15 x jeugdherbergen in Brussel + hostels: Prijzen, info & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

15 x jeugdherbergen in Brussel + hostels: Prijzen, info & foto's

16 maart 2023 in Brussel0 reacties

Graag wat minder geld uitgeven voor je overnachting in het bruisende Brussel? Wij maakten alvast een lijstje van 15 jeugdherbergen, hostels en hotels waar het prijskaartje wat lager ligt.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

 1. Sleep Well Youth Hostel

Het Sleep Well Youth Hostel ligt in het centrum van Brussel op 400 meter van de Botanische Tuin. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn het Belgisch Stripmuseum, Jeanneke Pis en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. In de jeugdherberg kun je iets drinken aan de bar en gebruikmaken van de gemeenschappelijke keuken.

Een slaapplek in dit hostel boek je vanaf €26/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Hostel Galia

Hostel Galia bevindt zich aan het Vossenplein in het centrum van Brussel. Budgetsreizigers en backpackers zullen het zich zeker naar hun zin hebben in dit hostel. Alle basics zijn aanwezig en het ontbijt is inbegrepen. Via het openbaar vervoer kun je je gemakkelijk verplaatsen in onze hoofdstad.

Een bed in een slaapzaal boek je vanaf €29/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Hostel Bruegel

Hostel Bruegel heeft uitzicht op de Kerk van Onze Lieve Vrouwe Ter Kapelle en heeft een centrale ligging. Bezienswaardigheden als Manneke Pis, het Joods Museum en de Koninklijke Bibliotheek van België liggen binnen een straal van 500 meter. Gasten kunnen een bed in een slaapzaal of een privékamer boeken.

Een bed in een slaapzaal boek je vanaf €31/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Generation Europe Youth Hostel

Het Generation Europe Youth Hostel is geschikt voor backpackers die met vrienden of alleen reizen maar ook voor groepen en gezinnen. De 48 kamers hebben elk een eigen badkamer en hebben telkens 2, 4 of 10 bedden. In dit hostel, op 20 minuten van de grote markt, kun je een bed in een slaapzaal boeken vanaf €28/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Van Gogh Youth Hostel City Centre

Het Van Gogh Youth Hostel in Brussel bevindt zich op 20 meter van de Botanische Tuin en heeft plaats voor een 200-tal bezoekers. Het hostel biedt je een comfortabele overnachting aan in een slaapzaal of privékamer. In 20 minuten sta je aan het station Brussel-Noord en met de tram kun je de hoofdstad heel gemakkelijk bezoeken.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €23/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Brxxl 5 City Centre Hostel

Het Brxxl 5 City Centre Hostel bevindt zich op 600 meter wandelen van het station Brussel Kapellekerk. Via de tramhalte ‘Lemonnier’ kom je in 10 minuten tot aan de Grote Markt. Het hostel heeft een buitenterras en een eigen bar. Gasten kunnen overnachten in een slaapzaal of in een privékamer.

Een bed in een slaapzaal boek je vanaf €23/nacht. Meer info en boeken.

 1. Brussels Hello Hostel

Het Brussels Hello Hostel ligt in Koekelberg vlak naast het Elisabethpark. Het hostel stelt een volledige keuken ter beschikking aan haar gasten en er kunnen ook fietsen gehuurd worden. Op 30 seconden wandelen ligt er een metrohalte die rechtstreeks in verbinding staat met het stadscentrum. Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €25/nacht. Meer info en boeken.

 1. 2GO4 Quality Hostel Brussels Grand Place

Je moet goed kijken of je loopt er gewoon voorbij. Het 2GO4 Quality Hostel zit verstopt in een van de zijstraatjes van de Grote Markt. Het hostel heeft namelijk heel wat authentieke en antieke Belgische meubels staan die een heel huiselijke sfeer uitstralen. Maak je echter geen zorgen, de kamers zijn heel modern ingericht.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €28/nacht. Meer info en boeken.

 1. Urban City Centre Hostel

Het Urban City Centre Hostel in Brussel ligt op 1 kilometer van het centrum wat te voet te doen is. Wie liever met het openbaar vervoer de stad ontdekt, kan de tram nemen aan de halte ‘Lemonnier. In de omgeving van het hostels zijn er voldoende bars en restaurants.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €18/nacht. Meer info en boeken.

 1. Jacques Brel Youth Hostel

Dit hostel werd vernoemd naar de bekende Belgische zanger Jacques Brel. De jeugdherberg bevindt zich op 10 minuten wandelen van het Warande Park in het centrum van Brussel. Het hostel heeft een buitenterras en een buffetrestaurant waar gasten iets kunnen eten en drinken.

Een bed in een slaapzaal boek je al vanaf €30/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Auberge des 3 Fontaines

Wie de drukte van de stad even wil verlaten, kan afzakken naar l’Auberge des 3 Fontaines. Deze jeugdherberg bevindt zich in een groen domein op 20 minuten rijden van het centrum van Brussel. De kamers zijn verzorgd en modern ingericht en variëren in grootte. Een bed in een slaapzaal boek je al vanaf €26/nacht. Meer info en boeken.

 1. Hôtel des deux gares

Hôtel des deux gares ligt aan het station Brussel-Zuid waar je een rechtstreekse verbinding hebt met de andere delen van Brussel maar ook met Gent, Leuven, Kortrijk, Brugge en andere Belgische grootsteden. De kamers van het driesterrenhotel zijn comfortabel ingericht en hebben elk een eigen badkamer. Je overnacht hier vanaf €60/nacht. Meer info en boeken.

 1. Motel One Brussels

Het Motel One Brussels is een goedkoop hotel met een centrale ligging. Het Warandepark, de Grote Markt en het Europees Parlement zijn een van de vele plekken die je te voet kan gaan bezichtigen. Het hotel pakt vooral uit met zijn design dat geïnspireerd is op Brussels kant en is ook geschikt voor een gezin met kinderen.

Hier boek je een kamer vanaf € 88/nacht. Meer info en boeken.

 1. Theater Hotel

Het Theater Hotel in Brussel behoort tot een van de goedkopere hotels van de stad. De Koninklijke Vlaamse Schouwburg, het Théâtre National en het cafétheater ‘le Jardin de ma Sœur’ liggen in de omgeving van dit tweesterrenhotel. Het metrostation ‘De IJzer’ ligt op 200 meter van het hotel en is de perfecte verbinding met de binnenstad.

Een kamer boek je hier vanaf €68/nacht. Meer info en boeken.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brussel?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Brussel? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Brussel met alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad en unieke stadswandelingen. Download je gratis preview reisgids Brussel.

Brussel

Gratis reisgids Brussel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?