13 x mooiste stranden op Gran Canaria: Onze favoriete kustplaatsen + kaart & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

13 x mooiste stranden op Gran Canaria: Onze favoriete kustplaatsen + kaart & foto's

Overzicht met de mooiste stranden en kustplaatsen op Gran Canaria + verblijftips

Wie op zoek is naar een heerlijke zon- zee- strandvakantie, zit op Gran Canaria meer dan goed! Deze prachtige vakantiebestemming kent enkele adembenemende stranden en baaien waar je kan genieten van het zonnetje en een verfrissende duik in het helderblauwe water.

Ontdek in deze blogpost alvast dé mooiste stranden op Gran Canaria.

Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste stranden op Gran Canaria

  1. Playa de Güigüí

Verborgen op de bodem van een ravijn, ligt het moeilijk bereikbare strand Playa de Güigüí. Het strand is een favoriet bij wandelaars, kampeerders en dat handvol toeristen dat vals speelt en langs de gemakkelijke manier bij het strand komt: met de nieuwe bootservice. De wandeltocht naar het strand start bij de parking in Tasartico (bekijk ligging), en neemt zo’n 2 uur in beslag. Het is een mooie bestemming voor wie even van alles weg wil en van ongerept Gran Canaria wil genieten.

  1. Playa de Ojos de Garza

Playa de Ojos de Garza ligt aan de kust van Telde dichtbij de luchthaven van Gran Canaria, zó dicht dat je zelfs de gezichten van de mensen aan de raampjes van de vliegtuigen kan zien. Toch valt er veel voor te zeggen, vooral omdat het een lokaal strand is, waar weinig toeristen komen. Hierdoor is het er bijna nooit té druk en kan je er rustig ontspannen.

RONDREIS: Ontdek dé mooiste stranden van Gran Canaria tijdens onze rondreis Gran Canaria.

  1. Strand van Mogán

Playa de Mogán, ook wel Mogan Beach genoemd ligt in de gezellige badplaats Puerto de Mogan, dat ook wel "Klein Venetië" genoemd vanwege de charmante grachten en kleurrijke huizen. Het strand zelf is een prachtige halvemaanvormige baai met goudkleurig zand en kristalhelder water. Het water is kalm en ondiep, wat het een ideale plek maakt voor gezinnen met kinderen. Ben je na al dat zonnebaden toe aan een verkoelend drankje of lekker hapje? Aan het strand ligt een boulevard waar tal van restaurants, cafés en ijssalons te vinden zijn.

Wandel ook even naar het uitzichtpunt (bekijk ligging) vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de badplaats en het strand.
  1. Playa de las Canteras

Hét hoogtepunt van de kustlijn van Las Palmas de Gran Canaria is ongetwijfeld het 3,5 km lange strand van Las Canteras. Het wordt meestal omschreven als één van de beste stadsstranden van Las Palmas, of zelfs het beste van Europa. Het strand is zo lang dat het werd opgedeeld in verschillende stranden.

  • Aan de noordkant vind je het uitgestrekte en kalme strand Playa Grande.
  • Te midden vind je het meer intieme Playa Chica waar je op zoek kan naar rust en stilte.
  • Ten zuiden van Playa Chica ligt Peña de la Vieja, genoemd naar een kleine rots die halfweg tussen de kust en het rif uitsteekt.
  • Tot slot, aan de zuidkant, vind je La Cícer, het sportieve deel van het strand, bekend om zijn surfscholen en constante golven.

HUURAUTO: Ben je van plan om het volledige eiland af te reizen en zoveel mogelijk te zien? Dan beschik je best over een eigen auto want het openbaar vervoer komt namelijk niet overal. Wij raden je dan ook aan om een auto te huren via Sunny Cars.

  1. Playa del Risco

Playa del Risco is een prachtig strand gelegen in het natuurpark Tamadaba aan de noordwestkust van het eiland. Het strand is omgeven door steile kliffen en heeft een unieke samenstelling van zwart zand en kiezels. Het is een populaire plek om te surfen en bodyboarden, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de golven heviger zijn.

Je kan het strand alleen te voet of per boot bereiken. De meest populaire route is een wandelroute die begint in de stad Agaete en neemt ongeveer 1-2 uur in beslag. Het pad is steil en rotsachtig, dus voorzie je best van goede wandelschoenen. Het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omliggende bergen maken de wandeling echter meer dan de moeite waard.

  1. Playa de Amadores

Aan de zuidwestkust van Gran Canaria, tussen Maspalomas en Puerto de Mogán, ligt het mooie strand van Playa de Amadores, in een grote boog van zo'n 800 meter. Het is een veilige zwemplek voor families en jonge kinderen, maar je zal er niet alleen zijn. Vooral tijdens het hoogseizoen kan het er erg druk worden.

OVERNACHTEN: Hotel Gloria Palace Royal bevindt zich op een rustige locatie op een klif, vanwaar je schitterend uitzicht hebt over de baai van Amadores. Meer info en boeken.

  1. Playa de Aguaducle

Playa de Aguadulce bevindt zich in de stad San Bartolomé de Tirajana, in het zuiden van Gran Canaria. Het is een prachtig goudkleurig zandstrand dat omgeven wordt door kliffen en palmbomen. Het strand is relatief afgelegen en niet zo druk als sommige van de andere populaire stranden van Gran Canaria.

Op het strand zijn niet veel faciliteiten aanwezig, wel is er een klein restaurant waar je een hapje en een drankje kan nuttigen. Het strand is ook een populaire plek om te snorkelen en duiken.

  1. Zwemmen in zoutwater van Las Salinas

In Las Salinas kan je zwemmen in 3 natuurlijke zoutwaterpoelen of -zwembaden. Deze zijn via oude, vulkanische tunnels verbonden met de zee. Het is een erg fijne plek om te zwemmen voor zowel jong als oud. Dat er ook nog eens prachtige panorama's te spotten zijn, is alleen maar een meerwaarde!

  1. Playa del Confital

El Confital ligt net voorbij Las Canteras. Hier vind je niet alleen de beste surfgolven, maar ook beschutte inhammen en natuurlijke zwemplekjes in de rotsen waar je kan pootjebaden en zwemmen. Kiezels en gladde keien wisselen af met stukjes zandstrand in de zomer. Dit strand wordt vooral door lokale bewoners gebruikt, en het is er meestal niet zo druk als op Las Canteras. Graag overnachten in de buurt van dit gezellige strand? Dan verblijf je best in Las Palmas, bekijk onze favoriete hotels in Las Palmas de Gran Canaria.

REISGIDS: Nog meer ontdekken van Gran Canaria? Download hier onze gratis reisgids Canarische Eilanden.

  1. Playa del Inglés

Playa del Inglés is een van de meest gekende stranden op Gran Canaria. Het brede goudkleurige zandstrand strekt zich uit over meer dan 2,5 kilometer. Het strand wordt omgeven door zandduinen en palmbomen en is een populaire plek voor watersportactiviteiten uit te oefenen als windsurfen, jetskiën en parasailen. Na het zonnebaden kan je nog even een ontspannende wandeling maken over de promenade waar verschillende gezellige restaurants, cafés en bars gevestigd zijn. Wie houdt van gezelligheid, zit in Playa del Inglés goed.

OVERNACHTEN: Op zoek naar een aangenaam prijs-kwaliteit verblijf in deze bruisende badplaats? Verblijf dan in het stijlvolle Hotel Labranda Bronze Playa op wandelafstand van de stranden. Meer info en boeken.

  1. Anfi del Mar zandstrand

Het gezellige witte zandstrand van Anfi del Mar bevindt zich in het zuiden van Gran Canaria, vlakbij Mogán. Het water is helder en turquoise van kleur, en dankzij de beschutte ligging is het water meestal rustig en kalm. Huur je een waterfiets of jetski en trek de zee in of geniet van het heerlijke zonnetje op een comfortabel ligbed terwijl je luistert naar het zachte geruis van de zee. Dicht bij het strand bevindt zich een winkelcentrum met supermarkten en cafetaria.

  1. Dunas de Maspalomas

Niet meteen stranden maar toch verdient het een plaatsje op deze lijst! De Dunas de Maspalomas zijn gelegen in het zuiden van Gran Canaria en zijn een uniek duingebied dat lijkt op de Sahara, een absolute must-see op het eiland. Dunas de Maspalomas is een beschermd natuurgebied waar je mooie wandelingen kan maken. De duinen lopen ook in het westen over in het strand van Maspalomas waar je je dekentje kan uitleggen en kan bekomen van de stevige wandeling door de duinen.

TIP: Wil jij ook de Dunas de Maspalomas op een bijzondere manier ontdekken? Ga mee met een kamelentour door de duinen. Boek je kamelenrit door de duinen van Maspalomas vanaf €12 online!

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?