Premium

Stadswandeling door Parma: een stad voor fijnproevers

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Parma: een stad voor fijnproevers

 • Startpunt: Palazzo del Governatore
 • Eindpunt: Str. Della Repubblica
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,4 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Parma is na Bologna de grootste stad van Emilia-Romagna en is eveneens de thuis van een van de oudste universiteiten ter wereld. Deze historische stad is beroemd om haar kunst, architectuur, ham en kazen. Er valt heel wat te zien en te beleven, en dat zal je ontdekken tijdens onze uitgestippelde stadswandeling.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Parma langs de topbezienswaardigheden

Met deze korte wandeling (2,4 km) ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Parma. We zullen je ook een aantal bijzondere plekjes in de buurt aanraden die je makkelijk te voet of met de fiets kan bezoeken. Heb je meer tijd? Dan kan je nog enkele toffe dagtochten en excursies in de omgeving maken. Bekijk het volledige aanbod dagexcursies in Parma.

Je wandeltocht begint bij het gouverneurspaleis op Piazza Giuseppe Garibaldi, een van de vele historische paleizen in de stad. Dit plein was de plek van het Romeinse forum en is sinds de middeleeuwen de zetel van de lokale macht. Het plein is ook een populaire ontmoetingsplaats.

Enkele hoogtepunten tijdens je stadswandeling door Parma?

 • Het heiligdom van Santa Maria della Steccata nabij het Piazza Giuseppe Garibaldi.
 • Het indrukwekkende Palazzo della Pilotta waar tegenwoordig de Nationale Galerie van Parma in gehuisvest zit. Dit grote kunstmuseum toont Italiaanse schilderijen die dateren uit de 12e tot 18e eeuw.
 • Aan de andere kant van het Piazza della Pilotta vind je het elegante Glauco Lombardi Kunstmuseum, een weelderig paleis waarin 19e-eeuwse kunst en antiquiteiten worden tentoongesteld.
 • Op het Piazza Duomo zie je een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad, de kathedraal van Parma. Dit historische romaanse bouwwerk wordt bekroond door een indrukwekkende koepel en is van binnen versierd met opmerkelijke fresco's van Antonio da Correggio.
 • Een ander opmerkelijk gebouw hier is het baptisterium van Parma.

VERBLIJFTIP: Overnacht tijdens je bezoek aan Parma in de gezellige B&B Palazzo Gozzi Bed & Beauty. Deze B&B ligt op wandelafstand van het Parco Ducale en biedt kamers in boetiekstijl en zijn voorzien van alle comfort. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?