Premium

Stadswandeling Mantua: Ontdek het historische centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Mantua: Ontdek het historische centrum + kaart

 • Startpunt: Palazzo Te
 • Eindpunt: Hertogelijk paleis
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 4,2 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Mantua, ook wel bekend als Mantova in het Italiaans, is een historische stad gelegen in Noord-Italië. De charmante stad is omgeven door 3 kunstmatige meren en is rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur. Samen met Sabbionete, dat iets verder gelegen is, staat Mantua sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de architectonische en culturele waarde. Geen betere manier om deze bijzondere plekjes te verkennen dan tijdens onze uitgestippelde stadswandeling.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Mantua langs de mooiste bezienswaardigheden

Hieronder vind je een wandelroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Mantua die je meeneemt in de rijke geschiedenis van de stad. Tussendoor kan je even halt houden bij een van de vele gezellige cafés en/of gelateria (ijssalons) waar je kan genieten van de lokale keuken en een heerlijke espresso of gelato.

 • We beginnen onze wandeling in de buitenwijken van Mantua, waar zich het indrukwekkende Palazzo Te bevindt. Dit maniëristisch paleis met grillige interieurs en opmerkelijke, erotische fresco's werd gebouwd door de Gonzaga-familie, een familie met heel wat invloed. Het paleis huisvest onder andere een indrukwekkend museum met veel kunstwerken en historische artefacten.
 • Nadien wandel je naar één van de mooiste pleinen in de stad: Piazza della Erbe. Van op een terrasje heb je uitzicht op historische gebouwen zoals de oudste kerk van de stad (Rotunda di San Lorenzo), het Palazzo della Ragione met de klokkentoren en het Palazzo del Broletto.
 • Bij Pescherie de Giulio Romano moet je even halt houden om de portiek en de middeleeuwse gebouwen die direct uitkijken over de rivier te aanschouwen.
 • Je wandelt ook langs het levendige Piazza Sordello met de barokko Cattedrale di San Pietro Apostolo.
 • Nadien bezoek je ook nog even het Teatro Bibiena waar de kleine Wolfgang Amadeus Mozart op zijn 13de een prachtig concert speelde.
 • We eindigen onze wandeling bij Ponte di San Giorgio, voor een mooi uitzicht over de stad.

VERBLIJFTIP: Op wandelafstand van de klokkentoren en de Rotunda di San Lorenzo bevindt zich het 4* Cà Uberti Palace Hotel. Dit charmante hotel biedt ruime, stijlvol ingerichte kamers en iedere ochtend een continentaal ontbijtje. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?