Gran Canaria met kinderen? Ontdek de 13 leukste daguitstappen (oudersproof)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Gran Canaria met kinderen? Ontdek de 13 leukste daguitstappen (oudersproof)

De leukste activiteiten en daguitstappen op Gran Canaria met de kinderen

Op vakantie met kinderen? Gran Canaria is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Er is niet alleen veel strand, water en zee, maar er zijn ook tal van andere activiteiten. Wat denk je bijvoorbeeld van dolfijnen spotten, een ritje maken op een kameel, of de onderwaterwereld verkennen met een gele duikboot? Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Ontdek in dit blogartikel de leukste daguitstappen met kinderen op Gran Canaria + verblijftips.

Praktische info & tickets voor je vakantie Gran Canaria

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Gran Canaria naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Gran Canaria zijn:
HuurautoWil je Gran Canaria zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Waterpret met de volledige familie in Aqualand

Een van de populairste daguitstappen vanuit Maspalomas is een bezoekje aan Aqualand. Dit waterpretpark is een gezinsvriendelijke attractie en biedt veel plonsplezier voor jong en oud. Het is de ideale daguitstap voor wat verkoeling. Wanneer de ouders tot rust komen in het solarium, glijden de kinderen van de spannende wildwaterbanen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Aqualand Maspalomas online op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en kan je meteen beginnen aan deze leuke daguitstap.

  1. Het buitenaardse landschap van de Maspalomas Duinen

Het buitenaardse woestijnlandschap van de Maspalomas duinen geeft je het gevoel alsof je een nieuwe, andere wereld bent binnengestapt. Dit is dé bezienswaardigheid van Gran Canaria. Dit natuurreservaat is een toevluchtsoord voor wilde dieren en planten, maar ook een populair oord voor naturisten en andere zonnekloppers. Pas op voor hagedissen en konijnen terwijl je door dit surrealistische landschap trekt.

KAMELENRIT: Maak deze uitstap extra bijzonder voor je kinderen en maak een kamelenrit door de duinen van Maspalomas!

  1. Veilig zwemmen bij Playa de Amadores

Aan de zuidwestkust van Gran Canaria, tussen Maspalomas en Puerto de Mogán, ligt het mooie strand van Playa de Amadores, in een grote boog van zo'n 800 meter. Het is een veilige zwemplek voor families en jonge kinderen, maar je zal er niet alleen zijn. Vooral tijdens het hoogseizoen kan het er erg druk worden.

  1. Dolfijnen spotten in Puerto Rico

Zon, zon, zon! Het bruisende vakantieoord Puerto Rico heeft een klein maar mooi strand en staat bekend als “de zonnigste plek van Gran Canaria”. Puerto Rico is ook een goede keuze voor een daguitstap als je bepaalde activiteiten wil doen, van jetskiën of duiken tot zeilen, vissen of windsurfen. Of je kan er ook een mooie boottocht maken om prachtige dolfijnen en walvissen te spotten.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke activiteiten in Puerto Rico

  1. We all live in a yellow submarine!

in het zuidwesten van Gran Canaria vind je Puerto de Mogán, het meest westelijk gelegen resort van het eiland. Het is een aangename plek, met onder meer een (jacht)haven en een vissersdorp. Er is - vooral interessant voor families met kinderen - ook een geweldig gezinsvriendelijke strand met heerlijk goudkleurig strand en rustig water. Snorkelfanaten kunnen er bij hoogtij ook snorkelen.

Erg bijzonder is dat je hier het onderzeese landschap kan verkennen met een gele duikboot, of "yellow submarine". Meer info op de website.

  1. Beleef het wilde westen in Sioux City Park

Meer interesse in western? Dan bezoek je best even het Sioux City Park op 15 minuten rijden van Maspalomas. Wanneer je dit themapark bezoekt, lijkt het wel alsof je je in het Wilde Westen waant. Je kan er enkele spectaculaire shows zoals spannende cowboyduels, een bankoverval en shoot outs tussen bandieten en de sheriff bijwonen.

Honger en dorst gekregen? Dan kan je altijd terecht voor een hapje en een drankje in de typische Sioux City Saloon. Verder is er ook een dierentuin waar je onder andere reuzekippen en dwergkrokodillen kan bezichtigen. Bestel alvast je tickets voor het Sioux City Park.

  1. Spectaculaire shows in het Palmitos Park

Een ander leuke daguitstap dat je kan maken is naar het Palmitos Park. Een bezoekje aan het bijzondere mooie zoölogische, botanische park op 10 kilometer van de vuurtoren van Maspalomas, belooft je een onvergetelijke dag. Ervaar een prachtig natuurlijke omgeving met een verzameling van soorten dieren en planten uit 5 verschillende continenten.

In het uitgestrekte natuurpark vind je onder andere Europa's grootste vlinderhuis en kan je er allerlei spectaculaire shows bijwonen: dolfijnenshows, roofvogelshows, exotische vogelshow en een papegaaienshow. In het reptielengedeelte kan je een komodovaraan.

TICKETS: Wacht niet langer en bestel je tickets voor het Palmitos Park online.

  1. Wooland Holiday World Maspalomas

Of maak een daguitstap van Wooland Holiday World Maspalomas. Dit amusement park is gelegen in het hart van Maspalomas en biedt ongetwijfeld een dag vol plezier voor zowel jong als oud. Je vindt hier verschillende soorten attracties zowel binnen als buiten. Denk maar aan een reuzenrad dat een prachtig 360 graden zicht biedt over het eiland, een escaperoom, een piratenschip, een 900 meter lange achtbaan met snelheden van bijna 60km/uur.

Daarnaast zijn er ook verschillende kinderspeeltuinen voorzien en kan je even pauzeren en genieten van een hapje en een drankje in een van de restaurants die in het park gevestigd zijn.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Wooland Holiday World Maspalomas online op voorhand.


  1. Wandel tussen de cactussen in Jardín Canario

De Jardín Botánico Viera y Clavijo, of kortweg de Jardín Canario, is de grootste botanische tuin van Spanje. Je vindt de tuin niet ver van Las Palmas. Het gebied is tien hectare groot en je kan er maar liefst 500 verschillende Canarische plantensoorten bewonderen. Het park werd ontworpen door de Zweeds-Spaanse botanist Erik Ragnar Stevenson in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het is ook een belangrijke plek voor wetenschappelijk onderzoek. Er horen een bibliotheek en verschillende laboratoria bij de tuin.

  1. Rotswoningen en grothuizen in Artenara

Artenara is één van de oudste plekjes in Gran Canaria en ligt erg hoog. Bijna krampachtig lijkt het dorp zich vast te klampen aan de bergwand. Erg speciaal hier is het feit dat veel huizen werden uitgehouwen uit de rots, of sommige zelfs gebouwd werden in grotten die al sinds de prehistorie bewoond worden.

In één van de grotten is een heuse grotkerk gebouwd, La Ermita de la Cuevita. Daar staat het standbeeld van de Virgen de la Cuevita, die elk jaar op 15 augustus wordt gevierd met een grote fiesta.

  1. Angry Birds Activity Park Gran Canaria

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van de Angry Birds, maar wist je ook dat er een pretpark bestaat dat volledig in thema staat van de Angry Birds? Het Angry Birds Activity Park Gran Canaria in Mogán is dan ook het ideale funpark voor alle kinderen! Je vindt er meer dan 20 attracties, inclusief tokkelbanen en je waant je als het ware in het beroemde mobiele spel terwijl je tegen je eigen constructies, trampolines en thematische speelplekken botst! Verder is er ook een minigolf, een 10D-bioscoop, LED-voetbalmuren, trapauto's en nog veel meer te vinden. Kortom, uren lang plezier voor zowel jong als oud.

TICKETS: Vermijd lange wachtrijen aan de kassa en bestel je tickets voor het Angry Birds Activity Park Gran Canaria online op voorhand!

  1. Zwemmen in zoutwater van Las Salinas

In Las Salinas kan je zwemmen in 3 natuurlijke zoutwaterpoelen of -zwembaden. Deze zijn via oude, vulkanische tunnels verbonden met de zee. Het is een erg fijne plek om te zwemmen voor zowel jong als oud. Dat er ook nog eens prachtige panorama's te spotten zijn, is alleen maar een meerwaarde!

  1. Duik in de onderwaterwereld van Gran Canaria in Poema del Mar

Of verdiep je in de onderwaterwereld van Gran Canaria in het Poema del Mar. Poema del Mar betekent letterlijk 'gedicht van de zee'. Deze grote aquarium zit gevestigd in een prachtig modern gebouw aan de Muelle Sanapú-pier in de haven van Las Palmas en op wandelafstand van het winkelcentrum El Muelle. Het aquarium is onderverderdeeld in drie leuke themagebieden en herbergt maar liefst 8 miljoen liter water.

TICKETS: Wil jij ook graag dit grote aquarium bezoeken op Gran Canaria? Bestel je tickets voor Poema del Mar online op voorhand en ga zorgeloos op vakantie.

Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar overnachten in Gran Canaria?

Gran Canaria heeft geen tekort aan hotels en accommodaties. Onze favoriete plekken bij het strand zijn Playa de Amadores en Puerto Rico.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?