7 verborgen plekjes op Gran Canaria: Ontdek de de Telde-regio

Volledige reisgids kopen voor € 10

7 verborgen plekjes op Gran Canaria: Ontdek de de Telde-regio

Hidden spots en verborgen pareltjes op een boogscheut van Las Palmas, ver van massa toeristen.

Op een gemakkelijke daguitstap-afstand van Las Palmas ligt de Telde-regio. De Telde-regio is niet de meest bezochte streek van het eiland, maar er zijn een aantal bezienswaardigheden die een bezoek toch de moeite waard maken. We sommen ze even voor je op.

VLIEGTICKETS BOEKEN? Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Praktische info & tickets voor je vakantie Gran Canaria

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Gran Canaria naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Gran Canaria zijn:
HuurautoWil je Gran Canaria zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Grotwoningen in het pittoreske Telde

Het kleine stadje Telde heeft heel wat geschiedenis. De belangrijkste gebouwen kan je vinden rond de kerk van San Juan Bautista en de Plaza Mayor. Voorzie zeker voldoende tijd om San Francisco te ontdekken, met zijn pittoreske geplaveide straten en witgekalkte huizen, en het San Gregorio-stadsdeel, waar je de ambachtscentra en traditionele bedrijven vindt.

Telde staat bekend om haar rijke archeologie. Er zijn heel wat archeologische sites in de buurt van Telde, zoals grotwoningen van zowel menselijke als natuurlijke, vulkanische oorsprong. Je kan grotwoningen vinden in Cendro, Tara en Baradero. Baradero was ooit een van de belangrijkste magisch-religieuze plekken uit de pre-Spaanse inheemse cultuur.

  1. Ontspannen op het Playa de Ojos de Garza

Playa de Ojos de Garza ligt dichtbij de luchthaven, zó dicht dat je zelfs de gezichten van de mensen aan de raampjes van de vliegtuigen kan zien. Toch valt er veel voor te zeggen, vooral omdat het een lokaal strand is, waar weinig toeristen komen. Hierdoor is het er bijna nooit te druk.

REISGIDS: Benieuwd naar de schoonheid van de andere Canarische Eilanden? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek alvast enkele mooie plekjes.

  1. Het spuitgat van El Bufadero de la Garita

Het is niet het kleine, zwarte zandstrand bij El Bufadero de la Garita dat mensen hiernaartoe lokt, maar een bijzonder natuurlijk fenomeen: een gat in een rots dat zeewater als een spuitgat naar boven stuwt. Zo ontstaat er een kolkende zeewaterkom. Pas op! Ga niet té dichtbij, en houd rekening met de sterkte van de golven!

  1. Kom volledig tot rust op Melenara

Melenara is een lokaal strand waar niet veel toeristen komen omdat er geen directe busverbinding is met de voornaamste vakantieresorts. Heb je een auto gehuurd, dan is dit strand een fantastische plek om te relaxen in de zon, of te genieten van een lekkere visschotel in een van de restaurantjes langs het strand. Het zand van het strand is donkerder dan dat van de toeristische stranden. Er is niet veel te doen, dus het is een leuke plek om volledig tot rust te komen.

HUURAUTO: Ben je van plan om het volledige eiland af te reizen en zoveel mogelijk te zien? Dan beschik je best over een eigen auto want het openbaar vervoer komt namelijk niet overal. Wij raden je dan ook aan om een auto te huren via Sunny Cars.

  1. Prehistorische urbanisatie in Tufia

Het kleine vissersdorpje Tufia heeft een dunne strook strand en een ietwat eigenzinnige charme. De voornaamste reden van bezoek is de archeologische site, een van de interessantste van het eiland. Hier zie je een voorbeeld van prehistorische urbanisatie, waarbij mensen geleidelijk aan dichter bij elkaar kwamen wonen in een pre-stedelijke samenleving. De straten werden iets lager gebouwd dan de huizen, met stenen treden om de woning binnen te gaan.

Zoek je een strand, dan vind je Playa Aguadulce net ten noordwesten van het dorp, een strand dat vaak als een van de beste van de oostkust van Gran Canaria wordt omschreven.

  1. Kuier over de promenade in Salinetas

Het nabijgelegen strand Salinetas is misschien kleiner dan Melenara, maar het is wel charmanter en heeft op zijn manier meer te bieden. Er is een aangename promenade langs het strand, met witte balustrades en palmbomen. Het is ook meer beschut dan andere stranden aan de oostkant van het eiland.

Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar overnachten in Gran Canaria?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op Gran Canaria? Wil je graag zoveel mogelijk de massa's toeristen vermijden en vooral het authentieke en ongerepte Gran Canaria vermijden? Dan is het een goed idee om het noorden of het westen van het eiland als uitvalsbasis te nemen. Bekijk hier alvast enkele van onze favoriete of bekijk het volledige aanbod hotels op Gran Canaria.

  • B&B Villa Santini is gelegen in Teror Barrio Del Pino, een van de mooiste schilderachtige plekjes op Gran Canaria, op zo’n 20 minuten van Las Palmas en het strand van Las Canteras. Meer info en boeken.
  • Het rustig gelegen Palm Oasis Maspalomas wordt omgeven door tropische tuinen en biedt uitzicht op de duinen van Maspalomas en de Atlantische Oceaan. De buitenbaden worden in de winter verwarmd en beschikken over watervallen, hot tubs en een glijbaan! Meer info en boeken.
  • Deze gezellige B&B La Casona Roja ligt in het historische centrum van Santa Brigida, tegenover Iglesia Parroquial de Santa Brígida. Het huis dateert uit de 17e eeuw en betovert je met zijn dikke stenen muren, houten vloeren en de typische binnenplaats. Meer info en boeken.
  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?