Overnachten aan de Costa Dorada 2024? 10 hotels en vakantiehuizen van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Overnachten aan de Costa Dorada 2024? 10 hotels en vakantiehuizen van goedkoop tot luxe

23 juni 2022 in Catalonië0 reacties

Tijdens je bezoek aan de Costa Dorada heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Costa Dorada. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. ELEGANCE Apartment

ELEGANCE Apartment is een luxueus en modern appartement dat warm ingericht werd met oog voor detail. Je kan er overnachten met maximum 8 personen en vind er alles wat je nodig hebt. Het lichtrijke appartement bestaat namelijk uit 3 slaapkamers, 2 badkamers, eethoek en perfect uitgeruste keuken.

Je kan er bovendien rustig een boek lezen of genieten van de zonsondergang op het balkon, van waarop je kan genieten van een prachtig uitzicht op de zee. Het appartement ligt in Salou, op wandelafstand van het strand van Cavallas en Cala Crancs. Meer info en boeken.

  1. Hotel Tancat de Codorniu

Wil je graag luxueus overnachten? In Hotel Tancat de Codorniu zal je behandeld worden als een echte koning of koningin. Het hotel is gevestigd in een weelderig 19de -eeuws landhuis in Alcanar Oasis, dat vroeger toebehoorde aan Alfonso XII. Je verblijft er dus op een unieke locatie met een belangrijke geschiedenis.

In het hotel kan je ontspannen in de idyllische tuin met sinaasappelboomgaarden, zwemmen in één van de buitenzwembaden of minigolfen. Bovendien kan je vanuit het hotel ook mooie fiets- en wandeltochten maken richting het nabijgelegen strand en de haven. Meer info en boeken.

  1. Hotel Cal Naudi

Tijdens een verblijf bij Hotel Cal Naudi zal je versteld staan van het wondermooie uitzicht. Het verzorgde viersterrenhotel ligt in een rustige omgeving, net buiten het natuurreservaat Delta de L’Ebre. Hierdoor krijg je vanuit de kamer, vanop het terras en van in het zwembad een prachtig uitzicht op de zee en de natuur.

Het hotel beschikt over ruime rustieke kamers die ingericht werden met verschillende authentieke elementen, airconditioning en een terras. Na een lange wandeling in de prachtige omgeving kan je in het hotel heerlijke mediterrane gerechten bestellen in het restaurant of een verfrissend drankje drinken in de bar met biljarttafel. Meer info en boeken.

  1. Camping Gavina Creixell

Wil je graag origineel overnachten? Bij Camping Gavina Creixell kan je perfect uitgeruste chalets, bungalows en safaritenten huren aan het strand van Creixell. De houten bungalows zijn uitgerust met een veranda, woonkamer, badkamer en kitchenette. Bovendien kan je ook proeven van overheerlijke gerechten in het restaurant bij de camping. Wie dat wenst kan er zelfs lunchpakketten bestellen.

Dankzij de uitstekende ligging van deze camping, naast een natuurgebied met duinen en lagunes en op slechts enkele kilometers van Torredembarra, de triomfboog Arc de Berà en Tarragona zal je je hier geen minuut vervelen. Meer info en boeken.

  1. Le Meridien Ra Beach Hotel and Spa

Wie echt volledig wilt ontspannen is bij Le Meridien Ra Beach Hotel and Spa aan het juiste adres! In dit luxeresort kan je namelijk een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad, relaxen in de spa, genieten van rustgevende massages, cocktails drinken in de bars en proeven van culinaire hoogstandjes in een van de 2 sfeervolle restaurants. Voor kinderen is er ook een Kids’ Club voorzien waar verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Het impressionante hotel is gevestigd in een zuiders gebouw en beschikt over ruime, stijlvolle kamers die ingericht werden met hoge plafonds en uitzicht bieden op de zee. Het hotel heeft tenslotte ook een uitstekende locatie, aan het strand van San Salavador. Meer info en boeken.

  1. VILLA WINE EXPERIENCE Salou Center - SPA & Wine

Voor wie op reis gaat met een grote groep is VILLA WINE EXPERIENCE Salou Center – SPA & Wine een echte aanrader! Deze villa is namelijk geschikt voor 18 personen en is uitgerust met 5 slaapkamers, 5 badkamers, een eethoek en moderne keuken. Verder vind je er ook een balkon dat uitzicht geeft op het zwembad, een tuin met buitenzwembad en een barbecue. Gasten kunnen er bovendien ook dineren in het restaurant, gebruik maken van het wellnesscentrum en dagelijks proeven van een heerlijk continentaal ontbijt. Kortom, je vindt er dus alles wat je nodig hebt!

De villa ligt in Salou, een mooie natuurlijke omgeving waar je prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. Zo kan je onder andere een trip plannen richting Ponent Beach, Llevant Beach, Ferrari Land en het House of Illusion. Meer info en boeken.

  1. Blaumar Hotel

Blaumar Hotel is een viersterrenhotel dat gelegen is in een rustige buurt in Salou. Vanuit het hotel kan je genieten van een idyllisch uitzicht op het strand Playa de Llevant, de zee en de boulevard. In dit hotel zal je dankzij het gevarieerde aanbod aan activiteiten een onvergetelijke tijd beleven. Zo kan je er ontspannen in de gratis spa, zwemmen in de zwembaden, sporten in de fitnessruimte en je uitleven in de spelcomputerzone.

Kinderen zullen zich hier dankzij de aanwezigheid van een kinderbad met waterglijbaan en de georganiseerde animatie geen minuut vervelen. In het buffetrestaurant kan je lokale specialiteiten proeven en deelnemen aan thema-avonden. Daarnaast kan je ook gerechten bestellen in het à-la-carterestaurant. Meer info en boeken.

  1. B&B Hotel Tarragona Centro Urbis

Op slechts enkele minuten wandelen van het strand Playa del Miracle vind je B&B hotel Tarragona Centro Urbis. Dit moderne hotel wordt gekenmerkt door een strak maar warm interieur en veel natuurlijk lichtinval. Het hotel beschikt over een bar en een excursiebalie en er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijt geserveerd. Vanuit het hotel kan je een bezoekje brengen aan nabijgelegen bezienswaardigheden zoals het Palacio de Congresos, Sala Zero en het Romeins theater. Meer info en boeken.

  1. Tarragona Hostel

Reis je low-budget? Neem dan zeker eens een kijkje bij Tarragona Hostel! De vrolijk en kleurrijk ingerichte hostel ligt op loopafstand van het strand en het centrum van Tarragona. Je kan er overnachten in gemengde slaapzalen of comfortabele kamers.

Als gast kan je er gebruik maken van de gemeenschappelijk lounge, het terras met hangmat, een moderne keuken en verzorgde gedeelde badkamers. Wie liever niet elke dag zelf kookt heeft bovendien geluk want door de centrale locatie van de hostel liggen verschillende winkels, bars en restaurants vlakbij. Meer info en boeken.

  1. Un barco clásico con alma propia

Een overnachting bij un barco clásico con alma propia is een unieke ervaring. Je verblijft er namelijk op een boot, die aangemeerd ligt aan het strand in Tarragona. Op de boot vind je 6 slaapkamers, 6 badkamers, een hot tub en een gedeelde keuken. Je zal er dus zeker niks te kort komen! Bovendien kan je hier heerlijk zonnen op het terras.

Wie de stad wilt gaan verkennen kan de boot even verlaten en te voet een bezoek brengen aan Platje de Cal Guinovart, de triomfboog Arc de Berà en verschillende nabijgelegen Spaanse restaurants. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Catalonië

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Catalonië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Catalonië met meer dan 70 bezienswaardigheden, 3 wandelingen + volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Catalonië en ga op pad!

Catalonië

Gratis reisgids Catalonië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?