers met perfect uitgeruste badkamer. Wie de dag stevig wilt beginnen kan elke dag proeven van een uitgebreid ontbijt. In het restaurant kan je bovendien s ’avonds ook genieten van een heerlijk à la carte menu. Meer info en boeken.

  1. Le Logge dell'Angiol d'Or

In Le Logge dell'Angiol d'Or zal je je direct thuis voelen! Dit zeer warme en gezellige appartement heeft een zeer huiselijk interieur met kleurrijke details, houten vloeren en authentieke elementen. Het appartement is voorzien van een perfect uitgeruste keuken, eethoek en badkamer. Bovendien verblijf je er op een uitstekende locatie vlakbij de kathedraal, het Palazzo della Pilotta en het het Parco Ducale Parma. Meer info en boeken.

  1. B&B Villino di Porporano

Vind je het niet erg om net buiten het centrum van de stad te verblijven? Bij Bed and Breakfast Villino di Porporano zal je volledig kunnen ontspannen in een rustige omgeving. De B&B wordt gekenmerkt door zijn traditioneel en elegant ingerichte kamers. Elke kamer is uitgerust met houten meubels, eigen badkamer en vanuit sommige kamers heb je ook een mooi uitzicht op de tuin.

Wie er een verblijf boekt wordt elke ochtend verwend met een vers huisgemaakt ontbijt. Verder kan je er ook gebruik maken van de gigantische tuin waar je echt volledig tot rust kan komen en waterliefhebbers kunnen ook een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad. Vanuit Villino di Porporano kan je makkelijk het centrum van de stad bereiken met de auto. Meer info en boeken.

  1. Hotel Verdi Boutique Hotel

Hotel Verdi Boutique Hotel heeft een klassiek Italiaans interieur. Wie in dit hotel een kamer boekt verblijft in het historische centrum van de stad op slechts enkele honderden meters van het Ducal Palace of Parma en het Palazzo della Pilotta.

De traditioneel ingerichte kamers zijn uitgerust met houten vloeren, antieke meubels, airconditioning en een eigen marmeren badkamer en bieden uitzicht op het Palazzo Ducale. Wie de klassieke Italiaanse keuken wilt ontdekken kan bovendien overheerlijke gerechten bestellen in het restaurant van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Niki O. Apartments

Niki O. Apartments biedt verschillende prachtige appartementen vlakbij het Parco Ducale Parma, de Kathedraal en het Piazza Giuseppe Garibaldi. Je overnacht er dus echt middenin het centrum van de stad! De appartementen beschikken over een goed uitgeruste keuken, een zithoek en eigen badkamer en zijn ingericht met lichte kleuren waardoor er een vakantiesfeer gecreëerd wordt. Vanuit Niki O. Apartments kan je verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken, het is dus de ideale uitvalsbasis voor wie echt de stad wilt gaan ontdekken! Meer info en boeken.

  1. Hostel The Host

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten wanneer je op reis gaat? Dan is een overnachting in Hostel The Host in het centrum van Parma een echte aanrader! In deze low-budget accommodatie kan je tegen een betaalbare prijs overnachten in een moderne slaapzaal.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, een kledingkast en een gedeelde badkamer en in de hostel is er ook een gezellige gemeenschappelijke lounge. Bovendien verblijf je er op wandelafstand van belangrijke bezienswaardigheden waaronder Governor’s Palace, Galleria Nazionale di Parma. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?