Stadswandeling door het historische hart van Tarragona + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Stadswandeling door het historische hart van Tarragona + kaartje

  • Startpunt: Vroegchristelijke begraafplaats van Tarragona
  • Eindpunt: Romeinse Forum
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,4 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De middeleeuwse stad Tarragona is zonder twijfel een van de hoogtepunten van de Costa Daurada. De mooie historische gebouwen vertellen het verhaal van het fascinerende verleden van de stad. Een Romeins amfitheater en forum en een ommuurde, middeleeuwse oude stad zijn de top bezienswaardigheden. Maak een wandeling langs de kust met een prachtig uitzicht op zee.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Stadswandeling door historisch Tarragona

Deze wandeling door Tarragona is een goede start om de meest interessante bezienswaardigheden en attracties van de stad te ontdekken.

Je begint de wandeling aan de vroegchristelijke begraafplaats van Tarragona, een laat-Romeins begrafeniscomplex dat tussen de 3de en 5de eeuw voor Christus gebruikt werd. Verder kom je langs verschillende highlights zoals het Monument als Castellers, de Archeologische Passage en de prachtige kathedraal van Tarragona!

Nog meer van de Romeinse geschiedenis van de stad kan je ontdekken bij het Romeins amfitheater, Forum en de wagenrenbaan. Nog meer bezienswaardigheden in Tarragona vind je hier.

Catalonië

Gratis preview reisgids Catalonië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Catalonië

Ontdek Catalonië via volledig uitgewerkte rondreis, een uitgewerkte stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 oktober 2023 - Nadine Van Britsom

Mooie brochure! Heeft ons zeker geholpen er een mooie reis van te maken!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?