Auto huren op Gran Canaria vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren op Gran Canaria vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

30 november 2022 in Canarische Eilanden0 reacties

Gran Canaria ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

Op Gran Canaria zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren op Gran Canaria.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Waarom een auto huren op Gran Canaria?

Het mooie eiland Gran Canaria verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen. Bovendien heb je ook meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Dit vulkanische eiland heeft zoveel meer te bieden dan enkel en alleen mooie stranden en luxueuze all-in hotels! Met een huurauto kan je van het groene noorden door het bergachtige midden naar het woestijnachtige zuiden rijden. Daarnaast leiden de wegen naar je eindbestemming vaak tot panoramische uitzichten die meer dan het ontdekken waard zijn.

Daarnaast is een auto huren niet alleen de snelste manier om het eiland te verkennen maar ook vaak een goedkopere. Toch wanneer je veel wilt bezichtigen. Als je weet dat je voor een langere busrit al een paar tientjes kwijt bent, is je rekening al snel gemaakt. Zeker als je daarbovenop ook nog eens de kosten van tours en excursies op Gran Canaria erbij rekent. Een auto huren op Gran Canaria kan dus een handige en betaalbare oplossing zijn.

  1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
  1. Verkeersregels en autorijden op Gran Canaria

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. De verkeersregels op Gran Canaria zijn over het algemeen vrij gelijkend op die van België en Nederland.

Hieronder de belangrijkste puntjes om rekening mee te houden als je gaat autorijden op Gran Canaria:

  • De meeste bestuurders rijden rustig en het is nooit erg druk op de weg.
  • Houd er wel rekening mee, dat de locals hun richtingsaanwijzers al eens durven vergeten te gebruiken. Wees dus alert op de baan!
  • Sommige lokale bestuurders maken geen onderscheid tussen de snelwegen en de bochtige bergbaantjes. Zij durven al eens een stuk sneller rijden dan de toeristen en zullen proberen in te halen. Laat je hier echter niet door opjagen en blijf rustig rijden.
  • In Gran Canaria rijdt men rechts, maar in tegenstelling tot bij ons, heeft rechts niet altijd en overal voorrang. Kijk dus goed naar de verkeersborden langs de weg.
  • Rotondes zijn vaak een tweebaansweg, dus pak voor de zekerheid de meest rechtse.

Hoe zijn de wegen op Gran Canaria?

Gran Canaria kent eigenlijk maar één snelweg die het hele eiland rond gaat. De snelheidslimieten worden ook duidelijk weergegeven op de verkeersborden langs de weg. Over het algemeen is het veilig om te rijden op dit eiland en zijn de wegen onderhouden. In de bergen kan autorijden echter wel een uitdaging zijn, zeker in de bochtige wegen in het binnenland. Deze zijn soms een stuk smaller en iets minder goed onderhouden.

  1. Waarmee rekening houden bij een huurauto op Gran Canaria?

  • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
  • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je op rondreis door Gran Canaria bent.
  • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
  • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om eventuele tolwegen te vermijden.
  • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
  • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
  • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. Kan je makkelijk parkeren op Gran Canaria?

Jammer genoeg moet je op de meeste plekken betalen om te parkeren, vooral in de erg toeristische zones zoals Las Palmas en Maspalomas. De straten zijn voorzien van kleuren en bij een blauwe streep dien je parkeergeld te betalen. Je vindt de parkeermeter vaak een paar meter verderop.

Daarnaast zijn er ook enkele plaatsen waar je wel gratis kan parkeren. Vooral buiten de dorpskernen. Alleen zijn deze parkings vaak volzet. Je kan ook altijd parkeren in de ondergrondse garages om zeker te zijn van parking. Hier betaal je natuurlijk wel iets meer.

  1. Welke auto huren voor je rondreis Gran Canaria?

Er zijn verschillende soorten auto’s die je kan huren in Gran Canaria

De wegen die de hoogtepunten van het eiland met elkaar verbinden zijn in uitstekende staat. Je kan dus gerust kiezen voor een gewoon economy model als je op zoek gaat naar een huurauto. Zo bespaar je heel wat geld. Sommige wegen die wat hoger in de bergen te vinden zijn, liggen er minder goed bij. Ben je van plan om veel tijd hier te spenderen? Dan kan het handig zijn om te investeren in een 4×4. Maar dat is dus geheel persoonlijk.

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken op Gran Canaria

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie op Gran Canaria.

Beklim de indrukwekkende Roque Nublo

Trek alvast je wandelschoenen aan en ga de bijzondere Roque Nublo beklimmen. De Roque Nublo is hét symbool van Gran Canaria. Het is een gigantische basaltrots van maar liefst 80 meter hoog die zich op een hoogte van 1813 meter bevindt. Het landschap rondom de rots is ruig en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

Graag de Roque Nublo beklimmen met een tocht? Ontdek hier de tours en excursies naar de Roque Nublo!

Bezoek historische dorpjes als Teror en Gáldar

Teror is het mooiste dorp van Gran Canaria. Wandel hier door het centrale plein dat omzoomd wordt door verschillende historische gebouwen. De huizen werden er in verschillende kleuren geschilderd en zijn allemaal uitgerust met een typisch Canarisch houten balkonnetje. Daarnaast is Teror ook een belangrijk bedevaartsoord op het eiland. Volgens de lokale legende verscheen hier de Virgen del Pino, de beschermheilige van het eiland. Jaarlijks wordt daarom een pelgrimstocht georganiseerd naar de Basilica de Nuestra Señora del Pino.

Gáldar is een klein authentiek dorp in het noorden, aan de voet van de bergen. Het is een gezellig dorp waar je kan rondwandelen tussen de smalle straatjes. Op zondag kan je hier ook de lokale markt bezoeken. Je kan er verse groenten en fruit uit de regio kopen. In Gáldar kan je ook heerlijk eten in enkele tapasbars aan het centrale plein Plaza de Santiago. Daar prijkt ook een mooie kerk.

REISGIDS: Graag zoveel mogelijk inspiratie opdoen voor je vakantie op de Canarische Eilanden? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek alvast enkele mooie plekjes.

Dagje wandelen in de duinen van Maspalomas

De Dunas de Maspalomas zijn gelegen in het zuiden van Gran Canaria en zijn een uniek duingebied dat lijkt op de Sahara, een absolute must-see op het eiland! Dunas de Maspalomas is een beschermd natuurgebied waar je mooie wandelingen kan maken. De duinen lopen in het westen over in het strand van Maspalomas bij El Oasis, een zeewaterlagune die omringd wordt door palmbomen en waar je verschillende trekvogels kan spotten.

Wil jij ook de Dunas de Maspalomas op een bijzondere manier ontdekken? Ga mee met een kamelentour door de duinen. Boek je kamelenrit door de duinen van Maspalomas vanaf €12 online!

  1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

  1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?