Premium

Stadswandeling Reggio Emilia: door het historische centrum van de kunststad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Reggio Emilia: door het historische centrum van de kunststad

  • Startpunt: Piazza Camillo Prampolini
  • Eindpunt: San Giovanni Evangelista
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard

Reggio Emilia is een oude kunststad gelegen op een vlakte die wordt doorkruist door de rivier Crostolo. De stad heeft een unieke, zeshoekige vorm en heeft die te danken aan de oude stadsmuren. De meeste gebouwen hier dateren uit de 16e en 17e eeuw. In de Romeinse tijd groeide Reggio Emilia uit van militaire post langs de Via Emilia tot een bloeiende stad met eigen statuten, magistraten en kunstopleidingen. Vandaag de dag vind je er talloze paleizen, gezellige pleinen omringd door historische gebouwen en boeiende musea.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Reggio Emilia langs de mooiste bezienswaardigheden

Hieronder vind je een wandelroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Reggio Emilia die je meeneemt in de mooiste plekjes van de stad. Tussendoor kan je even halt houden bij een van de vele gezellige cafés en/of gelateria (ijssalons) waar je kan genieten van de lokale keuken en een heerlijke espresso.

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling door Reggio Emilia

  • De stadswandeling begint op het Piazza Camillo Prampolini, het hart van de oude stad.
  • Hier zie je meteen enkele van de mooiste bezienswaardigheden die Reggio Emilia rijk is: het stadhuis, de Bordello-toren, het Notarie-paleis, het Podesta-paleis met de opvallende klokkentoren en natuurlijk de romaanse kathedraal met invloeden uit de renaissance.
  • Ook het Piazza del Monte wordt omringd door enkele prachtige gebouwen zoals het Palazzo del Comune, Palazzo del Capitano del Popolo en aan de noordzijde het Bussetti-paleis.
  • Verder breng je ook nog een bezoekje aan het boeiende Museo Civici di Reggio Emilia waar je een collecties archeologische vondsten en kunst kan bezichtigen.

VERBLIJFTIP: In een van de prachtige gebouwen op het Piazza del Monte zit het Hotel Posta gehuisvest. Het hotel biedt originele fresco's en elegante kamers met gratis wifi en een flatscreen-tv. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?