Waar overnachten bij Charleroi Airport? 10 x beste hotels in de buurt van de luchthaven terminal

Volledige gids kopen voor € 10

Waar overnachten bij Charleroi Airport? 10 x beste hotels in de buurt van de luchthaven terminal

14 november 2022 in Brussel0 reacties

Overzicht van hotels in de buurt van Charleroi Airport + waar parkeren?

Heb je een vroege ochtendvlucht of wil je gewoon ontspannen naar de luchthaven vertrekken? Dan is het aan te raden om een hotel te boeken in de buurt van Charleroi Airport. Zo kan je nog enkele uurtje slaap meepikken voordat je het vliegtuig op stapt en onnodige stress vermijden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in de buurt van Charleroi Airport. Om je zoektocht naar een verblijfplaats te vergemakkelijken, hebben wij alvast een overzichtje gemaakt met hotels in de buurt van de luchthaven van Charleroi.

Inhoud artikel

  1. Overnachten op wandelafstand van Charleroi Airport

Een hotel op wandelafstand van de luchthaven, is ideaal. Het grootste voordeel van zo’n hotel is dat je niet al te ver verwijderd bent van de vertrek- of aankomsthal waardoor je op eigen tempo naar de check-in kan wandelen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken of het hotel een shuttleservice aanbiedt of niet.

Door de ideale ligging, liggen de kamerprijzen van de hotels op wandelafstand van Charleroi Airport vaak iets hoger dan anderen. Er zijn verschillende hotels gelegen op wandelafstand van de vetrekhallen. Wij sommen ze even voor je op:

DC Hotel & Restaurant Charleroi Airport

DC Hotel Charleroi Airport ligt op 5 minuten wandelen van de luchthaven Brussel Zuid Charleroi en biedt moderne kamers met een flatscreen-tv met satellietzenders. In het à-la-carterestaurant kan je genieten van Belgische en internationale specialiteiten. Verder beschikt het hotel ook over een gezellige bar en een terras. Ben je met de wagen? Dan is het goed om te weten dat er privéparkeergelegenheid is bij het hotel. Indien nodig, kan je ook gebruikmaken van de shuttleservice naar de luchthaven tegen een toeslag.

Bereikbaarheid? Het hotel ligt op +/- 30 minuten met de trein vanuit Charleroi-Sud en 1 uur rijden met de auto van het centrum van Brussel. Meer info en boeken.

Ibis Budget Charleroi Aeroport

Ibis Budget Charleroi Aeroport ligt iets verder verwijderd van de luchthaven, op een kwartiertje wandelen. Het hotel is ideaal voor wie low-budget wil overnachten. Je verblijft in een van de ruime, eenvoudig ingerichte kamers die beschikken over gratis wifi. Heb je een vroege vlucht maar wil je toch graag een ontbijtje meepikken? Geen probleem, er wordt vanaf 04:30 uur een ontbijtbuffet geserveerd. Verder kan je ook gebruikmaken van de taxiservice naar de luchthaven tegen een toeslag. Meer info en boeken.

  1. Hotels in de buurt van Charleroi Airport met shuttledienst

Verblijf je liever in de nabije omgeving van de luchthaven? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende hotels gelegen in de omgeving van Charleroi Airport. Wanneer je een hotel zoekt in de omgeving, kies je er best eentje met 24/7 shuttledienst naar de luchthaven. Op die manier ben je geen geld kwijt aan een taxirit naar de luchthaven. Vaak zijn deze hotels ook iets goedkoper dan die op de luchthaven. Hieronder vind je alvast enkele interessante hotels.

Hotel South Charleroi Airport

Hotel South Charleroi Airport bevindt zich op 10 minuten rijden van de luchthaven van Charleroi. Het hotel biedt modern ingerichte kamers met gratis WiFi, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Als gast van het hotel kan je gebruikmaken van gratis parkeergelegenheid en de gratis pendeldienst naar de luchthaven. Iedere ochtend kan je genieten van een lekker ontbijtje voor je het vliegtuig op stapt. Meer info en boeken.

ibis Charleroi Airport Brussels South

Het Ibis Charleroi Aéroport bevindt zich in het charmante dorpje Fleurus, op 10 minuten rijden van de luchthaven Charleroi Airport. Het 3* hotel biedt functioneel ingerichte accommodatie met eigen badkamer en een gezellige bar. 's Ochtends wordt er een gezond ontbijt geserveerd. Op de dag van aankomst kan je gratis parkeren bij het hotel en je kan tegen speciale tarieven gebruik maken van de pendeltaxi. Meer info en boeken.

Park Hotel Airport

Het Park Hotel Airport ligt in Charleroi op 1 kilometer rijden van de luchthaven. Het hotel biedt moderne accommodatie met balkon, een sfeervolle bar en een gemeenschappelijke lounge. Iedere ochtend wacht je na een heerlijk nachtrust een uitgebreid ontbijtbuffet. Je kan gebruik maken van de privéparkeergelegenheid en de shuttle van en naar de luchthaven. Meer info en boeken.

B&B Le Bonimenteur

B&B Le Bonimenteur is een gezellige bed & breakfast die door een familie beheerd wordt op 13 minuten rijden van de luchthaven Brussel Zuid Charleroi. B&B Le Bonimenteur biedt themakamers met een huiselijke sfeer en beschikt daarnaast over een seizoensgebonden jacuzzi en een terras met barbecuefaciliteiten. Ideaal om ontspannen aan je vakantie te beginnen! Iedere ochtend wordt er een continentaal ontbijt geserveerd in de gemeenschappelijke keuken.

Tegen een toeslag en op verzoek, kan je gebruik maken van een pendeldienst en parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

Hotel Charleroi Airport - Van Der Valk

Hotel Charleroi Airport - Van Der Valk ligt op 10 minuten rijden van de luchthaven van Charleroi. Het 4* hotel ruime kamers voorzien van een moderne inrichting en een zithoek met flatscreen-tv. Wie wil kan zich nog wat energie kwijt in het fitnesscentrum. 's Avonds kan je terecht in het Brasserie-Restaurant Le Cent Quinze, waar traditionele Franse gerechten en seizoensgebonden specialiteiten worden geserveerd. Tegen een toeslag is er ook dagelijks een warm ontbijtbuffet beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in het centrum van Charleroi

Verblijf je liever in het centrum van Charleroi? Ook dan zijn er enkele hotels die geschikt zijn voor jou. Zo kan je nog even een wandeling door het centrum van Charleroi maken, gezellig iets eten en die vakantiestress even achter wege laten. Na een avondje uit, kan je de dag nadien een taxi nemen of gebruik maken van het openbaar vervoer richting de luchthaven. Hieronder alvast enkele aan te raden adresjes in het centrum van Charleroi.

ibis Charleroi Centre Gare

Ibis Charleroi Gare bevindt zich in het centrum van Charleroi en biedt moderne kamers met een flatscreen-tv en een eigen badkamer met douche. Het hotel ligt op slechts 50 meter van het treinstation Charleroi-Zuid en op 15 minuten rijden van de luchthaven. Na een heerlijke nachtrust wacht je een ontbijtbuffet met warme en koude lekkernijen op. Meer info en boeken.

Novotel Charleroi Centre

Een ander aan te raden hotel in het centrum van Charleroi is Novotel Charleroi Centre. Het 4* hotel ligt op 7 km van de luchthaven en is verbonden met het winkelcentrum Rive Gauche. De kamers in het hotel zijn uitgerust met een flatscreen-tv en bieden uitzicht op de stad. Elke kamer beschikt ook over een eigen zithoekje. In de ontbijtruimte kan je terecht voor een continentaal ontbijt of ontbijtbuffet om de dag goed te beginnen. Daarnaast is er ook een restaurant dat is gespecialiseerd in Europese en lokale gerechten. Meer info en boeken.

Auberge de Jeunesse Charleroi Youth Hostel

Ben je eerder op zoek naar een low-budget accommodatie in het centrum van de stad? Dan is Auberge de Jeunesse Charleroi Youth Hostel misschien wel iets voor jou. Het hostel biedt moderne accommodatie, gratis WiFi in alle ruimtes en een gemeenschappelijke lounge. Je kan eventueel ook kiezen voor een familiekamer.

Verder beschikt het hostel ook over een terras, een bagageopslag en een karaoke! 's Avonds kan je elkaar nog even uitdagen voor een potje tafeltennis. Alvorens je richting de luchthaven gaat, kan je nog genieten van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Parkeren aan de luchthaven van Charleroi

Lock Park

Aan de luchthaven ligt de parkeerplaats Lock Park. Deze parkeerplaats is overdekt en helemaal afgesloten en beveiligd. Om hier te parkeren moet je vooraf een plekje reserveren. Het is wel niet goedkoop, je betaalt 120 euro per week.

P1

Iets verder ligt de P1-parkeerplaats. Deze is ook overdekt, maar niet beveiligd, waardoor de prijzen iets lager liggen. Je betaalt hier 102 euro voor een week parkeren.

P2

Achter de P1 parkeerplaats ligt de P2 parkeerplaats. Die ligt op 10 minuten wandelen van de terminal en kost daarom minder dan de parkeerplaatsen die dichterbij liggen. Je betaalt hier 85 euro per week.

P3 en P4

De P3 en P4 liggen buiten de luchthaven van Charleroi zelf, op respectievelijk 10 en 15 minuten reisafstand. Beide parkings zijn onoverdekt en worden niet bewaakt, waardoor ze een stuk goedkoper zijn. Daarom worden dit ook wel de budgetparkeerplaatsen genoemd.

  • Bij P3 betaal je 60 euro voor een week parkeren, 95 euro voor 2 weken en 130 euro voor 3 weken.
  • Bij P4 ben je nog goedkoper uit. Op P4 betaal je 45 euro voor een week, 85 euro voor 2 weken en 125 euro voor 3 weken. Je dient hier wel vooraf te reserveren.
  1. Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids. 75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, het achteraf bewerken en back-ups maken,... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?