Vakantie op El Hierro? Reisgids met 7 tips weg van de massa

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantie op El Hierro? Reisgids met 7 tips weg van de massa

28 augustus 2021 in Canarische Eilanden2 reacties

Reisigds El Hierro. Alles over dit unieke eiland, voor wie liever weg wil van de grote massa en op zoek is naar avontuur

El Hierro is het kleinste van de 7 voornaamste Canarische Eilanden. Het is afgelegen, en zo voelt het ook aan, wat een groot deel van zijn aantrekkingskracht voor avontuurlijke reizigers verklaart. Het leven volgt hier een traag ritme en er heerst een eenvoudige levensstijl, die grotendeels wordt bepaald door de ligging en geografische eigenschappen van het eiland.

El Hierro heeft een rotsachtige kust vol lavarotsen waartegen de grote golven van de Atlantische Oceaan beuken en kolken. In het binnenland vind je pittoreske landbouwgrond en bloemenvelden en veenbessengaarden. En in het zuiden ligt er een bijna buitenaards vulkanisch landschap. Lees er alles over in dit blogartikel El Hierro.

Tours en excursies boeken op de Canarische Eilanden

Eilandhoppen of de mooiste bezienswaardigheden en plekjes op de Canarische Eilanden bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies op de Canarische Eilanden en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

  1. Vergezichten en natuurlijke zwembaden in Valverde

Valverde is de charmante, kleine hoofdstad van El Hierro. Op een heldere dag zijn er enkele mooie uitzichten vanuit dit stadje dat op een bergrug ligt, en kan je de top van El Teide zien op Tenerife, en ook het eiland La Gomera.

In de oude stad van Valverde vind je de 18de eeuwse kerk Santa María de la Concepción, alsook het stadhuis, dat een mooi voorbeeld van de traditionele Canarische architectuur is. In de buurt van Valverde vind je de natuurlijke zwembaden van Tamaduste, een van de beste plekken van het eiland om van de oceaan te genieten.

Op zoek naar een aangenaam verblijf in de hoofdstad? Verblijf in het vakantiehuisje Gran Drago, gelegen aan de rand van het natuurreservaat Tibataje. Het bevindt zich in een gerestaureerd 19e-eeuws huis met een tuin met fruitbomen en een terras met tuinmeubels en uitzicht op zee. Meer info en boeken.

  1. Huizen uit stro in Pozo de las Calcosas

Pozo de las Calcosas is een piepklein dorpje aan de noordkust van het eiland en het is ook een van de charmantste. Het heeft unieke kenmerken die het traditionele leven op El Hierro verduidelijken. Je ziet hier ‘casas pajeras’, huizen uit stro, met muren van ruwe vulkaansteen en rieten daken, gemaakt van bundels rogge.

Het dorp doet dienst als een soort openluchtmuseum, waar je de architecturale tradities van El Hierro kan zien. Het is ook een populaire plek voor de lokale bevolking uit het nabijgelegen El Mocanal om de zomer door te brengen.

Wil je graag meer ontdekken van El Hierro? Koop onze reisgids Canarische Eilanden en ontdek de mooiste plekjes.

  1. Historische huizen in het EcoMuseo de Guinea

In het EcoMuseo de Guinea zie je de overblijfselen van de huizen van de eerste kolonisten in de buurt van een inheems dorp, waarvan de huizen ook bewaard zijn gebleven. Archeologische overblijfselen uit deze regio werden opgegraven en heropgebouwd, zodat bezoekers kunnen zien hoe het leven van toen was.

Net naast het openluchtmuseum is er een centrum voor de bescherming van de grote hagedis van El Hierro, die momenteel met uitsterving wordt bedreigd. Dit is de beste plek op het eiland om meer te weten te komen over dit inheemse dier in zijn natuurlijke habitat.

  1. Wandelen naar het hoogste punt van El Hierro: de Pico de Malpaso

Pico de Malpaso is het hoogste punt van El Hierro en de wandeling naar de top is een must voor wandelliefhebbers. Bij een heldere dag kan je vanop de top het eiland La Palma zien en andere eilanden van de Canarische Eilanden. De hellingen van de top zijn begroeid met veenbessen en heidebossen. Sommige veenbessenbomen zouden meer dan 1000 jaar oud zijn.

  1. Fotogenieke bomen in El Hierro Sabinar

El Hierro Sabinar toont de kracht van de winden die over het eiland en de Atlantische Oceaan razen. Tijdens een wandeling door dit natuurgebied zal je prachtige foto’s kunnen maken. Zelfs de bomen zijn hier fotogeniek, want ze werden in de meest vreemde vormen gewrongen door de kracht van de wind.

Wil je graag nog meer fotogenieke plekjes op de Canarische Eilanden bewonderen? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek de verborgen plekjes!

  1. Processie Bajada de la Virgen

Om de 4 jaar wordt er op de eerste zaterdag van juli de patroonheilige van het eiland El Hierro - de Virgen de los Reyes - in een 28 km lange processie rondgedragen op het eiland El Hierro. Het beeld wordt vergezeld door dansers gekleed in traditionele witte en rode kleding met veelkleurige hoeden, waarbij er muziek wordt gemaakt met castagnetten en trommels.

Op het feest verzamelen duizenden inwoners van het eiland zich vroeg in de ochtend bij het Santuario de Nuestra Señora de los Reyes klooster in La Dehesa (Westkant van het eiland) en wordt het beeld naar Valverde gedragen (dit evenement vindt plaats in 2021, 2025, 2029, ...).

Alvast enkele sfeerbeelden van Bajada de la Virgen

  1. Hoe kom je in El Hierro?

El Hierro is het eiland dat het moeilijkst te bereiken is van alle Canarische Eilanden. De kleine luchthaven kan je per vliegtuig vanuit Tenerife bereiken, of je kan ook met de ferry vanaf Los Cristianos naar het eiland varen.

  1. Waar overnachten op El Hierro?

Leuke plekken om te verblijven tijdens je vakantie op El Hierro zijn El Pinar, Estaca en La Cuesta. Je hebt in ieder geval een wagen nodig als je het eiland wil verkennen. Of bekijk het volledige aanbod verblijven in El Hierro.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 20 januari 2019 - Greet de Wit

Heldere en toegankelijke informatie

- 6 oktober 2018 - [email protected]

Zeer duidelijke omschrijving en plaats aanduiding. Goed in gebruik. Positief.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?