Gran Canaria met kinderen: 7 leuke attracties (oudersproof)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Gran Canaria met kinderen: 7 leuke attracties (oudersproof)

Op vakantie met Kinderen? Gran Canaria is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Er is niet alleen veel strand, water en zee, maar er zijn ook tal van andere activiteiten. Wat denk je bijvoorbeeld van dolfijnen spotten, een ritje maken op een kameel, of de onderwaterwereld verkennen met een gele duikboot? Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Voordelig je reis naar Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

Inhoud artikel

  1. Waterpret met de volledige familie in Aqualand

Een van de populairste daguitstappen vanuit Maspalomas is Aqualand. Dit waterpretpark is een gezinsvriendelijke attractie en biedt veel plonsplezier voor jong en oud.

  1. Het buitenaardse landschap van de Maspalomas Duinen

Het buitenaardse woestijnlandschap van de Maspalomas Duinen geeft je het gevoel alsof je een nieuwe, andere wereld bent binnengestapt. Dit is dé bezienswaardigheid van Gran Canaria. Dit natuurreservaat is een toevluchtsoord voor wilde dieren en planten, maar ook een populair oord voor naturisten en andere zonnekloppers. Pas op voor hagedissen en konijnen terwijl je door dit surrealistische landschap trekt.

Je kan te voet door de duinen struinen of een ritje te paard of zelfs per kameel maken. Een aanrader!

  1. Veilig zwemmen bij Playa de Amadores

Aan de zuidwestkust van Gran Canaria, tussen Maspalomas en Puerto de Mogán, ligt het mooie strand van Playa de Amadores, in een grote boog van zo'n 800 meter. Het is een veilige zwemplek voor families en jonge kinderen, maar je zal er niet alleen zijn. Vooral tijdens het hoogseizoen kan het er erg druk worden.

  1. Dolfijnen en veel zon in Puerto Rico

Zon, zon, zon! Puerto Rico staat bekend als "de zonnigste plek van Gran Canaria"! Er is een klein strand, en er zijn tal van watersporten te doen, zoals jetskiën of surfen, duiken en zeilen. Je kan er ook dolfijnen spotten met een boot.

  1. We all live in a yellow submarine!

in het zuidwesten van Gran Canaria vind je Puerto de Mogán, het meest westelijk gelegen resort van het eiland. Het is een aangename plek, met onder meer een (jacht)haven en een vissersdorp. Er is - vooral interessant voor families met kinderen - ook een geweldig gezinsvriendelijke strand met heerlijk goudkleurig strand en rustig water.
Snorkelfanaten kunnen er bij hoogtij ook snorkelen.

Erg bijzonder is dat je hier het onderzeese landschap kan verkennen met een gele duikboot, of "yellow submarine".

  1. Rotswoningen en grothuizen in Artenara

Artenara is één van de oudste plekjes in Gran Canaria en ligt erg hoog. Bijna krampachtig lijkt het dorp zich vast te klampen aan de bergwand. Erg speciaal hier is het feit dat veel huizen werden uitgehouwen uit de rots, of sommige zelfs gebouwd werden in grotten die al sinds de prehistorie bewoond worden.

In één van de grotten is een heuse grotkerk gebouwd, La Ermita de la Cuevita. Daar staat het standbeeld van de Virgen de la Cuevita, die elk jaar op 15 augustus wordt gevierd met een grote fiesta.

  1. Zwemmen in zout water in Las Salinas

In Las Salinas kan je zwemmen in 3 natuurlijke zoutwaterpoelen of -zwembaden. Deze zijn via oude, vulkanische tunnels verbonden met de zee.
Het is sowieso een erg fijne plek om te zwemmen. Dat er ook nog eens prachtige panorama's te spotten zijn, is alleen maar een meerwaarde!

  1. Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar overnachten in Gran Canaria?

Gran Canaria heeft geen tekort aan hotels en accommodaties. Onze favoriete plekken bij het strand zijn Playa de Amadores en Puerto Rico.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?