Wat te doen in Las Palmas? De 7 leukste tours en daguitstapjes

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat te doen in Las Palmas? De 7 leukste tours en daguitstapjes

Verken het volledige eiland vanuit Las Palmas de Gran Canaria met deze leuke dagexcursies!

Wil je even ontsnappen aan de drukte van het strand of de stad? Je kan vanuit Las Palmas de Gran Canaria verschillende leuke plekken bezoeken. Ideaal voor een daguitstap, die je meteen doet kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van Gran Canaria. Of met de rum die op het eiland wordt gebrouwen...

Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Inhoud artikel

 1. De stranden van San Cristobal

Het dorpje San Cristobal, net buiten Las Palmas, heeft twee totaal verschillende stranden. Het voornaamste strand is een lang kiezelstrand met van tijd tot tijd heel hoge golven. Het andere strand is een piepklein strookje bedekt met goudkleurig zand, en je vindt het ten zuiden van het dorp. Het wordt beschut door de kleine haven en het water is er kalm genoeg om te zwemmen. Alleen in het weekend kan het er druk worden.

 1. De grootste botanische Tuinen van Spanje

Jardin Botánico Canaria Viera y Clavijo ofwel de Botanische Tuinen van de Canarische Eilanden, zijn het levenswerk van de Zweeds-Spaanse botanist Erik Ragnar Svensson. Hij begon aan de aanleg in 1952, en de tuinen werden officieel geopend in 1959. Je vindt hier meer dan 500 plantensoorten, allemaal inheems van de Canarische Eilanden. Dit zijn de grootste botanische tuinen van Spanje.

Nog meer ontdekken van de Canarische Eilanden? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

 1. Wandelen langs de Bandama Caldera

Een bus- of autoreis van zo’n 20 à 30 minuten brengt je vanuit Las Palmas naar het fascinerende natuurgebied Bandama Caldera. De Bandama Caldera is een vulkanische krater met op zijn kam de Pico de Bandama, een 569 m hoge piek waar een weg naartoe leidt. Dit is op geologisch vlak één van de interessantste plekken van het eiland, en je kan er geweldige wandelingen maken.

 1. Kerkelijke architectuur in Teror

Voor de inwoners van Gran Canaria is Teror een bedevaartsoord. Hier staat de Basilica de la Virgen del Piño. De bouw van de basiliek werd gestart in 1767. Het gebouw werd later gerestaureerd, voornamelijk in 1968-69. De glas-in-loodramen vertellen het verhaal van de Rozenkransmysterieën.

Bij je bezoek aan het stadje, moet je zeker wat tijd doorbrengen op La Plaza de Teror, het centrum van Teror. Hier vind je enkele mooie voorbeelden van de balkons zo typisch voor de lokale architectuur. Een ander noemenswaardig gebouw is La Alameda. Het deed dienst als voorgebouw voor het bisschoppelijk paleis, dat dateert uit 1793. Wie geïnteresseerd is in kerkelijke architectuur, vindt in Teror nog tal van andere kerkelijke gebouwen om te ontdekken.

Op zoek naar een aangenaam verblijf in Teror? Verblijf in het Casa Rural Doña Margarita, dit gezellige landhuis ligt naast het stadhuis in het historische dorpje. Het is gevestigd in een 18e-eeuws gebouw en beschikt over goed uitgeruste appartementen met een zonneterras. Het pand kenmerkt zich door de traditionele inrichting met balkenplafonds en stenen muren wat zo zijn charme geeft. Meer info en boeken.

 1. Ontdek nog meer van Gran Canaria met een daguitstap!

Zin om meer van Gran Canaria te zien dan enkel Las Palmas, maar heb je niet al te veel tijd? Dan kan je een georganiseerde daguitstap boeken die je laat kennis maken met enkele unieke steden en dorpen van het eiland. Soms is er een ervaren gids aanwezig die je meer kan vertellen tijdens de uitstap.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke tours en excursies in Las Palmas de Gran Canaria

 1. Proef rum en koop lokale producten in Arucas

Een andere mogelijke daguitstap vanuit Las Palmas brengt je naar het charmante historische stadje Arucas. Arucas staat vooral bekend om de parochiekerk van San Juan Bautista, die door lokale metsers en ambachtslui werd gebouwd in 1909. De uitgehouwen stenen zuilen en gebrandschilderde ramen zijn al een attractie op zich, maar vanbinnen vind je nog meer opmerkelijke kunstwerken en houtsnijwerk.

Andere opvallende bouwwerken in de stad zijn onder andere het onafgewerkte neoclassicistische gebouw Teatro Nuevo uit 1906, het stadhuis en de markt. Ook zeker de moeite waard hier, is het cultureel centrum, een traditioneel Canarisch huis met een pittoreske binnenhof met balkons en een mooie drakenboom. In het gebouw vind je nu een bibliotheek en de algemene archieven.

Graag een museum bezoeken?

 • Het voornaamste museum van de stad is gevestigd in het Gourié Huis, dat gebouwd werd aan het begin van de 19de eeuw.
 • Een ander interessant museum is de Rumfabriek, die in 1884 werd opgericht. Het maken van rum is een van de traditionele industrieën van de stad. Mis ook de kans niet om een ander traditioneel ambacht van Arucas te ontdekken.
 • Op de steengroeve van La Cantera, dicht bij het historische centrum, vind je handgemaakte producten die uit de plaatselijke blauwe steen zijn gehouwen.
 1. Waar overnachten in Las Palmas de Gran Canaria?

Aan accommodatie geen tekort in Las Palmas de Gran Canaria! Je kan overnachten in de grote hotels bij de stranden. Plaza España en Santa Catalina zijn ook leuke buurten om te verblijven. Of maak het jezelf gemakkelijk en ontdek onze favoriete verblijven in Las Palmas.

Booking.com

 1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?