Hoe van luchthaven Boedapest naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Boedapest naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

17 januari 2022 in Boedapest0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Boedapest te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Boedapest (Budapest Ferihegy Airport), wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Boedapest te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Boedapest te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Boedapest centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Boedapest online!

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Boedapest? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming: BUD - Budapest Ferihegyi Airport

Budapest Ferihegy Airport is de drukste en internationale luchthaven van Hongarije en ligt op zo’n 20 kilometer verwijderd van het centrum. Voluit luidt de Hongaarse luchthaven Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér maar dit wordt simpelweg afgekort tot Ferihegyi of Budapest Airport.

Gedurende lange tijd was dit het enige vliegveld voor burgerluchtvaar in Hongarije. De dag van vandaag vliegen grote airlines als KLM, Lufthansa, Turkish Airlines en Pegasus naar deze luchthaven. Daarnaast is het ook een belangrijk hub voor Ryanair en tevens ook de thuishaven van de Hongaarse lowcostmaatschappij Wizz Air.

In de luchthaven zijn er drie terminals terug te vinden

  • Terminal 1, 2A en 2B. Terminal 1 zou voor het ogenblik gesloten zijn.
  • Terminal 2A die gebruikt wordt voor alle Schengen-zone vluchten.
  • Terminal 2B wordt dan weer gebruikt voor alle internationale vluchten.
  1. Vanaf luchthaven Boedapest naar het centrum met de bus

Bus 100E

  • Sinds juni 2018 rijdt bus 100E iedere 10 à 20 minuten rechtstreeks naar het centrum van Boedapest.
  • Deze vertrekt van Terminal 2 naar haltes Kalvin tér (Kalvin plein) of Deák Ferenc tér (Deak plein).
  • Een ritje met deze bus kost je 900 HUF.
  • Op een halfuurtje rijden ben je in het centrum van Boedapest. Op drukkere periodes doe je er ongeveer een uurtje over.
  • Je kan je ticketje altijd aan de ticketmachine aankopen naast de busstop of bij de chauffeur op de bus.
  • Europese 65-plussers mogen gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer op vertoon van hun ID-bewijs of paspoort.

Bus 200E

  • Ook kan je de bus 200E nemen. Echter is dit de minst comfortabele optie, maar wel de goedkoopste. Voor een ritje met deze bus betaal je slechts 530 HUF (iets meer dan een euro).
  • Deze verbindt het vliegveld met het Kobanya-Kispest treinstation, waar je kan overstappen op de blauwe metrolijn 3 richting het centrum (Deák Ferenc Tér).
  • Deze bus vertrekt iedere 10 minuten, van 04:00 tot 23:00 uur, vanaf terminal 2.
  • De totale rit (inclusief de metrorit) duurt ongeveer 50 minuten.

Nachtbus 900

  • Kom je in de avond toe? Geen zorgen, er is ook een nachtbus voorzien: nachtbus 900.
  • Deze bus vertrekt bij Terminal 2, iedere 30 tot 60 minuten en rijdt tussen 23u00 en 04u00.
  • Met deze bus rijd je van de luchthaven naar Bajcsy- Zsilinszky Ut, waar je dan weer kan overstappen op nummer 950 naar Rakospalota via Deak Ferenc Ter (het centrum) en het Nyugati treinstation.
  1. Vanaf luchthaven Boedapest naar het centrum met de taxi

Liever naar het centrum van Boedapest reizen in alle luxe en comfort? Dan kan je ook altijd met de taxi gaan. Op de luchthaven van de Hongaarse hoofdstad zijn er namelijk verschillende taxi’s beschikbaar.

Met de taxi reizen is misschien wel de meest comfortabele optie maar ook wel de duurste

  • Wanneer het niet al te druk op de baan is, kost je een ritje met de taxi ongeveer 6500 HUF (circa 20 euro).
  • Is het wat drukker op de baan of ligt je hotel of eindbestemming wat verder? Dan kan het al eens oplopen tot zo’n 9000HUF.
  • Houd er rekening mee dat Főtaxi de enige maatschappij is die officieel samenwerkt met Budapest Airport en daarmee ook de enige betrouwbare partij is..
  • Laat je dus niet ompraten door onofficiële taxichauffeurs die klanten proberen te ronselen in de lobby. De chauffeurs va, Főtaxi zullen je staan op te wachten bij de taxistandplaatsen buiten waar zich ook het loketje bevindt.

Nog beter is om op voorhand een taxi online boeken.. Zo ben je er zeker van dat er een taxi beschikbaar is bij aankomst. Boek je privé transfer online bij GetYourGuide.

  1. Vanaf luchthaven Boedapest naar het centrum met shuttlebus

Word je liever bij de deur van je verblijf afgezet maar vind je een taxi net iets te duur? Dan kan je ook gebruik maken van de shuttlebus. Met deze service word je voor het hotel afgezet. Hou er wel rekening mee dat er meerdere mensen gebruikmaken van deze kleine shuttlebus.

  • Een ritje met deze shuttlebus kost je €10
  • De reistijd is afhankelijk van de bestemming en de hoeveelheid overige reizigers.
  • De bus rijdt iedere dag om de 25 minuten.
  • Je kan je shuttlebus op voorhand reserveren. Zo ben je zeker van jouw plekje!
  1. Auto huren in Boedapest

Over het algemeen raden we het af om een auto te huren als je op reis gaat naar Boedapest. Je kan de stad namelijk eenvoudig te voet verkennen en gebruik maken van het openbaar vervoer.

Maar indien je het toch wenst te doen, kan je natuurlijk een auto huren op de luchthaven en zelf naar het centrum rijden. Nadien zou je eventueel Boedapest en omgeving kunnen verkennen op eigen houtje.

Wil je graag een auto huren en zelf de stad intrekken? Op bovenstaande luchthaven kan je vrijwel alle bekende autoverhuur maatschappijen terugvinden, waaronder Hertz, Avis, Europcar, Sixt en Budget. Lees ook onze tips die je helpen bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Filmpje: het mooiste van Boedapest

Benieuwd naar hoe Boedapest eruitziet? Bekijk alvast dit filmpje waarin je langs de mooiste plekjes van de stad passeert. Om alles zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar hartje Boedapest moeten reizen!

  1. Nog meer zien? Download je gratis stadswandeling Boedapest

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Boedapest? Geen zorgen! Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Hongarije met een stadswandeling in Boedapast + volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Hongarije.

Hongarije

Gratis reisgids Hongarije downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?